Home Geen categorie Noveenkaars bij overlijden

Noveenkaars bij overlijden

Door Marinus van den Berg

8459

Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be

Onverwacht ging het slechter met haar man. Hij was timmerman geweest maar ook koorzanger in het parochiekoor. Op zondagmorgen had ik hem in de kerkdienst van het verpleeghuis gezien. Op maandagmorgen vroeg werd ik gebeld. Hij leek al op reis te zijn toen ik hem de ziekenzalving gaf. Zijn vrouw, zijn zoon en diens vriendin waren bij hem, een dochter was nog van ver onderweg. Zijn vrouw vroeg om een noveenkaars. Dat is een kaars die negen dagen en negen nachten brandt. Het is een bijzondere bede: driemaal drie opdat God erbij is. Haar vraag inspireerde me tot de volgende tekst, die ik haar gaf. Noveenkaars bij overlijden Negen dagen ontsteek ik deze kaars voor jou niemand kent de duur van de reis   jij op jouw reis naar het Ongekende Licht jij zong ervan voor anderen: ‘geef hen het Eeuwig Licht’   negen dagen ontsteek ik deze kaars voor jou jij zult voor altijd daar zijn waar ook ik ooit heen ga.   Marinus van den Berg

Leave a Comment