Home Astrologie Nine Star Ki energie Volle Maan augustus: stormachtige wind van verandering

Nine Star Ki energie Volle Maan augustus: stormachtige wind van verandering

Door Nina Elshof
Volle maan nine star ki

Elke maand beschrijft Nina Elshof de energie van de Volle Maan aan de hand van het bijhorende Nine Star Ki profiel. Nina droomt, denkt, handelt en beziet haar leven en de wereld om zich heen vanuit deze filosofie en ze wordt erkend als de master in Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki astrologie. In de 3-delige reeks ‘Dit is Nine Star Ki‘ lees je wat Nine Star Ki precies is en wat het voor jouw leven kan betekenen.

Een veilig fundament

Deze maand bestaat het Nine Star Ki profiel van de volle maan uitsluitend uit aarde elementen. Aarde is het element dat je eraan herinnert dat iedereen een veilig fundament nodig heeft om een leven en een toekomst op te bouwen. Zonder een veilig fundament kunnen dingen, in de transitie die we doormaken, zoek raken, verdwijnen. Dingen die een plek nodig hebben om te landen en wortel te schieten zodat overvloed ook wortel kan schieten. Dingen die een plek nodig hebben om thuis te komen. Maar waar is thuis voor jou? Wat is jouw plek, jouw ruimte, jouw land waar je je vlag kunt planten? Waar voel jij je voldoende gewaardeerd, op waarde geschat, veilig, verzorgd en geëerd om het ‘thuis’ te kunnen noemen? Het Nine Star Ki profiel van de energie van de volle maan van deze maand bevestigt niet alleen de plek die je inneemt in het leven, maar trekt deze tegelijkertijd ook in twijfel.

De modder van emotionele drab

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van donderdag 15 augustus, is 8-5-8; dat is 8-aarde, 5-aarde, 8-aarde. Een en al aanwezigheid van Moeder Aarde dus. Aangezien dit plaatsvindt binnen de jaarlijkse cyclus van 8-aarde die de energie van 2019 bepaalt, is dit duidelijk meer dan alleen maar een uitnodiging om je boeltje op orde te krijgen en het centrum van jouw zelf te vinden. Want 8-aarde is het element dat zich maar herhaalt, dat keer op keer -en nog een keer- de inhoud van je leven herkauwt totdat de stukjes eindelijk in je systeem passen en ze geïntegreerd kunnen worden. 8-Aarde wringt de modder van emotionele drab uit zodat je weg vrijgemaakt wordt om eindelijk toe te komen aan het leven van je beste leven ooit.

De wijze waarop je je kroon draagt

Yep, ik heb al eerder soortgelijke woorden geschreven in het beschrijven van de energie van dit jaar en de energie van de volle manen van dit jaar. En ik zal dit ook de rest van dit jaar nog blijven doen, want 8-aarde vindt het heerlijk om dingen net zolang te herhalen tot het kwartje valt. En 5-aarde, nou, die gaat alleen maar over jou! Wie je bent, waar je staat in het leven -in jouw leven-, wat je doet voor werk, hoe veilig jouw fundament is, hoe je je verbindt met anderen. Maar bovenal, hoe je je verbindt met jouw zelf en met de wijze waarop je je kroon draagt en deze verdraagt; hoe je je plek in het leven inneemt.

Je pad naar bliss

Dat is overigens niet zo eenvoudig, want hoe doe je dat: je plek innemen in het leven? Nou, om te beginnen is het goed om plezier te hebben en te genieten van wat je doet zodat je je goed kunt voelen over jezelf en je lichaam. Het is het beste en krachtigste tegengif tegen verlies van focus, tegen angst en beperkingen die je pad naar bliss -verlossende gelukzaligheid- blokkeren. Die je pad naar je kroning tot een autonome autoriteit blokkeren. Wees speels en eer de puurheid van het zielsgelukkige kind dat in jou geboren kan worden als gevolg van het leiden van een wijs en verantwoordelijk leven. Let wel: dit betekent niet dat je je als een kind moet gaan gedragen. En ook niet dat je je daardoor niet als een volwassene hoeft te gedragen die de uitdagingen van het leven tegemoet treedt, maar kunt wachten op iemand anders die alle problemen voor je oplost. Dat is geen bliss, dat is het ontsnappen aan toewijding aan het leven.

Liefde in je leven

Het tweede wat je kunt doen is om liefde toe te voegen aan je leven en van jezelf en je lichaam te houden. En ook, laat er van je lichaam gehouden worden en geniet van elke vorm van fysiek genot. Ja, dat houdt ook seksueel genot in en massages bijvoorbeeld, maar ook elke vorm van kunst waar de subtiele energieën van je lichaam op een positieve manier op kunnen reageren. Zoals het luisteren naar prachtige, live uitgevoerde muziek bijvoorbeeld. Ik heb zojuist het Geelvinck Muziek Museum bezocht om te luisteren naar een concert van Megumi Tanno. Zij is uniek! Het luisteren naar haar pianospel gaf mijn lichaam een enorme boost tintelende energie en liet me tegelijkertijd volledig ontspannen! Dus ja, het energieprofiel van deze maand moedigt je aan om die vorm van kunst te vinden die je hart en lichaam aardt en heelt en ze weer verbindt met wat heilig is voor Moeder Aarde: creatie.

Overvloed

Want dat is waar ze goed in is, onze dierbare Moeder Aarde: creëren. Met een bijna onvoorstelbare onversaagdheid, schenkt ze overvloedig en zonder aarzeling, zoals ze ook deze maand doet. Ze deelt haar rijkdom en schenkt ons eindeloos haar voedsel op zowel een fysiek en emotioneel, als ook spiritueel niveau. Ze moedigt passie aan, omdat ze zelf ook heel gepassioneerd is. De derde stap gaat daarom over het je weer verbinden met je eigen passie. Op een bepaalde manier biedt dat je de kans je opnieuw met een natuurlijke bron van creativiteit te verbinden en het genereert de kans om je ziel een herstart te geven.

Je persoonlijke stabiliteit

Je plaats in het leven innemen kan ook de vorm aannemen van het genereus delen van je deskundigheid, je kennis en je prestaties. Doe dat vanuit persoonlijke stabiliteit en een gevoel van overvloed, niet vanuit de noodzaak een tekort bij een ander op te vullen. Dat werkt toch niet. Doe het zoals Moeder Aarde het doet: ze biedt alles in overvloed aan, maar jij bepaalt of je het ook neemt of niet. Zij houdt zich niet in, dus waarom zou jij dat wel doen? De vierde stap is het je met royaal optimisme bewust worden van en verantwoordelijkheid nemen voor je s**t, zowel het positieve als het negatieve, zowel de kennis als de onkunde. Door dat te doen verbreek je de gewoontes die je kleiner houden dan je bent. Roep de moed op die nodig is om je eigen leider te zijn, gebaseerd op wat je hart tot nu toe van het leven geleerd heeft.

Leef je wijsheid met meer overgave en blijf bereid om te werken aan en met wat er zich in het moment aandient.

Dat heeft allemaal ook betrekking op het element aarde dat zo nadrukkelijk aanwezig is deze maand.

Een veranderlijk profiel

Toch hoort er ook een waarschuwing bij dit profiel. Want het 8-5-8 Nine Star Ki profiel kan de boel zomaar omdraaien: dat wat in je nadeel was, kan ineens in je voordeel uitvallen. Maar ook kan een voordeel zich tegen je keren en een nadeel worden; weg veilig fundament. 8-Aarde zet nu eenmaal graag de boel op zijn kop en met twee 8-aardes in het profiel van deze volle maan, binnen de jaarcyclus van 8-aarde, is het omdraai-mechanisme drie-dubbelop aanwezig. De tijd van het ophouden van de schijn is voorbij, die kan zich tegen je keren. Deze maand kun je je het ene moment een veilig, geaard powerhouse voelen. Terwijl het volgende moment een aardverschuiving, die elke vorm kan aannemen, dat gevoel vernietigt en je situatie aan diggelen schopt. 8-Aarde kan zeer reactief en revolutionair zijn en onrust teweeg brengen die de status quo verandert en ten val brengt.

Wat te doen?

Let op de stormachtige wind van verandering. Deze kan uit een onverwachte hoek komen en je overvallen en van de sokken blazen. Of dat nu op straat is, in een ontmoeting met mensen of met kansen, met betrekking tot de financiële markten of in je werk of je relatie. Als het je overkomt, verbind je dan opnieuw met je plek in dit leven! Verbind je opnieuw met je centrum van zelf. Pas op voor mensen die systematisch hun nachtmerries op anderen en op het leven zelf projecteren en dat maar blijven herhalen. Word je ervan bewust welke vorm deze nachtmerries aannemen zodat jij je ervan kunt distantiëren en op veilige afstand kunt blijven. Anders zou je jezelf zomaar ineens gevangen kunnen vinden in het emotionele moeras van iemand anders. Vermijd de angst voor gebrek. Dit is een maand waarin dingen zomaar ineens niet meer voorradig kunnen blijken te zijn. Of dat nu om geld gaat, benzine, waardering of de boodschappen van Albert Heijn. Onthoud dan dat de natuur overvloedig is: als je je aandacht verschuift van economie naar ecologie, zal elke vorm van (denken in) tekort wegvallen. Houd je aandacht gericht op wat er wél is, niet op wat mist. En de beste plek om daar naar te zoeken, om een veilig fundament te vinden, is in jezelf; the best place to be.

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.  

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment