Home Astrologie Nieuwe maan (Supermaan) in Schorpioen 15 november: diepe transformatieprocessen

Nieuwe maan (Supermaan) in Schorpioen 15 november: diepe transformatieprocessen

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan november

De Nieuwe Maan van 15 november staat in het teken Schorpioen. Het is een zogenaamde Supermaan, waardoor de uitwerking nog krachtiger is! Astrologen Karin en Danique Vergeer zien kansen én conflicten. ‘Deze maan stimuleert diepe transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen, wat tot uitbarstingen kan leiden.’

Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om spiritueel te groeien

De Nieuwe Maan van 15 november is een mooi moment om iets te starten. Het is tijd voor nieuwe plannen en ideeën. De zon en de maan staan samen in het intense teken Schorpioen, wat een aanzet kan zijn om naar diepere lagen van jouw onderbewustzijn te gaan. Deze Nieuwe Maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen. Emoties die om jouw aandacht vragen en die misschien lange tijd verborgen zijn gehouden. Je wordt gestimuleerd om de kwetsbare kant van jezelf of anderen te onderzoeken, er contact mee te maken en eerlijk voor je gevoelens uit te komen.

Transformerende werking

Deze Nieuwe Maan is een zogenaamde ‘Supermaan’: ze staat nu relatief gezien dichter bij de aarde dan anders. Hierdoor is de uitwerking van deze maan sterker! Je kunt extra last hebben van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, angsten (voor ziekten), het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten, verkoudheden en last van bijholten.

Ook al voelbaar is de maansverduistering op 30 november, waardoor emoties extra uitvergroot worden. En dan is er ook nog een zonsverduistering op 14 december. Zij samen kunnen een keerpunt in je leven betekenen.

Jupiter, Pluto en Saturnus maken een mooie verbinding met de Nieuwe Maan. Venus maakt een ‘spanningsaspect’ met deze drie planeten, waardoor deze maan een helende en transformerende werking heeft. Maar er kunnen ook conflicten ontstaan in relaties of op het gebied van geld verdienen.

De oorlogsplaneet Mars is weer direct gaan lopen en zorgt voor actie, voor daadkracht, voor het uitvoeren van nieuwe plannen. Mars kan jou veel energie geven! Maar hij kan ook voor uitbarstingen zorgen van onderdrukte emoties. Vooral boosheid kan een uitweg willen zoeken.

De krachtige Schorpioen

De Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken. Intens voelend, diepzinnig, heeft vaak een krachtige persoonlijkheid. Schorpioenen oefenen graag controle uit op hun omgeving. Hun diepgaande emoties kunnen ze maar moeilijk uiten. Door hun gevoeligheid hebben ze vaak een defensieve muur om zich heen. Ze houden liever verborgen wat er in hen omgaat.
Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, dan kan hij dat maar moeilijk vergeten.

Hij kan met boosheid of woede reageren, of zelfs wraakzuchtig zijn. Vaak spelen diepgewortelde angsten een rol: om gekwetst of verlaten te worden. Door de Schorpioen-invloed tijdens deze Nieuwe Maan krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

Uitwerking van de nieuwe maan

De Super Nieuwe Maan in Schorpioen maakt een mooie verbinding met onze geluksplaneet Jupiter, Saturnus en Pluto (de heerser van Schorpioen). Dit maakt dat er gevoelens naar boven komen die ons lange tijd belemmerd hebben in onze persoonlijke groei en onze groei op werkgebied. Jupiter zorgt namelijk voor groei. Het kunnen allerlei gevoelens zijn: schuld- of depressieve gevoelens, het gevoel niet goed genoeg te zijn of niet waar te kunnen maken wat je beloofd had, diepgewortelde angsten om iemand kwijt te raken, boosheid…

Door de mooie verbinding van deze drie planeten komt er eindelijk ruimte om deze onverwerkte gevoelens en emoties los te laten. Je zult zien dat dit een bewustzijnsverandering teweeg kan brengen en een positief effect zal hebben op je werk en geldstroom. Een betere focus op je werk, een positievere instelling, nieuwe ideeën voor je onderneming. Het is tijd voor positieve veranderingen.

Gezondheid aanpakken

Je kunt besluiten je meer bezig te houden met je gezondheid. Vooral als je te maken hebt gehad met een ernstige ziekte. Gezondheidsproblemen kunnen een wake-up call voor je zijn (geweest). Misschien speelde er iets in jouw onderbewustzijn wat aandacht nodig had.

Ook overgewicht kan een signaal zijn dat er onverwerkte emoties weggestopt worden. Emotionele blokkades hebben misschien al lange tijd je energie geblokkeerd, waardoor er lichamelijke klachten zijn ontstaan. Je kunt nu dieper in je onderbewustzijn willen graven om tot de kern van het probleem te komen.

Misschien heb je besloten om je (dagelijks) leven anders in te delen, zodat je minder stress ervaart. Om tot de juiste inzichten te komen, kun je de hulp inschakelen van een coach, leraar of goeroe, goede vriend of een wijs persoon in je leven.

Transformatie voor tweelingzielen

Omdat het een Super Nieuwe Maan is, worden de gevoelens en het ego-gerichte gedrag tussen tweelingzielen uitvergroot. Je kunt door intense emoties gaan. Omdat deze maan in Schorpioen staat, zal het voor tweelingzielen een leerzame en transformerende periode zijn.

Pluto (de heerser van Schorpioen), Jupiter en Saturnus maken een vierkant met Venus, wat spanningen kan veroorzaken binnen liefdesrelaties of rondom bezit en geld. Enerzijds kunnen tweelingzielen zoeken naar harmonie tussen elkaar en willen ze de lieve vrede bewaren. Anderzijds kunnen er door intense emoties die naar de oppervlakte komen, conflicten tussen hen ontstaan. Je kunt zo diep geraakt worden in je pijn, dat je deze gevoelens nauwelijks meer kunt verbergen. Je wordt boos, neemt wraak, wilt controle uitoefenen of manipuleert.

Om te voorkomen dat je tweelingziel je kwetst, kun je ook afstand creëren: je zoekt afleiding door druk bezig te zijn of stelt je emotioneel onbereikbaar op.  Maar wanneer de angst naar boven komt om de ander te verliezen, kun je deze gevoelens van boosheid willen onderdrukken en je juist zacht en vriendelijk opstellen. Er is dan sprake van veel aantrekken en afstoten.

Wanneer tweelingzielen de situatie van diverse kanten kunnen bekijken en begrip kunnen opbrengen voor de gevoelens van de ander, kan er weer naar een balans toegewerkt worden. Ook zal het belangrijk zijn om de opgetrokken muurtjes te laten zakken en op emotioneel gebied de diepte in te gaan. Zij kunnen zich ervan bewust worden dat hun gevoelens een oorsprong hebben in hun verleden, in hun jeugd, en dat ze geraakt worden in oude pijn. Zo kunnen ze meer rust vinden in het contact met elkaar.

Webinar: Tweelingzielen Nieuwe Maan in Schorpioen 15 november

Voor deze Nieuwe Maan in Schorpioen organiseren Karin en Danique Vergeer op 15 november een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij de sterke genezende energie van vele lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij helpen ons om vernieuwing te brengen op aarde en wijzen ons de weg op het spirituele pad.  Wil je meedoen met de webinar tijdens de Super nieuwe maan in Schorpioen? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

Avatar
Aurelia Aurelia Hunfeld 9 november 2020 - 18:42

Hartelijke dank voor jullie heldere uitleg. Loslaten maar ook snappen en accepteren!
Vriendelijke groet van Aurelia

Reply
Avatar
Nathalie Pieters 16 november 2020 - 11:41

Oefffff ik ben schorpioen en mijn tweelingziel man is dat ook . En ja klopt helemaal, alleen is hem ooit iets verteld waar hij aan vast houdt helaas. Het kan zo anders zijn als hij dat los zou laten zoveel minder stress en dan wordt het voor hem zoveel duidelijker . Ik ben bijna helemaal ( op dit punt met hem na dan ) tot rust gekomen door de volle nieuwe maan nu hij nog . Hij heeft een duwtje nodig omdat in te zien .

Reply

Laat een bericht achter