Home Astrologie Nieuwe Maan in Kreeft & Zonsverduistering 2 juli: gekwetste gevoelens en nieuwe beslissingen

Nieuwe Maan in Kreeft & Zonsverduistering 2 juli: gekwetste gevoelens en nieuwe beslissingen

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan juli

De Zon en de Maan staan samen in het zorgzame teken Kreeft. Een Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin en is een mooie tijd om nieuwe plannen te maken en iets nieuws te starten. Tevens vindt er een Zonsverduistering plaats om 22.06 uur, die in onze streken niet te zien is, maar waarvan de uitwerking wel voelbaar is. Tijdens de volgende Nieuwe Maan op 26 december is er nog een gedeeltelijke Zonsverduistering. In de periode, tussen deze twee zonsverduisteringen in, kun je veel wisselende emoties ervaren en deze uitwerking kan een lange nasleep hebben.

De Zonsverduistering kan voor een keerpunt zorgen waarin je nieuwe beslissingen gaat maken. Je gaat je meer naar binnen keren, om te kijken wat jij nu werkelijk wilt. En met deze nieuwe keuzes ga je meer kiezen voor jouw eigen geluk.

Nieuwe maan in Kreeft

De Zon en de Maan staan in Kreeft. De Kreeft is een waterteken, vertegenwoordigt het gevoelsleven en is het moederprincipe. Dit sterrenbeeld heeft behoefte aan emotionele geborgenheid die hij zoekt in huis en gezin. De Kreeft is goed in het zorgen voor anderen, heeft een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden en biedt ze graag een luisterend oor. Het liefst creëert hij een gezellige en huiselijke sfeer.

Door hun gevoeligheid voor prikkels kunnen zij wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen er makkelijk last van hebben als er onenigheid is. Of kunnen snel gekwetst zijn door bijvoorbeeld kritiek of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp.

Het liefst willen Kreeften alles bij het oude laten. Daardoor kunnen moeders hun kinderen soms moeilijk loslaten en graag het gezin willen beschermen en bij elkaar willen houden. Vaak denken ze terug aan het verleden, aan het gezinsleven van toen en koesteren ze de goede herinneringen.

De baarmoeder, vruchtbaarheid, borsten en maag vallen ook onder het teken Kreeft.

Nieuwe Maan en Uranus

Je kunt veel terug moeten denken aan vroeger. Aan het gezinsleven van toen, oude foto’s willen bekijken, terugdenken aan de vakanties van vroeger. Je kunt “heimwee” hebben naar het verleden. En misschien zou je het liefst alles bij het oude willen houden, maar is er ook een verandering gaande van jouw behoeftes. Misschien wil je meer ruimte voor vrijheid en individuele ontplooiing. Uranus, planeet van vernieuwing, maakt namelijk een mooie verbinding met de Nieuwe Maan. Uranus kan ervoor zorgen dat jij plotseling een andere richting op wilt gaan; uit wilt breken uit een situatie. Misschien zou je graag een nieuw huis willen of een nieuwe baan waarin je voor anderen kunt zorgen, maar waarin er ook ruimte is voor jouw individuele vrijheid.

Of misschien denk je na over jouw rol als ouder en twijfel je of je niet een andere manier van het vormen van een gezin wilt of een andere manier van kinderen opvoeden en zou je dit bijvoorbeeld liever samen met gelijkgestemden doen. Door jouw toenemende gevoeligheid kan namelijk de vorm van relaties ook anders worden. De behoefte om je te kunnen terugtrekken en alleen te zijn kan ook aanwezig zijn. Door het vormen van alternatieve manieren van samenwonen, kan jij toch een basisveiligheid voor jezelf creëren.

Maar ook kan je je zorgen maken over je kinderen als zij behoefte hebben aan meer vrijheid en het nest willen verlaten. Dit kan je doen beseffen dat het goed is om ze los te laten, maar het kan je ook verdrietig maken.

Zonsverduistering

Tijdens een Zonsverduistering krijgt de Zon een andere uitwerking. De Zon, die o.a. voor ons ego staat en de energie die wij naar buiten richten, wordt tijdelijk verduisterd door de Maan. Dit zorgt ervoor dat we min of meer gedwongen worden om naar binnen te keren. Veel gekwetste en sombere gevoelens kunnen dan ook naar boven komen en geuit worden. Je kunt bovendien veel wisselende stemmingen ervaren.

Keerpunt

Een Zonsverduistering geeft een keerpunt aan in jouw leven en misschien wil je jouw leven een andere wending geven. Je kunt dan ook stilstaan bij waar jouw emotionele behoeftes liggen en welke veranderingen jij nodig hebt in jouw leven. Maar door de verandering die jij zou willen doorvoeren op het gebied van huis, werk en gezin, kunnen ook sombere gevoelens naar boven komen. Je kunt last hebben van schuldgevoel, als je oude (destructieve) situaties achter je wilt laten.

Er kan oud verdriet verwerkt worden. Ook gekwetste gevoelens uit jouw verleden, zoals bijvoorbeeld het missen van een moederfiguur, kunnen nu weer herinnerd worden.

Gevoelens kunnen een rol spelen over dat jij graag een gezin zou willen, maar je kunt je ook afvragen of je de juiste partner wel kunt vinden. Misschien zou je dit heel graag met jouw tweelingziel willen, maar gaat het contact nog moeizaam. Dit kan jou verdrietig stemmen.

Deze Zonsverduistering heeft een lange nawerking. En in de periode tussen deze Zonsverduistering en de volgende Zonsverduistering op 26 december kan jij nadenken en beslissingen willen nemen over de nieuwe stappen die jij wilt gaan zetten. Zodat we het jaar 2020 met vernieuwde energie in kunnen gaan.

Cheiron

En omdat de Nieuwe Maan een vierkant maakt met Cheiron, de planeet die het gewonde deel aangeeft van jezelf, kunnen veel situaties weer terug naar boven komen om verwerkt te worden. Cheiron in Ram kan veel boosheid losmaken en dit kan zijn over eventueel egocentrisch gedrag van een van jouw ouders. Het kan zijn dat jij niet gezien werd in jouw jeugd of dat je je onveilig hebt gevoeld. Je kunt een sterke drang hebben naar onafhankelijkheid en strijden voor waar jij voor staat. Je kunt alternatieve manieren zoeken om oude trauma’s te helen en om oude overtuigingen los te laten zodat jij meer jouw individualiteit gaat ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld innerlijk kindtherapie, familieopstellingen of creatieve therapie zijn.

Saturnus/Pluto en de Noordelijke Maansknoop, jouw lotsbestemming

Innerlijke transformatie’s zijn nodig, voordat je bijvoorbeeld klaar bent om een gezin te starten of werkzaamheden te gaan doen, passend bij jouw talenten en lotsbestemming. Een overlijden of een einde van een situatie kan hierbij een nieuwe fase aankondigen.

Tweelingzielen

Tijdens deze Nieuwe maan heeft Juno, de dwergplaneet, die voor het huwelijk en jouw tweelingziel staat, een grote invloed op tweelingzielen. Juno staat samen met Mercurius, planeet van communicatie in Leeuw en maakt een mooi aspect met Cheiron. Dit houdt in dat tweelingzielen genezing vinden voor hun frustraties en boosheid. Deze boosheid kan getriggerd worden, doordat een van de twee keuzes maakt voor zichzelf en de ander zich in de steek gelaten kan voelen. Ook kan het zijn dat tweelingzielen in een situatie zitten, waarbij een andere persoon betrokken is en als concurrent gezien wordt. Ook hierbij kan boosheid loskomen en de angst om je twin te verliezen. Het ego kan wat in de weg gaan staan.

Misschien wil jij of je twin alles liever bij het oude houden en samen een warm nest bouwen, maar ontstaat er toch weer een afstand waardoor dit nog niet mogelijk is. Tweelingzielen worden dan ook geconfronteerd met welke oude gevoelens en overtuigingen zij mogen loslaten om uiteindelijk het nieuwe te verwelkomen.

Tweelingzielen kunnen ook beseffen dat ze op dit moment hun hart moeten volgen en weten dit ook uit te spreken of op een andere manier kenbaar te maken aan hun tweelingziel. Ze kunnen warme gevoelens hebben voor elkaar, ook al zijn de omstandigheden tussen hen moeilijk.

In hun communicatie kunnen zij complimenteus zijn. Maar het kan ook frustrerend werken als de een deze complimenten nodig heeft om zich goed te voelen en steeds waardering nodig heeft. Het is dan ook de kunst om dicht bij jouw eigen gevoel te blijven en niet te gaan pleasen richting jouw twin.

Tweelingzielen kunnen zich dan ook beseffen dat het nu de tijd is om de basis in henzelf te versterken, door oude trauma’s met betrekking tot hun moeder/jeugd te helen.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Kreeft 2-7-2019

Wil jij meedoen met onze webinar, waarin we beginnen met een lezing, waarin we verdere informatie geven over deze Nieuwe Maan en Zonsverduistering, speciaal voor tweelingzielen? Deze lezing wordt gevolgd door een geleide meditatie en afstandshealing, waarin je even in een andere dimensie komt en je meer inzichten kunt krijgen over jouw situatie, jullie zielsmissie en er heling kan plaatsvinden op onverwerkte emoties van jou of jouw tweelingziel. Lichtwerkers van Sirius en de Hathors komen ons helpen met de healing en helpen om de band tussen tweelingzielen te versterken. Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com.

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

7 reacties

Avatar
Sophie 28 juni 2019 - 11:35

Waarom gaat het over 26 december

Reply
Avatar
Joyce Bal 29 juni 2019 - 19:55

Dan is de volgende (gedeeltelyke) zonsverduistering tydens de nieuwe maan.

Reply
Avatar
Joyce Bal 29 juni 2019 - 19:56

Dan is de volgende (gedeeltelyke) zonsverduistering tydens de nieuwe maan.

Reply
Avatar
Martijn 30 juni 2019 - 11:26

Gewoon eng om te lezen. Ik zit hier middenin. Bizar!

Reply
Avatar
petra van witsen 30 juni 2019 - 12:23

Prachtig artikel, zoals altijd, dank!
Er staat alleen in de inleiding: Tijdens de volgende Nieuwe Maan op 26 december (is er nog een gedeeltelijke Zonsverduistering)… Dat is een beetje verwarrend. Verder weer top!

Hartelijke groet, Petra

Reply
Avatar
bert raadhuis 30 juni 2019 - 12:54

“” Uranus kan ervoor zorgen dat jij plotseling een andere richting op wilt gaan; uit wilt breken uit een situatie. Misschien zou je graag een nieuw huis willen of een nieuwe baan waarin je voor anderen kunt zorgen, maar waarin er ook ruimte is voor jouw individuele vrijheid.”

Een nieuwe baan; wat mij betreft, is dit oude taal, taal van de Oude Wereld Orde.
De Nieuwe Wereld Orde gaat uiteraard niet over onderdrukking (zoals Rutte, Balkenende, Juncker, Trump, Teeven, om er een paar te noemen, voor staan), maar over (zoals eigen-lijk altijd de bedoeling was) zelfverwerkelijking. En het begrip “banen” past m.i. hierin niet [meer].
“Banen” heeft immers te maken met geldelijk inkomen. En dat impliceert rechtstreeks ongelijkelijk inkomen. Ongelijke waardering en ongelijke zekerheid, dus. En is dat niet van “de Oude Tijd”? Hadden wij het nodig om soms rijkdom en soms armoede te ervaren? Waarschijnlijk wel, zodat wij ons bewust werden van die ongelijkheid. Maar zijn we daar NU (nog steeds niet) aan voorbij?

Reply
Avatar
Gerri 3 juli 2019 - 21:38

Totaal met Bert eens, ik ben zelf ondernemer en totaal niet bezig met een baan of een huis… Eerder met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en het verstevigen van mijn thuisbasis, waar dat dan ook mag zijn. En ik wist niet dat het mogelijk is om ‘een gezin te starten’ – – > “Innerlijke transformatie’s zijn nodig, voordat je bijvoorbeeld klaar bent om een gezin te starten of werkzaamheden te gaan doen, passend bij jouw talenten en lotsbestemming“ Ik ben een kersverse moeder en een gezin ontstaat, daar vul je geen formulier voor in bij de kvk 😉 Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer de geschreven artikelen zeer en zeg dit vanuit een open hart.
De webinar heeft me heel erg veel gebracht, dank daarvoor!

Reply

Laat een bericht achter