Home Astrologie Energetische uitwerking Nieuwe Maan in Maagd 17 september: dit moet je weten!

Energetische uitwerking Nieuwe Maan in Maagd 17 september: dit moet je weten!

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan september

De nieuwe maan van donderdag 17 september 2020 staat samen met de Zon in het teken maagd en versterken de eigenschappen van dit teken. Een Nieuwe Maan kondigt een nieuwe fase aan in je leven, waarin het een mooie periode is om iets nieuws te beginnen en vernieuwing te brengen in je leven.

De Nieuwe Maan maakt een mooie verbinding met Pluto en Steenbok, waardoor de Pluto/Saturnus-samenstand weer geactiveerd wordt en er verdere transformaties in gang worden gezet. Deze Nieuwe Maan staat verder dicht bij Juno, de dwergplaneet, die het huwelijk en jouw tweelingziel aangeeft en heeft daardoor veel invloed op tweelingzielen.

Verder staat de dromerige planeet Neptunus recht tegenover de Nieuwe Maan en kan je een illusie armer zijn geworden en erachter zijn gekomen dat iets niet realistisch was. En kom je weer met beide benen op de grond.

Mars is een week geleden retrograde gaan lopen in zijn eigen teken Ram en kan het vuur in je wat temperen en kan je het gevoel hebben dat je even niet verder kunt en misschien iets anders aan moet gaan pakken.

Je kunt rond de periode van de Nieuwe Maan ook veel last hebben van ascensieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite met kunnen aarden, last van de maag, moe voelen, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen enz. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent.

Kenmerken van de Maagd

De Nieuwe Maan in het aardse teken Maagd kan de eigenschappen van het teken Maagd kan je nuchter, analyserend, kritisch en perfectionistisch maken. De Maagd is meestal betrouwbaar, bescheiden en wat verlegen, blijft liever op de achtergrond en laat niet zoveel van zichzelf zien.

Ze hebben een scherp verstand en zijn goed in het observeren en analyseren van problemen en komen dan met praktische oplossingen. Doordat ze ijverig zijn, ordelijk en netjes zijn ze daardoor heel geschikt in administratieve functies, gezondheidszorg en mode. Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor de Maagden.

Soms hebben ze de neiging om te perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor details hebben, verliezen ze wel eens het overzicht over het grotere geheel. Of zijn ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen, waardoor ze makkelijk mensen kunnen afstoten.

Nieuwe Maan, Pluto en Saturnus

Doordat Saturnus en Pluto een driehoek maken met de Nieuwe Maan, kan deze Nieuwe Maan een transformerende werking hebben, kan je het gevoel hebben om een nieuwe start te willen maken en angsten en destructief gedrag los te gaan laten. Pluto is nl. de planeet van dood en wedergeboorte. Je kunt kritisch naar jezelf willen kijken en onderzoeken wat er in contacten met anderen of op werkgebied mis gaat.

Je kunt erachter komen dat het hebben van angst en controle willen houden over anderen en situaties, een destructief effect kan hebben in jouw leven. En deze inzichten kunnen ervoor zorgen dat jij een verandering wilt gaan doorvoeren. Misschien kom jij niet verder en blijf je in het zelfde kringetje ronddraaien.

In contact met anderen kunnen dingen duidelijk zijn geworden en kan je situaties, waarin manipulatief en wraakzuchtig gedrag voorkwam,  eens op een rijtje zetten. Met deze personen kun je het contact willen verbreken door heel duidelijk je grenzen aan te geven. Je kunt knopen willen doorhakken.

Op werkgebied kan deze driehoek ervoor zorgen dat we de puntjes op de “i” gaan zetten. Je kunt je website, visitekaartjes e.d. willen verfraaien,  je kantoor en werkkleding een update geven, jouw administratie eens op orde brengen of je kasten eens willen opruimen. Dit kan dan aanvoelen als een nieuwe start en je de motivatie geven om flink door te werken en je nieuw gestelde doelen te behalen.

Nieuwe Maan tegenover Neptunus

De Nieuwe Maan staat recht tegenover Neptunus en loopt retrograde in zijn eigen teken Vissen. Dit kan voor een innerlijk conflict zorgen. Hierdoor kan je je wat minder geaard en soms zelfs in de war voelen. Misschien was je teveel gefocust op de details binnen een relatie of situatie, zag je de realiteit niet en ging je teveel op in een droomwereld. Daar kan nu een einde aan zijn gekomen.

Je kunt van een koude kermis thuiskomen en weer even helemaal terug komen in de realiteit. En je kunt je beseffen dat je jouw wensen en doelen stapje voor stapje mag realiseren met een meer nuchtere en praktische aanpak.

Het kan zijn dat je je eigen creativiteit of spirituele ontwikkeling blokkeert, doordat je te kritisch of te perfectionistisch bent naar jezelf toe. Goed om te onderzoeken waar dit kritische stemmetje vandaan komt. Het kan zijn dat jouw ouders een kritische houding hadden naar jou. Door schuldgevoel van gebeurtenissen uit het verleden kan jij een kritische en afkeurende houding hebben ontwikkeld naar jezelf toe. Dit spanningsaspect leert ons dan ook dat we fouten mogen maken, om meer te ontspannen en liefdevol naar onszelf te zijn.

Daarnaast kan het zijn dat je teveel probeert te beredeneren wat je intuïtie je ingeeft en je het daarom moeilijk vindt om op je intuïtie te vertrouwen. We mogen de controle meer leren loslaten en een balans vinden tussen het gebruiken van ons gezond verstand en het volgen van onze spirituele ingevingen.

Tweelingzielen

Juno, de dwergplaneet die o.a. onze band met onze tweelingziel aangeeft, staat samen met de Nieuwe Maan. Ook heeft Deze Nieuwe Maan veel invloed op tweelingzielen.

Communicatief kunnen ze wat minder sterk zijn op dit moment. Zij kunnen vooral hun liefde tonen door zich dienstbaar op te stellen naar elkaar. Zij moeten echter oppassen dat ze niet de controle willen hebben over de ander. Tweelingzielen kunnen deze periode geconfronteerd worden met diepe angsten, die zich uiten via (subtiele) manipulatie of het willen hebben van controle. Op dit vlak zullen zij een transformatie doormaken door deze angst meer los te laten.

Ook kan het zijn dat je wilt zorgen voor je twin als hij of zij ziek is of je tweelingziel wil stimuleren om een gezondere levensstijl aan te nemen en een einde te maken aan destructief gedrag. Dit kan bijvoorbeeld ongezond eten, teveel alcohol drinken, drugsgebruik en/of te weinig bewegen zijn.

Wanneer zij niet direct in contact zijn, maar wel “geheime” boodschappen geven via bv. sociale media, kunnen daar kleine aanwijzingen in zitten. die  zorgen ervoor dat de ander de diepere betekenis van de boodschap begrijpt. Zij kunnen op die manier een positieve invloed op elkaar hebben.

Venus, de planeet van de liefde, maakt een vierkant met Uranus. Dit kan tussen tweelingzielen conflicten geven. Zo kan het zijn dat een van de twee of beiden nog een gezin heeft met zijn of haar (ex)partner en voor de kinderen wil zorgen, maar daarnaast ook een zekere vrijheid wil om met zijn/haar tweelingziel tijd door te kunnen brengen. Het kan dan moeilijk zijn om een balans te vinden tussen je gezin en je liefdesleven.

Ook kan het zijn dat tweelingzielen naar financiële veiligheid zoeken en dit probeert te vinden bij hun partners. Maar wanneer dit een karmische partner is, kan het zijn dat je bang bent dat onverwachte wendingen in jullie situatie ervoor zorgen dat jullie uit elkaar gaan. Het is dan dus belangrijk voor jouw ontwikkelingsproces, dat je op financieel vlak zoveel mogelijk op eigen benen gaat leren staan. We worden dan ook uitgedaagd om zelfstandiger te worden en zekerheid in ons leven in te bouwen. Dit kan door te leren vertrouwen op onze eigen capaciteiten en intuïtie.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Maagd 17 september 2020

Voor deze Nieuwe Maan in Maagd organiseren wij op 17 september a.s. een webinar met een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen. Een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze Nieuwe Maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie. Die kan je  helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi natuurgebied, waar een aap voor jou een boodschap en een getal heeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Vervolgens neemt hij je mee naar een krachtplaats met een meertje en een waterval. Hier kan je tot rust komen en meer inzicht krijgen, waarom het contact tussen jou en je tweelingziel zo moeilijk gaat.  Je ontmoet jouw twin in een grot met een lagune, waar jullie een healing krijgen van de Lichtwezens van Sirius en de Hathors.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Leeuw? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter