Home Astrologie Dit Nieuwe Maan ritueel helpt je om je dromen te oogsten

Dit Nieuwe Maan ritueel helpt je om je dromen te oogsten

Door redacteur
nieuwe maan ritueel

Een nieuwe maan is van oudsher een tijd van reiniging, voorbereiding en nieuwe dingen oogsten. Deze rituelen zijn ontstaan door de observaties van vroegere boeren. Zij zagen dat wat ze gezaaid hadden tijdens een nieuwe maan beter groeide dan de zaden die geplant werden op andere tijden. Dit leidde ertoe dat de tijd rondom de nieuwe maan een tijd van zaaien werd.

Dit kan een vruchtbare aanpak zijn in de moderne tijd van nu. De meeste van ons hebben geen letterlijke grond om te in te planten, maar ons lichaam is onze tuin en onze wil onze tuinier (zoals Shakespeare het noemde). Wanneer we met de toewijding en affectie van een tuinier ons lichaam onderhouden, is dat niet alleen een mooie manier van naar ons lichaam kijken maar ook een gezonde gewoonte.

Nieuwe Maan ritueel

1. Kies een plek

Kies een plaats om je ritueel uit te voeren. Dit kan in een hoek van je huis zijn of misschien wel ergens buiten als je dat fijn vindt. Probeer een plek te kiezen waar je ongestoord kunt zijn en waar je tijdens toekomstige volle- en nieuwe manen weer naar terug kunt gaan. Versier de plek met inspirerende objecten/voorwerpen.

2. Reinig

Bereid de ruimte voor door hem schoon te maken (zorg ervoor dat de ruimte ook opgeruimd is). Brand wierook of een kaars en gebruik een bloem of salie om te lucht te reinigen.

3. Focus

Verwijder afleidingen en geef jezelf op zijn minst een paar minuten ongestoord de tijd. Adem, maak je geest leeg, ontspan en bedenk rustig wat je wilt gaan ‘planten’.

4. Plant een zaadje

Visualiseer de geboorte van waar je behoefte aan hebt. Zie het begin en haast niet, maar stel je voor dat het groeiproces van het zaadje begint en zie hoe het begint te groeien. Het kan handig zijn als je je intentie/droom/hartenwens opschrijft of geef het vorm in een object zoals bijvoorbeeld een kristal, foto of aandenken.

5. Afsluiten Nieuwe Maan Ritueel

Toon dankbaarheid aan jezelf en aan de tijd en ruimte die je gecreëerd hebt voor je ritueel. Noteer vervolgens de datum van de volgende volle maan, dat is wanneer je zaadje uitgegroeid zal zijn tot zijn volgende levensfase. Denk elke dag een minuut of twee aan je intentie/droom/hartenwens. Geef het geestelijk water en zorg er goed voor.

Bron: Mindbodygreen.com – Rachelle Robinett  

Lees ook deze artikelen:

Wil jij werken met de energie van de maan? 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

1 reactie

Avatar
Anneleen 21 april 2020 - 20:47

Wanneet mag dit ritueel uitgevoerd worden? Enkele dagen voor tot na de nieuwe maan of enkel op de dag van de nieuwe maan?

Reply

Laat een bericht achter