Home Astrologie Nieuwe maan in Ram 12 april 2021: start astrologisch jaar & spirituele ontwikkeling

Nieuwe maan in Ram 12 april 2021: start astrologisch jaar & spirituele ontwikkeling

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan maart

De Nieuwe Maan staat op 12 april in Ram, samen met andere planeten. We kunnen dus onmogelijk om het vuur van dit teken heen. We willen onafhankelijk zijn en nieuwe wegen inslaan – maar dan moeten we de oude, vertrouwde dus verlaten… “Er wordt moed van jou gevraagd om de sprong in het diepe te wagen, want je kunt geconfronteerd worden met onverwerkte emoties,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je voelt misschien in elke vezel in jouw lijf dat je aan de slag moet of de confrontatie moet aangaan met wat er diep vanbinnen bij jou speelt.

Nieuwe Maan, frisse start

De Nieuwe Maan op maandag 12 april staat samen met de zon in het teken Ram. Een Nieuwe Maan kondigt een nieuwe fase in je leven aan; het is een goed moment om ergens mee te starten. Bovendien is de Ram het eerste teken van de dierenriem. Het is nu dus de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe astrologische jaar. Dit versterkt nog eens de energie van een fris begin!

Vuur-energie: verlangen naar onafhankelijkheid

Je kunt in deze periode veel daadkracht hebben door de mooie verbinding die de Nieuwe Maan maakt met Mars, de heerser over Ram. Je hebt zin in klusjes aanpakken, sporten, uitstapjes maken, vaker met iemand afspreken… Door de vele planeten in het teken Ram kan het vuur in je aangewakkerd worden. Je kunt het gevoel hebben dat je een nieuwe start wilt maken. Je verlangt ernaar onafhankelijk te zijn, je horizon te verbreden en jouw unieke weg te gaan. Er kan veel behoefte zijn aan nieuwe contacten, meer vrijheid en avontuur in je leven.

Verder maken de Nieuwe Maan, Venus en Eris, die dicht bij elkaar staan, verschillende aspecten met Pluto (transformatie), Jupiter (expansie) en de dwergplaneet Juno, die staat voor het huwelijk en je tweelingziel. Deze Nieuwe Maan heeft daardoor een belangrijke uitwerking op relaties én op tweelingzielen.

De Ram: strijdlustige leider en pionier

De eigenschappen van de Ram – waar de zon, maan, Venus en Eris in staan – worden tijdens de Nieuwe Maan versterkt. De Ram is een vurig teken, vol passie, wils- en daadkracht. Hij kan een echte leider zijn, die anderen motiveert met zijn enthousiasme. Verder zijn Rammen echte pioniers. Ze zijn strijdlustig en avontuurlijk en hebben een flinke geldingsdrang.

Ze verlangen naar onafhankelijkheid en hebben een sterke wil tot overleven. Hun behoefte om snel in actie te komen is groot; ze zijn erg doelgericht. Ze houden zich liever niet bezig met wat anderen willen, want dat zou ze te veel belemmeren. Wanneer ze hun zinnen ergens op hebben gezet, kunnen ze drammerig zijn. De Ram uit zich direct; hij zegt eerlijk wat hij vindt. Hij kan soms ongeduldig en snel geïrriteerd zijn, impulsief reageren en een concurrentiestrijd met anderen aangaan.

Pluto: onverwerkte emoties & transformatie

Zoals gezegd staan de Nieuwe Maan, liefdesplaneet Venus en dwergplaneet Eris samen. Zij maken een vierkant met de transformerende planeet Pluto. Je kunt op het gebied van de liefde en financiën nieuwe stappen zetten. Dat kan gepaard gaan met veel innerlijke spanningen, maar leidt uiteindelijk tot mooie transformaties!

Er wordt moed van jou gevraagd om de sprong in het diepe te wagen, want je kunt geconfronteerd worden met angsten. Angsten die je misschien ver hebt weggestopt. Het kan moeilijk zijn om de controle los te laten. Ook komen er mogelijk andere onverwerkte emoties omhoog wanneer jij besluit om onafhankelijk te worden. Je wilt bijvoorbeeld loskomen van familie, een vriendschappelijke band of liefdesrelatie beëindigen of een andere richting qua werk inslaan. Hierdoor kan er een tweedeling ontstaan in de groep mensen om jou heen.

Grote druk: het is nu of nooit…

De druk om veranderingen door te voeren wordt groter. Je voelt misschien in elke vezel in je lijf dat je aan de slag moet of de confrontatie moet aangaan met wat er diep vanbinnen bij jou speelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om het beginnen van een relatie of het regelen van een nieuwe manier van inkomen. Angst kan je hierbij belemmeren. Als je niets doet, laat je misschien een prachtige kans lopen. Je kunt de druk voelen: het is nu of nooit! De onmacht die je mogelijk ervaart, kan oude boosheid naar boven halen. Misschien verzet jij je tegen de verandering die nodig is voor jouw spirituele ontwikkeling.

Nieuwe Maan: pas op met impulsieve acties!

Doordat Pluto in Steenbok staat, kunnen emoties intens beleefd worden, maar kunnen we ze moeilijk uiten. We zijn geneigd om niet het achterste van onze tong te laten zien, een muurtje om ons heen te bouwen en ons terug te trekken. We komen dan wat koeltjes over.

Maar we kunnen ons ook bewust terugtrekken: als we bijvoorbeeld uit boosheid wraak willen nemen op iemand. Uiteindelijk heb je daar alleen maar jezelf mee! Want tijdens deze Nieuwe Maan is er een grote kans dat banden verbroken worden wanneer je een machtsspelletje probeert te spelen. Pas dus op met impulsieve acties en reacties, want ze kunnen jou in de problemen brengen.

Jupiter: je horizon verbreden

De Nieuwe Maan maakt een aspect met Jupiter, de planeet van expansie, groeien, je horizon verbreden. Je wilt meer vrijheid in relaties, meer reizen, vader of moeder worden, een eigen huis kopen of bouwen… Het kan zijn dat je tijdsdruk voelt. Wanneer niet alles volgens plan gaat of wanneer jouw angsten getriggerd worden, kun je snel geïrriteerd raken. Misschien beschik je niet over voldoende middelen of heb je een partner die bijvoorbeeld emotioneel niet beschikbaar is of weinig enthousiast is over jouw plannen. Je kunt dan besluiten om ze alleen uit te voeren.

Graven in je onderbewustzijn tijdens deze Nieuwe Maan

Om uit de innerlijke worsteling te komen, zul je diep moeten graven in je onderbewustzijn. Zo kun je ontdekken wat jou precies triggert als je boos of jaloers bent of destructief gedrag vertoont. We worden uitgedaagd om de controle over situaties of andere personen los te laten, wat bevrijdend kan voelen. We krijgen hierbij steun van Jupiter, die ons helpt om patronen op te sporen, te analyseren en verbanden te leggen.

Er kunnen nieuwe contacten op je pad komen, zoals een spiritueel leraar, een coach of een ander wijs persoon. Ze kunnen jou helpen om een andere kijk op situaties of personen te ontwikkelen en belemmerende overtuigingen los te laten. Verder kan je sterke intuïtie een rol spelen. Dankzij ingevingen kunnen puzzelstukjes op hun plaats vallen. Wanneer jouw bewustzijn verandert, kan dit ervoor zorgen dat mensen die niet meer bij je passen, uit jouw leven verdwijnen. Nieuwe Maan, nieuw begin.

Dwergplaneet Juno: intense tijd voor tweelingzielen

De Nieuwe Maan is een intense periode voor tweelingzielen. Dit heeft te maken met Juno, de dwergplaneet die staat voor onze huwelijkspartner en tweelingziel. Juno maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan, Venus en Eris. Hierdoor kunnen tweelingzielen bewust banden verbreken met mensen uit hun omgeving die géén goede bedoelingen hebben. Jij wilt je niet meer laten domineren, manipuleren en controleren, wat een positief effect heeft op de relatie met jouw tweelingziel. Jullie hebben het gevoel: eindelijk kunnen we stappen vooruit zetten en een nieuwe start maken.

Binnen de relatie kunnen tweelingzielen een sterke behoefte hebben aan vrijheid. Nieuwe dingen ontdekken, op avontuur. Wanneer er verlatings- of bindingsangst naar boven komt, kan er een (tijdelijke) verwijdering tussen jullie ontstaan. Jullie worden uitgedaagd om samen verdieping te zoeken in jullie relatie.

Het kan ook zijn dat er over trouwen of gezinsuitbreiding wordt gedacht, maar dat de ene twin daar toch vanaf ziet, omdat er nog niet voldoende balans is gevonden in de relatie. Dit kan veel boosheid, verdriet en angst losmaken. Een van de tweelingzielen kan daarbij de kont tegen de krib gooien en zich verzetten tegen de verbinding.

Veel van deze emoties kunnen te maken hebben met trauma’s uit vorige levens. Pas wanneer je naar binnen keert en onverwerkte emoties onder ogen durft te zien, gaat de energie tussen jullie weer beter stromen. Jullie kunnen elkaar helpen bij het bewust worden van trauma’s en het helen van onverwerkte emoties. Al met al gaan tweelingzielen positiever kijken naar hun relatie met elkaar.

Webinar voor tweelingzielen: Nieuwe Maan in Ram 12 april 2021

Voor de Nieuwe Maan in Ram organiseren Karin en Danique Vergeer op 12 april een webinar waarin tweelingzielen centraal staan. De inhoud: een korte lezing, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. De meditatie geeft je inzichten in jouw spirituele ontwikkelingsproces én in het proces met jouw tweelingziel.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven?

Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter