Home Astrologie Nieuwe Maan in Schorpioen 28 oktober 2019: extra emotioneel en een diepe transformatie

Nieuwe Maan in Schorpioen 28 oktober 2019: extra emotioneel en een diepe transformatie

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan oktober

Tijdens de nieuwe maan op 28 oktober staan de zon en de maan samen in het intense teken Schorpioen. Een nieuwe maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen en kunnen er vaak nieuwe ideeën en plannen ontstaan. Deze nieuwe fase wordt versterkt, doordat 3 keer het getal 10 (2+8-10-10) in de datum voorkomt. Hiermee wordt de uitwerking van de Engelenpoort van 10 oktober versterkt.

Het getal 10 heeft betrekking op Pluto, die heerser is van de Schorpioen. En doordat Pluto de planeet is van de dood en wedergeboorte, kan het een einde betekenen van veel situaties. Sluit je een periode af, dan is dat tevens ook een begin van een nieuwe fase. Je kunt door een periode gaan van diepe transformatie. Maar je kunt sterk het gevoel hebben, dat je nu echt een nieuw leven wilt.

Uranus heeft veel invloed op deze nieuwe maan en kan voor de nodige spanning en onrust zorgen. Je kunt veel ascensiesymptomen ervaren en je dus extra emotioneel voelen, last hebben van duizeligheid, hartkloppingen, griep, hoofdpijn en onrustig slapen. Uranus kan je uitdagen om veranderingen door te zetten. En Uranus kan voor verrassende wendingen zorgen. Door de dubbele getallen in de datum heeft deze Nieuwe Maan ook veel invloed op tweelingzielen. En ook zij zijn toe aan een nieuwe start.

Energie van de Nieuwe Maan in Schorpioen

Schorpioen

De Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken. Intens voelend, diepzinnig en heeft vaak een wilskrachtige persoonlijkheid. Ze oefenen graag controle uit op hun omgeving. Hun diepgaande emoties kunnen ze maar moeilijk uiten en door hun gevoeligheid hebben ze vaak een defensieve muur om zich heen en houden liever verborgen, wat er in hen omgaat. Maar ook houden ze hun drijfveren liever verborgen.

Is hen onrecht aangedaan, kunnen ze dat soms moeilijk vergeten en kunnen dan met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Vaak spelen diepgewortelde angsten een rol, de angst om gekwetst of verlaten te worden. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, psychische problemen, zwarte magie, begrafenissen, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

Uranus

Nu Uranus, die verandering en vernieuwing wil, recht tegenover de Nieuwe Maan staat zal je aan de ene kant controle willen houden over wat er in jouw omgeving gebeurd, maar anderzijds kan het niet meer houdbaar zijn, om alles nog bij het oude te kunnen houden. De drang naar vrijheid en om uit de sleur te breken kan groot zijn. Situaties die jou voorheen veiligheid gaven, kan je noodgedwongen los moeten laten. Het zal je stimuleren om uit je comfortzone te komen. En dit kan gepaard gaan met het loskomen van diepliggende angsten, onzekerheden en veel spanningen. Kan ik het allemaal wel en durf ik deze stap wel te zetten?

Zo kunnen er onverwachte wendingen komen op gebied van werk en/of wonen. Je kunt bijvoorbeeld plotseling moeten verhuizen of verlies je je werk. Iemand kan ziek worden of overlijden. Daardoor kan je in een situatie komen, waarbij jij je luxe leventje mag gaan loslaten of afstand mag doen van (een deel van je) bezittingen.

Je zou misschien verdere vernieuwing willen doorvoeren door bijvoorbeeld ecologisch te gaan bouwen, meer in de natuur te gaan leven of je te verdiepen in nieuwe technologieën. Nieuwe samenwerkingsbanden kunnen ontstaan, krachten worden samen gebundeld en dit voornamelijk op basis van gelijkwaardigheid.

Intuïtie

Een plotseling ontslag of ander werk kan jou naar een nieuwe fase van je leven brengen. Ondanks dat jouw verstand en gevoel in strijd kunnen zijn, zal jouw gevoel de overhand hebben. Jouw intuïtie kan namelijk erg sterk zijn door Uranus en je kunt veel plotselinge ingevingen krijgen. Je kunt het gevoel hebben dat er geen weg meer terug is, maar ook kan je nog jouw plannen verborgen willen houden, totdat alles meer vorm heeft gekregen.

Door jouw sterke intuïtie kan je ook inzichten krijgen over iemands psychische problemen of kunnen er geheimen aan het licht komen. Je kunt diep willen graven in iemands psyche om een beter begrip krijgen, waarom iemand bepaald gedrag vertoond. Daardoor kan je je wat liefdevoller en begripvoller voelen.

Mercurius retrograde

Mercurius gaat op 31 oktober retrograde lopen in Schorpioen en is al aan het vertragen. Daardoor kunnen er verkeersopstoppingen zijn, afspraken kunnen niet doorgaan, kan er sprake zijn van miscommunicatie, telefoons of computers kunnen kuren gaan vertonen of helemaal kapot gaan, je terug kunt denken aan geheimen uit je verleden, kan je er over denken een workshop gaan doen, je administratie op orde te brengen, op te ruimen enz. Deze periode van reflectie duurt tot 20 november, als Mercurius weer direct gaat lopen. Al duurt het even voordat Mercurius weer volledig direct loopt.

Tweelingzielen & Nieuwe Maan in Schorpioen

Tweelingzielen kunnen in een fase zitten, waarin het steeds moeilijker wordt, om alles bij het oude te houden. Ze kunnen min of meer gedwongen worden om een oude situatie of relatie los te laten, om een nieuwe en betere situatie te kunnen beginnen. Zij kunnen (verborgen) plannen bedenken, over hoe zij los kunnen komen en hoe zij voor een nieuwe woonruimte of inkomen moeten zorgen. En hier kunnen ze, om de huidige partner of tweelingziel geen pijn te doen, over zwijgen of de waarheid (nog) niet vertellen.

Ze kunnen plannen hebben om te verhuizen om ergens anders een nieuwe start te maken. Maar er kan nog een remmende werking zitten op de uitvoering van deze plannen. Het einde van een verbouwing, een verhuizing, een overlijden of een schuld die is afbetaald kan symbolisch zijn voor het einde van een karmische fase of relatie. Vooral situaties en relaties waarin macht, psychologische spelletjes, manipulatie en jaloezie een grote rol speelde, kunnen in een afrondende fase of tot een einde komen.

Tweelingzielen kunnen hun leven anders willen gaan indelen en vormgeven. En hiervoor de nodige transformatie door willen maken en veranderingen in gang willen zetten. Ze kunnen de sprong in het diepe willen maken om met elkaar verder te gaan en hierbij alle angsten onder ogen zien. De stappen die genomen kunnen worden, zullen op een rustig tempo gaan en weloverwogen zijn.

Ook kan er een hele sterke liefdevolle en seksuele aantrekkingskracht zijn tussen tweelingzielen. Dit heeft alles te maken met Venus die in Schorpioen staat, samen met Mercurius en een mooi aspect maakt met Pluto, die intense gevoelens in ons losmaakt.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Schorpioen 28-10-2019

Voor deze Nieuwe Maan in Schorpioen organiseren wij op 28 oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En helpen ons met het proces tussen tweelingzielen.

Deze Nieuwe Maan heeft veel invloed op tweelingzielen en op relaties in het algemeen

De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi bos en je heerlijk gaat ontspannen in een warm/waterbron en je een mooie boodschap krijgt van een kraai. Een wijze oude man gaat je helpen met het herstellen van het contact met jouw tweelingziel, door te kijken naar bindings- en verlatingangst. Deze angst speelt vaak een grote rol tussen tweelingzielen, maar ook in relaties in het algemeen. Deze meditatie brengt je in een hogere dimensie en brengt je inzichten over deze nieuwe fase, jullie toekomst en levensmissie.

Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

Healingcentrum Isis

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen

7 comments

Avatar
Jos 24 oktober 2019 - 22:17

Nice to ready.
Deels almost spot on

Reply
Avatar
Freya 25 oktober 2019 - 22:24

Dank je wel voor dit inspirerende artikel. Voor mij klopt het helemaal! Heb dan ook mijn maanteken in schorpioen en Pluto al vele heftige jaren in mijn teken.. Hartelijke groetjes

Reply
Avatar
Gerda 27 oktober 2019 - 00:38

Dank

Reply
Avatar
Gerda 27 oktober 2019 - 00:39

Dank je

Reply
Avatar
angel 27 oktober 2019 - 12:15

Dank je, heel herkenbaar al deze energie! Voel het tot in mijn botten.

Reply
Avatar
Van duijn 27 oktober 2019 - 17:14

Lieve Isis en Danique, ik ben Mira en ben zelf schorpioen, mijn moeder is tweeling. Zij is 13juli plotseling overleden aan een massale longembolie.
Mijn moeder heeft door haar aardse psychische problemen nml “borderline, narcisme en schizofrenie mij niet goed op aarde gezet , ook lijdt ik aan angsten die door mijn opvoeding ontstaan zijn .
Ik ben normaliter sterk , maar nu niet meer .angst overheerst ,droefheid en ik ben op .hoop op een berichtje.

Liefs Mira van Duijn.

Reply
Avatar
Nicole 30 oktober 2019 - 20:32

Mira, veel sterkte gewenst voor jou, deze periode. Ik hoop dat je de angst kunt aanschouwen en er kunt laten zijn, zonder dat het je als emotie overneemt. Maak het “kleiner”, zou ik vanuit eigen ervaring adviseren (ik zeg dat letterlijk tegen mezelf) zodat je het puur en zonder teveel gedachten kunt voelen. De angst liefdevol aandacht krijgt, je er contact mee maakt maar het je niet overneemt. Weet dat de rust ook op je wacht en vanzelf weer tot je komt. Hetzelfde geldt voor je droefheid. Laat het er maar even zijn. Blijkbaar wil het aandacht en verwerkt worden. Het klinkt alsof je door een belangrijke fase gaat die even om je energie en zachtheid naar jezelf toe vraagt. Begrijpelijk dus ook dat je op bent. Geef je er maar aan over, zou ik zeggen. En heb vertrouwen in dat het een fase is en het weer verandert.
Liefdevolle groet, Nicole
(Misschien heb je hier iets aan.)

Reply

Leave a Comment