Home Astrologie Nieuwe Maan in Weegschaal 09-10-2018 Innerlijke transformaties

Nieuwe Maan in Weegschaal 09-10-2018 Innerlijke transformaties

Door Karin en Danique Vergeer

Een Nieuwe Maan is een mooie tijd voor het starten van nieuwe projecten. Tijdens deze Nieuwe Maan staan de Zon en de Maan samen in Weegschaal. De Zon vertegenwoordigt het ego, het mannelijke en de Maan de gevoelskant en het vrouwelijke. Tijdens deze Nieuwe Maan wordt er naar een balans gezocht tussen het mannelijke en het vrouwelijke en kan een uitwerking hebben op relaties, geld en inkomen en de relatie met jezelf.

Uitwerking Nieuwe Maan

Door de uitwerking van deze Nieuwe Maan kun je veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals onrust voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen en mentale spanningen. Deze Nieuwe Maan zet innerlijke transformaties in gang door een spanningsaspect met Pluto en kan voor een crisis zorgen in relaties. Of gezondheidsproblemen kunnen aangeven dat jij niet het leven leidt dat je zou willen. Waardoor het duidelijk wordt dat het tijd is om nieuwe keuzes te maken en een nieuwe richting op te gaan. De dwergplaneet Ceres staat namelijk samen met de Nieuwe Maan. Ceres is de Godin van de vruchtbaarheid, landbouw en graan. Ceres gaat onder andere over voeding, moederschap en familierelaties. Denk na over het volgende: haal jij nog de juiste ‘voeding’ uit je relaties, woonomgeving of hetgeen wat je doet voor een inkomen?

Nieuwe maan in Weegschaal

Door de invloed van de eigenschappen van de Weegschaal kan je op zoek gaan naar een harmonie binnen jezelf. Of kan je op zoek gaan naar een harmonie in je relaties met de mensen om je heen. Is er een balans in geven en nemen? Is er genoeg respect voor elkaar? En is er voldoende ruimte voor jezelf? De Weegschaal wilt graag de lieve vrede bewaren en gaat daardoor confrontaties uit de weg. Het is belangrijk dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Maar het is toch nodig om grenzen aan te kunnen geven en voldoende voor jezelf op te komen en niet te veel willen “pleasen”. Bewaar daarom de harmonie in jezelf.

De Weegschaal is goed in bemiddelen en kan goed de dingen van twee kanten bekijken. Je kunt lang wikken en wegen voordat je een beslissing neemt waardoor je soms wel eens besluiteloos overkomt.

Misschien heb je er nu behoefte aan om wat meer aandacht te besteden aan je uiterlijk, nieuwe kleding of sieraden te kopen. Of je huis gezelliger te maken. Of ga je kijken of er andere manieren zijn voor een inkomen; misschien door ander werk, te investeren in vastgoed of het beleggen van je geld. Maar doordat Venus, de heerser van de Weegschaal, retrograde is gaan lopen, kan je besluiten om nu nog geen grote uitgaven te gaan doen. Zie ons artikel over Venus retrograde op onze facebookpagina. 

Nieuwe Maan vierkant Pluto

Na mate jij meer de balans in jezelf gaat vinden en probeert een goed evenwicht te creëren met de mensen om je heen en dus meer gaat kiezen voor je eigen geluk en betere keuzes gaat maken voor jezelf, zet dat bij de mensen om je heen transformaties in gang. Het kan zijn dat je mensen wilt loslaten die niet meer bij jou passen. Zij of jijzelf kunnen door het loslaten van oude situaties geconfronteerd worden met angst, zoals bindings- en verlatingsangst. Er kan onbewuste boosheid naar de oppervlakte komen, zoals boosheid naar een van je ouders. Ook kan het verlies van financiële zekerheid een rol spelen.

In relaties vind jij het misschien moeilijk, om je kwetsbare kant te laten zien en heb je daardoor een muurtje om je heen gebouwd. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk defensief reageren uit angst om controle te verliezen of je gevoelens en/of drijfveren verborgen houden. Maar je wordt nu meer gedwongen om jezelf bloot te gaan geven. Het doorleven van angsten en andere gevoelens is nodig om gezonde relaties aan te kunnen gaan. En wees vooral niet bang zijn om eens de diepte in te gaan.

Venus vierkant Mars

Het aspect tussen Venus, het vrouwelijke en Mars, het mannelijke, geven spanningen aan in relaties. Als een van de partners meer vrijheid wil, een andere manier van leven wil, over de manier van geld uitgeven of verliefd is op iemand anders en dat liever verborgen houdt. Er kunnen daardoor veel ruzies zijn met de mensen om je heen, waar jij een relatie mee hebt.

Mercurius en Uranus

Mercurius, planeet van communicatie en denken staat recht tegenover Uranus, planeet van vernieuwing. Deze planeten zetten je aan het denken over vernieuwing in jouw leven; je bent aan het overwegen, om nieuwe stappen te gaan zetten. Je bent toe aan iets nieuws! Misschien wil je verhuizen, alternatieve manieren om te gaan wonen, een korte cursus (zoals astrologie) te gaan volgen, nieuwe contacten gaat leggen met mensen, waar je mee gaat samenwerken. Maar het vele nadenken en regelwerk over de vernieuwing die jij wilt kan voor veel mentale spanning zorgen. Uranus kan grillig werken en jouw leven kan plotseling een nieuwe wending krijgen. Je drang naar vrijheid en te leven op jouw unieke wijze is groot.

Tweelingzielen

Ook tweelingzielen maken veel transformaties door. Dit gebeurt nu voor veel tweelingzielen los van elkaar. Ze zijn bezig met het loslaten van oude situaties, relaties, emoties en met name diep gewortelde angsten. En denken na of zij de sprong in het diepe durven te nemen en uit te gaan spreken, dat zij een nieuwe richting op zouden willen.
Zij denken na over hoe zij hun leven terug in balans kunnen brengen. Om deze balans te vinden kan het bijv. zijn, dat ze meer hun grenzen aan gaan geven, van baan gaan verwisselen, beter passend bij de richting van hun zielsmissie. Ze kunnen karmische relaties gaan afronden of gaan verhuizen.
Ook kunnen tweelingzielen los van elkaar in verbinding worden gebracht met andere mensen, die een rol gaan spelen in het realiseren van hun zielsmissie. Of worden tweelingzielen juist samen gebracht, om de eerste stappen te maken naar samenwerking. Wel kunnen er nog problemen zijn tussen hen, zoals communicatieproblemen of spanningen, wanneer één van de twee vernieuwende ideeën heeft en de ander daardoor uit een comfortzone moet gaan stappen. Ondanks alle obstakels die tweelingzielen moeten overwinnen, zijn ze bezig met zich voor te bereiden, op een geheel nieuwe fase in hun leven en maken ze daarvoor een groot transformatieproces door. Onverwacht kunnen zij elkaar een berichtje sturen of op een andere manier iets laten weten. En dit bericht kan ook wel eens shokkerend zijn, met verrassend nieuws.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Webinar Nieuwe maan en speciale dag 10-10

Voor de Nieuwe Maan in Weegschaal en de speciale dag 10-10 organiseren wij op 10 oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dagen, geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende Engelenenergie en de energie van de Hathors voelbaar zal zijn.

De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw proces met jouw tweelingziel.

Wil je meedoen met onze Webinar? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Boekentip: Wil jij werken met de energie van de maan? 

Yasmin Boland laat zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).

Deze artikelen vind je vast ook leuk

1 reactie

Nieuwe maan in Weegschaal (oktober 2018) ⋆ Groen Gezond Geluk 8 oktober 2018 - 20:55

[…] Wil jij detoxen? Dit is hét moment! De komende dagen is de reiniging van alle afvalstoffen in je leven iets wat centraal staat. Wil jij meer weten over de innerlijke transformaties deze maand? Lees dit artikel op Inspirerend Leven […]

Reply
Carmen 9 oktober 2018 - 10:12

Goedemorgen, helaas heb ik de webinar van 9 september vanweg omstandigheden niet kunnen volgen maar wel betaald. Ik zou graag de webinar van morgen 10-10 willen volgen en vraag me af of ik daar aan kan deelnemen en het bedrag van de vorige keer verrekend kan worden. Ik hoor het graag,
Hartegroet, Carmen Tency

Reply

Laat een bericht achter