Home Astrologie Nieuwe maan in Schorpioen 7-11-2018; verborgen emoties

Nieuwe maan in Schorpioen 7-11-2018; verborgen emoties

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan november

De Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te starten; een mooie tijd voor nieuwe plannen en ideeën. De Zon en de Maan staan samen in het intense teken Schorpioen. Het kan een nieuwe start zijn, om naar diepere lagen van jouw onderbewustzijn te gaan. Deze Nieuwe Maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen, die om jouw aandacht vragen. Emoties die misschien voor langere tijd verborgen zijn gehouden. Je wordt gestimuleerd om de kwetsbare kant van jezelf of anderen te onderzoeken, er contact mee te maken en eerlijk voor jouw gevoelens uit te komen.

Voor tweelingzielen is dit een speciale dag, omdat er twee keer het getal 9 (7+1+1 en 1+8) in de datum voorkomt. Het getal 9 hoort bij Mars, de Oorlogsplaneet. Mars zorgt voor actie, voor daadkracht, maar kan ook voor uitbarstingen zorgen van onderdrukte emoties. Vooral boosheid kan een uitweg willen zoeken. Maar je kunt ook in actie willen komen, om jouw nieuwe plannen uit te gaan voeren. Mars kan jou veel energie geven.

Neptunus en Pluto maken een mooi aspect met deze Nieuwe Maan en kunnen zachtere gevoelens in je aanwakkeren waardoor je milder over situaties kunt gaan denken.

Schorpioen

De Schorpioen is een mysterieus en emotioneel teken. Intens voelend, diepzinnig en heeft vaak een krachtige persoonlijkheid. Ze oefenen graag controle uit op hun omgeving. Hun diepgaande emoties kunnen ze maar moeilijk uiten en door hun gevoeligheid hebben ze vaak een defensieve muur om zich heen en houden liever verborgen, wat er in hen omgaat. Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, kan hij dat maar moeilijk vergeten. Kan dan met boosheid of woede reageren of zelfs wraakzuchtig zijn. Vaak spelen diepgewortelde angsten een rol; een angst om gekwetst of verlaten te worden. Door de Schorpioen-invloed krijg je de kans om diepe transformaties door te maken en zo spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, recherchewerk en criminaliteit (onderwereld) bij dit teken.

Uitwerking van de Nieuwe Maan

Je kunt nu een grote innerlijke strijd ervaren; aan de ene kant houd jij je gevoelens en drijfveren liever verborgen, maar aan de andere kant kan er ook veel boosheid los komen, die nu moeilijk te onderdrukken is. Je kunt dan ook snel geïrriteerd zijn en een kort lontje hebben. Dit is ook voelbaar in het verkeer. Dus let extra op!

Mensen in jouw omgeving kunnen je triggeren en jouw oude pijn raken. Je kunt hierop reageren met boosheid, je wraakzuchtig voelen of je kunt een concurrentiestrijd willen aangaan met iemand. Je kunt je nu bewust worden van diep gewortelde angsten en boosheid. Deze intense emoties kunnen nu naar de oppervlakte komen. Ook psychische problemen of destructief gedrag kunnen duidelijk worden. Of heb je last hebt van dwangmatig, obsessief gedrag, het spelen van psychologische spelletjes of maak je gebruik maakt van manipulatie? Dan kan het goed zijn om eens te onderzoeken, wat hiervan de oorzaak kan zijn. De Schorpioen houdt er namelijk van om diep te graven in iemands psyche.

Ervaar je dit gedrag bij anderen, kan dit je boos maken en je kunt besluiten een einde te maken aan deze situatie, door hier niet meer in mee te gaan. Je kunt daardoor ook afstand willen nemen van deze mensen. Misschien ben je een illusie armer, als je achter iemands ware aard of drijfveren komt.

Neptunus en Pluto

Neptunus en Pluto maken een mooi aspect met de Nieuwe Maan en je krijgt nu de kans om een spirituele transformatie door te maken. Depressieve gevoelens en verslavingen kunnen jouw aandacht vragen en zijn vaak een gevolg van onverwerkte emoties. Je kunt ook last hebben van zelfmedelijden of schuldgevoelens. Je kunt hiervoor heling vinden door je bijvoorbeeld creatief te uiten of tot bezinning te komen in een retraite, een wandeling aan de zee, yoga te gaan doen of te mediteren. Mystieke ervaringen, zoals visioenen en intense dromen, kunnen jou de inzichten geven over wat er zich in jouw onderbewustzijn afspeelt.

Boosheid kan geuit worden en je kunt besluiten om iemand te vergeven, als iemand jou gekwetst heeft. Misschien ga je situaties wat meer vanuit verschillende perspectieven zien en ga je minder zwart-wit denken. Ook mag je jezelf vergeven en schuldgevoel los gaan laten, maar ook besluiten om meer voor jezelf te gaan kiezen en je niet meer te willen opofferen voor anderen.

Het getal 9: Mars

Het is ook een tijd om actie te ondernemen (door het getal 9), aan de slag te gaan met jouw nieuwe plannen. Je hebt geen zin meer om in een slachtofferrol te blijven hangen of negatieve gedragspatronen en je wilt je vooral niet meer tegen laten tegenhouden door angst. Je bent echt toe aan nieuwe uitdagingen; jouw creativiteit of mediamieke gaven eens de ruimte geven. Je kunt ook boos zijn, als jij je onderdrukt voelt en je meer vrijheid wilt. Maar deze boosheid kan jou ook weer de nodige energie geven om in actie te komen en voor jezelf te gaan kiezen.

Speciale dag voor tweelingzielen

De telepathische verbinding tussen Tweelingzielen is sterk. Het is een speciale dag, door de dubbele getallen, die in de datum voorkomen. Het getal 9 staat voor Mars. De planeet van oorlog, onafhankelijkheid en actie. Mars staat voor de mannelijke energie.

Ook de mystieke, dromerige planeet Neptunus heeft nu veel invloed. Tweelingzielen kunnen veel dagdromen over hun toekomst of elkaar ontmoeten in de droomsferen. Maar zullen ook aan de slag moeten, om hun plannen te verwezenlijken. Het kan niet alleen bij dromen blijven.

Tweelingzielen willen een nieuw begin maken en zijn een spirituele ontwikkeling aan het doormaken. Ze kunnen besluiten om elkaar meer te vergeven en meer begrip te hebben voor elkaar. Ze kunnen gaan beseffen dat het hebben van macht en controle geen zin heeft. En dat eerlijkheid en openheid meer belangrijk gaat worden, als basis voor een stabiele relatie.
Tweelingzielen spiegelen en triggeren elkaar en kunnen elkaar stimuleren, om dieper te graven in het onderbewustzijn. Wat speelt er nu werkelijk? Wat maakt je nu werkelijk boos, verdrietig of angstig? Jij en je tweelingziel kunnen samen tot verdieping komen, meer begrip krijgen voor elkaar en elkaar kunnen vergeven.

Toch kan jij er voor kiezen om even afstand te nemen van je twin en voor jezelf deze emoties te verwerken. Zeker als je boos bent op zijn/haar onverantwoordelijk gedrag. En als je er achter komt dat hij/zij dingen verborgen houdt en niet eerlijk en open is geweest.

Angst kan nu sterker naar boven komen. En zij kunnen bang worden om elkaar kwijt te raken, als er een verwijdering ontstaat. Tweelingzielen zullen daardoor in actie moeten komen, met zichzelf aan de slag moeten gaan. Het gevoel van nu of nooit, alles of niets. Zij zijn bezig met het maken van een nieuw begin, dat geactiveerd wordt tijdens de Engelenpoort 11-11-11. Het maken van nieuwe toekomstplannen kan tweelingzielen weer optimistisch en hoopvol maken.
Ook zullen ze eerlijk voor hun gevoelens uit moeten komen en zichzelf uit spreken en hun kwetsbare kant moeten laten zien. Eerlijkheid en transparantie zijn belangrijk in een goede relatie met jouw twin.

Webinar Nieuwe Maan in Schorpioen 7 november 2018 – tweelingzielen

Verdere informatie over de uitwerking van deze Volle Maan, vertellen wij in de lezing tijdens onze webinar op 7 november. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Yasmin Boland laat zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99,- (met gratis verzending).

1 comment

Avatar
Spencer Nine 11 november 2018 - 10:52

Uiterst interessante vorm van jezelf terugvinden.

Reply

Leave a Comment