Home Astrologie Nieuwe maan in Tweelingen 22 mei 2020: diepliggende emoties onderzoeken

Nieuwe maan in Tweelingen 22 mei 2020: diepliggende emoties onderzoeken

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan

De nieuwe maan van 22 mei 2020 staat in het jeugdige en speelse teken Tweelingen. Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is de maan nauwelijks te zien. Een mooie tijd voor het beginnen van iets nieuws en het ondernemen van nieuwe projecten. Je kunt veel last hebben van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, hartkloppingen enzovoorts. Dit is een week ervoor en erna voelbaar.

De nieuwe maan maakt een spanningsaspect met Mars en de dwergplaneet Ceres, en een mooie verbinding met Juno de dwergplaneet, die symbool staat voor het huwelijk en tweelingzielen. Dat betekent dat deze nieuwe maan veel invloed heeft op relaties en tweelingzielen.

De samenstand van Pluto met Jupiter maakt dat we bezig zijn om genezing te vinden voor alles wat nog verborgen ligt in ons onderbewustzijn. Hierdoor kan je onderzoeken wat voor jou de waarheid is en of je nog het leven leidt dat je graag zou willen. Daarin kunnen relaties jou een spiegel voorhouden.

Nieuwe maan in Tweelingen

De eigenschappen van Tweelingen kunnen in deze periode sterk naar voren komen. Bij het sterrenbeeld Tweelingen staan contacten en het denken centraal. Tweelingen is verder leergierig, nieuwsgierig, veelzijdig, is handig met zijn handen, legt makkelijk verbanden en heeft veel interesses. Dit sterrenbeeld kan goed zijn in organiseren en meerdere dingen tegelijk doen. Daarbij is dit teken geïnteresseerd in handel en onderwijs door het gemak in contact leggen en sterke kennisoverdracht. Tweelingen komt dikwijls jeugdig en charmant over.

Doordat mensen met het sterrenbeeld Tweelingen in hun horoscoop vaak rusteloos zijn en steeds behoefte hebben aan nieuwe dingen, kunnen ze ook snel verveeld raken en snel afgeleid zijn. Ook hebben ze de neiging om dingen niet af te maken of kunnen ze bepaalde onderwerpen niet voldoende uitdiepen. Saai is het met hen nooit!

Om niet geconfronteerd te worden met de waarheid en daar verantwoordelijkheid voor te moeten nemen, kunnen ze wel eens leugentjes en smoesjes verzinnen of een verhaal een heel andere draai geven. Het kan zijn dat ze daardoor voor de makkelijke weg kiezen.

Contact hebben

Nu de zon en de maan in Tweelingen staan, komt het hebben van contacten weer wat meer centraal te staan. Hierdoor kun je er behoefte aan hebben om af te spreken met familie en vrienden, terrasjes te bezoeken, uitstapjes te maken of weer eens een workshop te volgen. Wellicht wil je graag wat meer aandacht besteden aan huis en tuin. Kortom: je zou weer wat luchtiger willen leven.

De keerzijde is dat je je beperkt kunt voelen en je het gevoel kunt hebben dat je maar moeilijk aan de slag kunt gaan. Ondanks de geplande versoepeling van de maatregelen kan het zijn dat je nog voorzichtig moet zijn. Het lijkt erop dat we misschien weer meer aan het werk mogen en meer naar buiten, wat ons een gelukkig gevoel kan geven. Juist nu kun je daarnaast veel beren op de weg zien en misschien verloopt het uitbreiden van je werkzaamheden nog niet zoals je zou willen. Je kunt bang zijn om ziek te worden en angst voor geld tekort ervaren. Dat kan er voor zorgen dat je de noodzaak voelt om op andere manieren je geld te verdienen tijdens deze crisis.

Juist in deze periode kun je de behoefte krijgen om je meer over te geven aan jouw spirituele proces. Je kunt speciale momenten in jouw dag inbouwen waarop je naar dieperliggende emoties gaat en onderzoekt waar deze vandaan komen. Deze periode van crisis kan dan ook zeer transformerend werken.

Innerlijke conflicten en uitdagingen

Mars, de planeet van oorlog, passie en avontuur, staat samen met Ceres in het dromerige teken Vissen. Dit maakt dat we naar buiten toe minder vurig zijn. Mars en Ceres maken een vierkant met de nieuwe maan en dit staat voor innerlijke conflict. Door de invloed van Tweelingen vind je misschien veel dingen leuk en interessant om te leren. Het lukt je alleen niet om deze interesses uit te diepen. Misschien voel je je te dromerig, niet goed geaard en raak je makkelijk gefrustreerd wanneer dingen niet gaan zoals jij zou willen.

Wanneer jouw motivatie ver te zoeken is, kan het zijn dat je niet in actie kunt komen en dit kan nadelig uitpakken op je werkvlak. Daarom worden we nu uitgedaagd om te luisteren naar onze innerlijke stem: wat motiveert je? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Uit welke werkzaamheden haal jij emotionele en spirituele voldoening? Alleen dat zal de juiste weg zijn voor jou om te bewandelen. We zullen via een spirituele zoektocht, meditatie, creativiteit of astrologie tot onze antwoorden kunnen komen op deze vragen.

Relaties

Op het gebied van relaties kan het zijn dat je er in deze periode bij stilstaat of je nog voldoende basis voelt. Door dit vierkant kun je echter ook bepaalde conflicten uit de weg willen gaan. Met smoesjes of leugentjes kun je onder het nemen van een beslissing uit willen komen. Bepaalde verwachtingen van de ander kunnen jou doen willen vluchten in een droomwereldje of in een verslaving. Jouw vluchtgedrag voor het nemen van verantwoordelijkheid kan er ook voor zorgen dat je onrealistische dromen en plannen hebt.

Daarnaast kan je veel dromen over een leven waarin je mooi, jeugdig en aantrekkelijk bent en kan je daardoor veel met je uiterlijk bezig zijn.

In relaties wordt dan ook van je gevraagd om met beiden benen op de grond te staan, verantwoordelijkheid te nemen en eerlijk te zijn naar jezelf en je partner toe. Daarbij is het belangrijk om niet te vluchten in oppervlakkige contacten of te flirten met anderen. Let op dat je ook niet in een fantasiewereld vlucht.

We mogen dan ook meer aandacht besteden aan onverwerkte gevoelens en emoties en aan het versterken van zelfliefde en zelfacceptatie.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een moeilijke periode zijn met veel miscommunicatie. Berichten kunnen onduidelijk zijn en ook leugentjes kunnen een rol spelen binnen de communicatie. Daarnaast kunnen tweelingzielen tegen problemen aanlopen, waarbij één of beiden geen verantwoordelijkheid durft of wil nemen binnen de relatie. Zij worden gestimuleerd om duidelijke grenzen te stellen naar elkaar. Ook depressieve gevoelens kunnen verbloemd worden en verslavingsgedrag kan aan het licht komen. Tweelingzielen kunnen elkaar dan ook spiegelen en stimuleren om naar dieperliggende emoties te gaan om deze te verwerken. Ook kunnen ze elkaar inspireren om realistische doelen te stellen, je hart te volgen en het leven te creëren dat zij willen.

Juno, de dwergplaneet die onder andere het huwelijk en jouw tweelingziel aangeeft, speelt bovendien een grote rol tijdens deze nieuwe maan. Juno maakt een mooi aspect met de nieuwe maan. Tweelingzielen kunnen hierdoor onverwacht een bericht ontvangen van de ander. Het in contact zijn/blijven kan ook een veilig gevoel geven. Zij kunnen de harmonie willen bewaren door niet al te diepgaande gesprekken te voeren. Echter, tweelingzielen kunnen wel veel nadenken over wat zij willen in relatie tot elkaar en hoe zij samen kunnen komen zonder al te veel conflicten. Ze kunnen dan ook een tactische en humorvolle aanpak inzetten om een prettig contact met elkaar te hebben. Wanneer er een prettige sfeer ontstaat tussen tweelingzielen, kan het zijn dat zij vanzelf meer de diepte in willen gaan en zich kwetsbaarder op durven te stellen naar elkaar. Op die manier helpen zij elkaar met hun spirituele ontwikkeling.

Webinar Tweelingzielen nieuwe maan in Tweelingen 22-5-2020

Voor deze nieuwe maan in Tweelingen organiseren wij op 22 mei a.s. een webinar, met een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. We komen dichter bij de Leeuwenpoort van 8 augustus en de Siriusenergie wordt weer sterker. Deze energie nodigt ons uit om meer in onze kracht te komen te staan.

De Lichtwezens van Sirius komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascentieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie die je inzichten zal geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Tweelingen? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter