Home Astrologie Nieuwe Maan in Ram 24 maart 2020: schaduwkanten en innerlijke conflicten

Nieuwe Maan in Ram 24 maart 2020: schaduwkanten en innerlijke conflicten

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan maart

De Zon en de Maan staan samen in het teken Ram. Een Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase van je leven en is een mooie tijd om iets nieuws te starten. Ram is bovendien het eerste teken van de dierenriem en het is nu dus de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe astrologische jaar. Het is lente en je kunt in deze periode veel daadkracht hebben en gemotiveerd voelen om hard aan jouw carrière te werken en jouw nieuwe ideeën vorm te gaan geven.

Uitwerking nieuwe maan

Je kunt het gevoel hebben dat je een nieuwe start wilt maken, zodat je voor jouw eigen unieke manier van leven kunt gaan. De hardwerkende en serieuze planeet Saturnus zal je hierin stimuleren. Deze planeet is inmiddels van Steenbok naar Waterman gegaan en maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan. Saturnus kan je ook afremmen, doordat de Saturnus/Pluto-samenstand geactiveerd wordt.

Je mag aandacht besteden aan hetgeen nog in je onderbewustzijn afspeelt, zoals boosheid en angst uit jouw verleden. Deze Nieuwe Maan zet transformaties in gang. Die transformatie wordt nog eens versterkt doordat Cheiron, de gewonde genezer, dicht bij de Nieuwe Maan staat. Cheiron zal genezing brengen voor diepe zielenwonden, zoals boosheid.

Ook kan je veel last hebben van ascensieverschijnselen, zoals emotioneel zijn, last hebben van slecht slapen, hartkloppingen, duizeligheid en griepachtige verschijnselen. Bij veel spanning kan je snel last hebben van hoofdpijn.

Ram

De eigenschappen van de Ram, waar de Zon en de Maan in staan, worden nu versterkt. De Ram is een vurig teken; vol passie, wilskracht en daadkracht. Hij weet een echte leider te zijn en anderen te motiveren met zijn enthousiasme. Een Ram is een echte pionier! De Ram is strijdlustig, heeft een sterke geldingsdrang, is avontuurlijk en heeft een hekel aan sleur. Hij heeft een sterke wil tot overleven en tot onafhankelijk-zijn.

Zijn drang om snel in actie te komen is sterk en daarbij houdt hij zich liever niet bezig met wat anderen willen, want dat zou hem te veel belemmeren. Wanneer hij zijn zinnen ergens op heeft gezet, kan hij ook drammerig zijn. Hij is dan ook erg doelgericht.

Hij uit zich direct en eerlijk. Daarbij kan hij soms een kort lontje hebben, snel geïrriteerd zijn, impulsief reageren en een concurrentiestrijd aan willen gaan met anderen.

De Nieuwe Maan en Saturnus

Saturnus, die de Nieuwe Maan ondersteunt, kan jouw stimuleren jouw ambities waar te gaan maken en verantwoordelijkheid te gaan nemen voor jouw leven. En doordat Saturnus twee dagen geleden van Steenbok naar Waterman is gegaan, is de uitwerking van Saturnus veranderd. Je kunt jouw unieke manier van leven structuur willen gaan geven en daarbij een drang naar onafhankelijkheid en vrijheid hebben. Hierbij kun je meer op een andere, creatieve manier gaan denken.

Ook kan je uitgesproken, alternatieve ideeën hebben en hiermee aan de slag willen gaan. Daarbij kan je je zo gemotiveerd voelen, dat je mag oppassen, dat je niet over je eigen grenzen gaat en te veel hooi op je vork neemt. Je kunt enerzijds wat impulsief zijn, maar anderzijds heb jij je plannen voor de lange termijn al uitgedacht. Doelgericht weet je aan de slag te gaan met veel enthousiasme en passie!

Je kunt anderen uitdagen, om het beste in henzelf naar boven te halen en om hun serieuze houding wat te laten zakken. Misschien wil je zelfs een sportieve concurrentiestrijd met ze aangaan. Ook kan je anderen stimuleren om wat meer “out of the box” te denken en minder voorzichtig te zijn. Wel uitkijken dat je niet te veel risico’s neemt… alhoewel, de Ram-invloed zal ervoor zorgen, dat je met alternatieve oplossingen komt als er toch iets mis gaat.

Daarnaast heeft Saturnus ook betrekking op de vaderfiguur of het vader- (ouder-)schap. Vaders (ouders) kunnen dan ook meer behoefte hebben aan vrijheid en kunnen nieuwe dingen willen ondernemen en daarbij het avontuur weer opzoeken.

Onze schaduwkanten

De Nieuwe Maan staat samen met Cheiron, de planeet van genezing en de Zwarte maan Lilith, het punt in de horoscoop dat onze schaduwkanten aangeeft. Er kunnen zich dan ook situaties voordoen rond deze Nieuwe Maan, waarin veel boosheid, irritatie en zelfs woede-uitbarstingen kunnen loskomen. Het kan soms moeilijk zijn jouw geduld te bewaren.

Doordat je bijvoorbeeld boos bent, kun je wraak willen nemen of het willen afreageren op iemand anders. Of iemand anders wil wraak nemen op jou en jouw plannen willen dwarsbomen. Wanneer deze boosheid en wraakgevoelens er zijn, kan de onderliggende oorzaak te maken hebben met een minderwaardigheidsgevoel of een angst. Misschien heb jij of de ander het gevoel dat je niet zelfstandig genoeg bent en voel jij of de ander zich daarom bedreigd in je bestaansrecht.

Je kan een angst voelen om de controle te verliezen of om een bepaalde zekerheid te verliezen. Een concurrentiestrijd kan iemand met je willen aangaan, waardoor er nog meer boosheid los kan komen. Deze situaties kunnen je stimuleren om in actie te komen, je boosheid te verwerken en zelf-redzamer te worden. Als boosheid je heeft verblind, kan je inzien dat jij je minder egocentrisch mag opstellen en meer rekening mag houden met de gevoelens van de ander.

Innerlijke conflicten tijdens de Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan maakt een vierkant met de Noordelijke Maansknoop, het punt dat jouw lotsbestemming en talenten aangeeft. Dit betekent dat je een innerlijk conflict kunt ervaren. De Ram-invloed kan je stimuleren om in actie te komen, onafhankelijk te zijn, leiding te nemen over jouw eigen leven enzovoort. Je kunt je echter ook teveel blijven vasthouden aan het oude, het verleden en veilige situaties. En je veilig voelen in bijvoorbeeld je huidige werksituatie, waarin je weet wat er van je gevraagd wordt en je weet waar jouw talenten liggen. Daarbij kan je innerlijk voelen, dat je het oude los mag gaan laten en een nieuwe uitdaging aan mag gaan.

Ook kan het zijn dat je heel graag je droomwensen zou willen realiseren, maar dat jij te ongeduldig bent of teveel gericht bent op hetgeen jij wilt bereiken. Het kan zijn dat je daarbij te weinig rekening houdt met anderen. Je kunt daardoor worden afgeremd en worden verteld dat je het rustiger aan moet doen.

Ook in relaties kan je enerzijds een sterke behoefte hebben naar vernieuwing, vrijheid, avontuur en spannende onverwachte wendingen in je leven, als je het gevoel hebt geen voldoening meer te halen uit jullie relatie. Terwijl je je anderzijds erg wilt vasthouden aan wat je nu hebt en bang zijn jouw partner kwijt te raken.

Deze innerlijke conflicten kunnen je prikkelbaar maken. Je mag meer de controle loslaten, luisteren naar de emotie die erachter zit en vertrouwen op je intuïtie.

Tweelingzielen

Tijdens deze Nieuwe Maan kunnen er veel passievolle en liefdevolle gevoelens zijn tussen tweelingzielen. Zij kunnen gedreven zijn om samen of los van elkaar doelen te stellen en doelgericht te werk gaan. Om uiteindelijk hun krachten te bundelen en aan hun gezamenlijke missie te gaan werken. Ze kunnen een drang voelen om meer op eigen benen te staan en (in de toekomst) een gelijkwaardige relatie te vormen.

Op seksueel gebied kunnen zij zich willen bevrijden van angsten, schuldgevoelens of andere emotionele blokkades uit het verleden. En hierdoor kan de (seksuele) aantrekkingskracht tussen hen sterker worden.

Door de invloed van Jupiter, waar Venus een mooi aspect mee maakt, kunnen er ook veel gelukkige momenten ontstaan tussen tweelingzielen. Wanneer zij niet bij elkaar zijn kunnen zij een diep vertrouwen voelen van dat het goed gaat komen. En wanneer zij wel bij elkaar zijn, kan het zijn dat zij nieuwe stappen gaan maken op werkgebied of dat er gezinsuitbreiding gaat plaatsvinden door een zwangerschap, samengesteld gezin of een huisdier. Ook op spiritueel gebied kunnen zij elkaar steeds meer voeden en komen zij steeds meer op één lijn te zitten.

Daarnaast kunnen tweelingzielen elkaar triggeren in jaloerse gevoelens en kunnen schaduwkanten naar voren komen, zoals het hebben van een kort lontje, jaloezie, wraakgevoelens en dominant gedrag. Ook de angst om verlaten te worden en/of je te binden aan je tweelingziel kan een rol spelen. En er zal veel heling plaatsvinden voor deze gevoelens en emoties. Tweelingzielen kunnen hierin ook elkaars emoties sterk aanvoelen en dit kan zich ook uiten in lichamelijk klachten, zoals pijn in de onderrug, spanning in de zij, migraine/hoofdpijn, koorts en misselijkheid.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan Ram 24 maart 2020

Voor deze Nieuwe Maan in Ram organiseren wij op 24 maart a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een natuurgebied, waar een Indianenvrouw jou rust brengt. Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Vissen? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com.

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

1 comment

Avatar
Esther 3 april 2020 - 07:03

Wat een super leuke site!! Een digitaal tijdschrift waar je naar uitkijkt. Ik hou ervan

Reply

Leave a Comment