Home Astrologie Nieuwe maan in Kreeft 20 juli 2020: familie-issues en healing

Nieuwe maan in Kreeft 20 juli 2020: familie-issues en healing

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan juli

De nieuwe maan van maandag 20 juli 2020 staat voor de tweede keer dit jaar in het zorgzame en moederlijke teken Kreeft. Deze nieuwe maan zal dan ook een vervolg zijn op de afgelopen nieuwe maan in Kreeft van 21 juni. Toen vond er ook een zonsverduistering plaats dat een keerpunt liet zien in jouw leven. Je bent je misschien bewust geworden dat er iets moet veranderen op het gebied van werk, huis, gezin, gezondheid en/of je liefdesleven.

Bijzonder aan deze nieuwe maan is dat er in de datum drie keer de getallen 2 en 0 voorkomen. Het getal 2 hoort bij de Maan en de Kreeft, waardoor de uitwerking van deze nieuwe maan nog eens versterkt wordt. Het getal 0 staat voor een afrondende fase. Dit betekent dat we een nieuwe start willen gaan maken. Je kunt beslissen om een nieuwe richting op  te gaan. 

Deze nieuwe maan wordt beïnvloed door de samenstand met de planetoïde Vesta en daar recht tegenover Pluto/Saturnus/Jupiter in het tegenovergestelde teken Saturnus, wat betekent dat je een remmende werking kunt ervaren. Samen met een spanningsaspect met de dwergplaneet Eris kan er opstand en tweespalt ontstaan, wat terug te zien is in de maatschappij. Veel mensen gaan in opstand komen tegen wetten, machtsmisbruik en onrechtvaardigheid.

Je kunt met nieuwe maan extra veel last hebben van ascensieverschijnselen. Je kunt last hebben van de onderbuik of baarmoeder, moeite hebben met aarden, last hebben van de maag, je moe voelen, weinig en onrustig kunnen slapen, je emotioneel voelen, hoofdpijn hebben enzovoorts. Ook ben je hard bezig het oude achter je te laten. Je ondergaat een transformatie.

Nieuwe maan in Kreeft

Kreeft-eigenschappen worden tijdens deze nieuwe maan versterkt. De Kreeft is een waterteken, vertegenwoordigt het gevoelsleven en is het moederprincipe. Kreeftinvloed veroorzaakt behoefte aan emotionele geborgenheid, die je bij voorkeur zoekt in huis en gezin. Andere eigenschappen zijn zorgzaamheid voor anderen en een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden. Een Kreeft biedt graag een luisterend oor. 

Door hun gevoeligheid voor prikkels en sfeer kunnen Kreeften wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen zich snel gekwetst voelen als ze kritiek krijgen of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp.

Gezinssituatie

De nieuwe maan staat samen met de planetoïde Vesta en daar recht tegenover staan Pluto/Saturnus/Jupiter. Zij maken een spanningsaspect met de tweespalt veroorzakende Eris.

Vesta geeft aan in hoeverre je voldoende eigenwaarde hebt en zelfrespect; dat kan beschadigd zijn in jouw jeugd. Je kunt in deze periode geconfronteerd worden met familie-issues, familiegeheimen en problemen in gezinnen die voor langere tijd verborgen werden gehouden. Deze problemen kunnen (onbewust) een invloed hebben op jouw eigenwaarde en zelfbeeld, waardoor jij niet bij jouw ware zelf kunt komen en niet het leven kunt leiden dat jij zou willen. In hoeverre leef jij je leven vanuit jouw hart?

Deze problemen kunnen zijn: spanning en ruzie in jouw jeugd, scheiding, of seksueel misbruik. Je kunt te maken hebben gehad met psychische problemen, machtsmisbruik, dominant gedrag, manipulatie of verslavingen. Deze problemen kunnen nu meer naar buiten komen. Hierdoor kunnen er conflicten en daardoor tweedeling ontstaan in families.

Door de invloed van Eris kan je in opstand komen tegen dat wat van jou verwacht wordt vanuit jouw familie. Je kunt meer willen leven vanuit jouw eigen intuïtie. Door het verbreken van of meer afstand te nemen van familiebanden, kan je een einde maken aan destructieve patronen of relaties.

Angsten

Angsten kunnen nu getransformeerd worden. Je kunt bang zijn dat deze problemen of familiegeheimen naar buiten komen. Dat is niet vreemd, want je kunt de angst koesteren dat patronen die in de familielijn voorkomen invloed hebben op jouw eigen functioneren in de maatschappij of in jouw relaties of gezin. Misschien ben je bang om in de steek gelaten te worden of vrees je een financieel tekort. Een andere angst in deze periode dan zijn dat je bang bent om geen steun meer te krijgen van jouw familie.

Wanneer je middenin een scheiding zit, kun je de angst hebben dat jouw partner te veel zijn/haar macht wil gebruiken en de regels wil bepalen. Er kunnen ruzies ontstaan en veel boosheid kan loskomen. Ook kan een van de partners moeite hebben met het loslaten van de oude situatie waardoor verdriet tevoorschijn komt.

Onthoud dat het mogelijk is om plotseling goede oplossingen te bedenken over hoe je de situatie goed aan kunt pakken, zodat alle partijen verzekerd zijn van een goede en stabiele toekomst.

We moeten misschien een oude situatie gaan loslaten waardoor we voor een innerlijke transformatie komen te staan. Hierdoor kunnen veel emoties geheeld en losgelaten worden. Veel puzzelstukjes zullen op hun plek vallen. Dit zal deuren openen naar een nieuwe fase in ons leven.

Maatschappij

De nieuwe maan van deze maand staat recht tegenover Saturnus, Pluto en Jupiter in Steenbok. Deze drie planeten lopen ook nog eens retrograde! Wat merken we hiervan? Regeringsleiders kunnen besluiten nieuwe wetten en regels door te voeren. Deze wetten kunnen ervoor zorgen dat er afstand blijft tussen mensen en we enigszins beperkt blijven in onze vrijheid. We merken een remmende energie waardoor je moeilijk kunt reizen of je je werkzaamheden niet makkelijk kunt uitbreiden.

Er kan een recessie komen. Dit alles bij elkaar kan sombere gevoelens bij je naar boven halen. Je kunt pessimistische gevoelens koesteren of alles in de maatschappij nog naar “normaal” verandert. Ook angst voor financiële tekorten of voor nog een uitbraak van het virus kan naar boven komen. Zelfstandigen kunnen het daarom financieel moeilijk hebben waardoor zij kunnen nadenken over creatieve oplossingen. Dit alles kan ons min of meer dwingen om verder te gaan met een innerlijk transformatieproces en kan ervoor zorgen dat je besluit een andere richting op te gaan.

Concurrentiestrijd en heling

De innerlijke transformatie die je aan het doormaken bent kan te maken hebben met het helen van emoties. De vurige planeet van oorlog Mars staat nu samen met de planetoïde Cheiron, de gewonde genezer, in Ram. Hierdoor kan het zijn dat je al lange tijd een concurrentiestrijd ervaart met collega’s, tussen je broers en zussen, met een vriend, met de ex-partner van je geliefde enzovoorts. In deze situatie kun je enerzijds een koele houding hebben en anderzijds zeer prikkelbaar reageren en snel boos worden.

Ook kun je besluiten van baan te veranderen of contacten te verbreken als je beseft dat je meer mag opkomen voor jezelf, als je boos bent over onrechtvaardigheid, als je jezelf niet naar waarde hebt geschat of als je over je heen hebt laten lopen. Mars stimuleert ons om meer op eigen benen te gaan staan, ons onafhankelijker op te stellen en de controle te nemen over ons eigen leven.

Ook stimuleert Mars ons om meer te sporten. Onder Mars in samenstand met Cheiron kan er ruimte komen voor heling van oorlogstrauma’s. Zelfs een operatie kan nodig zijn als een alternatieve therapie je niet kan verder helpen.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen ervaren dat ze zich niet meer seksueel aangetrokken voelen tot hun karmische partner, maar kunnen het nog moeilijk vinden dit te erkennen. Ondertussen wordt de aantrekkingskracht met hun tweelingziel steeds sterker. In deze situatie kunnen schuldgevoelens de kop op steken. Ook kan jij of je tweelingziel de toekomst somber inzien als je in de karmische relatie wilt blijven, eventueel omwille van kinderen.

Ook kan het dat je op dit moment jezelf nog niet het geluk kunt wensen van een leven met je tweelingziel. Tweelingzielen kunnen daardoor afstand ervaren tot elkaar en hier sombere gevoelens bij hebben. Deze emoties kunnen ze ook van elkaar opvangen: zo kan het dat je je emotioneel zwaarder kunt voelen, wanneer je emoties opvangt van je twin.

Tweelingzielen worden getriggerd in hun minderwaardigheidsgevoelens en worden geconfronteerd met een laag zelfbeeld. Hier mag dan ook nog aan gewerkt worden.

Wanneer ze in contact zijn, kunnen tweelingzielen zich steeds kwetsbaarder opstellen naar elkaar en kunnen zij samen hun weg zoeken voor een fijne toekomst samen.

Heb je (nog) geen direct contact met je tweelingziel?

Hij of zij kan (indirecte) berichten achterlaten voor jou via bijvoorbeeld social media, waarin duidelijk wordt hoe hij/zij zich voelt.

Door de getallen 2 en 0 dat drie keer in de datum voorkomt, zijn de emoties nog eens extra sterk. Hieruit komt voor dat tweelingzielen bezig zijn met het afronden van een oude fase. Het zal dan ook een extra emotionele nieuwe maan worden die veel in beweging kan zetten. De maan zal tweelingzielen ondersteunen om zich voor te bereiden op een nieuwe fase!

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Webinar tweelingzielen: nieuwe maan in Kreeft 20-7-2020

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzicht te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een mooi strand, waar een vis met regenboogkleuren voor jou een boodschap en een getal heeft. Dit getal kan een aanduiding zijn voor wanneer er een verandering gaat komen in jullie leven. Na een healing van de Hathors brengen twee dolfijnen jou naar een klein eilandje met een grot en neemt een zeemeermin je mee onder water en gaat jou helpen jouw dromen te realiseren. Ze neemt je mee op een reis naar jouw onderbewustzijn om te onderzoeken welke negatieve overtuigingen jou tegenhouden in het volgen van jouw hart. Ook ontmoet je jouw tweelingziel.

De afstandshealing is een voorbereiding op het Egyptische Nieuwjaar op 26 juli 2020. Er wordt een speciaal energieportaal geopend waarin veel tweelingzielen een nieuwe start gaan maken. Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter