Home Astrologie Nieuwe maan in Kreeft & Zonsverduistering 21 juni 2020: gekwetste gevoelens

Nieuwe maan in Kreeft & Zonsverduistering 21 juni 2020: gekwetste gevoelens

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan juni

De nieuwe maan van zondag 21 juni 2020 staat in het zorgzame teken Kreeft. Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin en is een mooie tijd om nieuwe plannen te maken en iets nieuws te starten. Tevens vindt er een ringvormige zonsverduistering plaats die in onze streken niet te zien is, maar waarvan de uitwerking wel voelbaar is. De zon is gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan, en vormt een lichtgevende rand rondom de maan.

Tijdens de nieuwe maan later in het jaar, op 14 december 2020, vindt er opnieuw een ringvormige zonsverduistering plaats. In de periode tussen deze twee zonsverduisteringen in kun je veel wisselende emoties ervaren en deze uitwerking kan een lange nasleep hebben. De zonsverduistering kan voor een keerpunt in je leven zorgen: een moment waarop je nieuwe beslissingen gaat maken. Je gaat je meer naar binnen keren om te kijken wat jij nu werkelijk wilt. Met deze nieuwe keuzes ga je meer kiezen voor jouw eigen geluk.

Daarnaast kan een nieuwe maan voor ascensiesymptomen zorgen zoals onrustig slapen, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, emotioneel zijn enzovoorts. Dit wordt veroorzaakt door de steeds hogere energietrilling van de aarde. Ons bewustzijn is aan het veranderen.

Nieuwe maan in Kreeft

Kreeft is een waterteken en vertegenwoordigt het gevoelsleven en het moederprincipe. Als kreeft heb je behoefte aan emotionele geborgenheid, en zoekt dit in huis en gezin. Kreeft is goed in het zorgen voor anderen, heeft een sterk inlevingsgevoel voor de behoeftes van familieleden en vrienden en biedt ze graag een luisterend oor. Het liefst creëert dit teken een gezellige en huiselijke sfeer.

Door hun gevoeligheid voor prikkels kunnen mensen met Kreeft-invloed wisselende stemmingen ervaren. Ze kunnen er makkelijk last van hebben als er onenigheid is. Of ze kunnen snel gekwetst zijn door bijvoorbeeld kritiek of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp.

Kreeft laat liever alles bij het oude. Omdat Kreeft sterk verbonden is met het moederprincipe, kunnen moeders soms hun kinderen moeilijk loslaten en graag het gezin willen beschermen en bij elkaar houden. Vaak denken ze terug aan het verleden, aan het gezinsleven van toen en koesteren de goede herinneringen.

De baarmoeder, vruchtbaarheid, borsten en maag vallen ook onder de invloed van het teken Kreeft.

Uitwerking Zonsverduistering

Tijdens een zonsverduistering krijgt de zon een andere uitwerking. De zon, die onder andere voor ons ego staat en de energie die wij naar buiten richten, wordt tijdelijk verduisterd door de maan. Dit zorgt ervoor dat we min of meer gedwongen worden om naar binnen te keren. Veel gekwetste en sombere gevoelens die voor lange tijd verstopt zijn, kunnen dan ook naar boven komen en geuit worden. Emoties kunnen hoog oplopen en je stemming kan enorm wisselen.

Een zonsverduistering geeft een keerpunt aan in jouw leven en kan eraan bijdragen dat je jouw leven een andere wending wilt geven. Je kunt dan ook stil staan bij waar jouw emotionele behoeftes liggen en welke veranderingen jij nodig hebt in jouw leven. Maar door de verandering die jij zou willen doorvoeren op het gebied van huis, werk en gezin, kunnen ook sombere gevoelens naar boven komen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van schuldgevoelens als je oude (destructieve) situaties achter je wilt laten of als je een andere weg in wilt slaan.

Deze zonsverduistering heeft een lange nawerking. De periode tussen deze zonsverduistering en de volgende zonsverduistering op 14 december zal in het teken staan van nieuwe stappen die jij wilt gaan zetten zodat je het jaar 2021 met vernieuwde energie in kunt gaan.

Nieuwe maan, noordelijke maansknoop en Mars

De nieuwe maan zorgt ervoor dat we onze aandacht meer richten op gezin, familie, tradities of de sfeer in huis, want voor Kreeft is het hebben van een veilige thuisbasis belangrijk. Je kunt de sfeer in huis gezellig willen maken of familietradities in ere houden door de familie samen te brengen op voor jullie belangrijke dagen. Door (heftige) gebeurtenissen kan het echter zijn dat je er wat minder met je aandacht bij bent, veel loopt te dromen en je plannen een beetje mis kunnen lopen.

Bovendien staat de noordelijke maansknoop dicht bij de nieuwe maan waardoor je op de toekomst gericht bent. Het kan zijn dat jij nieuwe mensen ontmoet of nieuwe vaardigheden ontwikkelt waarmee jij verder kunt. Misschien is het nodig om te gaan verhuizen, wat ook jouw gezin ten goede komt, of wil je een cursus gaan doen of een onderneming starten waarmee jij naar buiten kunt treden met jouw vaardigheden en talenten.

Gekwetste gevoelens

Het kan moeilijk zijn om gekwetste gevoelens uit het verleden los te laten. Misschien waren er vroeger veel conflicten in jouw thuissituatie. Je kunt bang zijn dat traumatische gebeurtenissen vanuit je eigen jeugd zich herhalen binnen je gezin of relatie en daarom kun je hen hiertegen willen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan driftbuien, als je vroeger veel onrust hebt meegemaakt. Je kunt ook makkelijk boos worden als je kritiek krijgt, of je merkt dat je getriggerd wordt waardoor boosheid uit het verleden naar boven komt.

Pessimistische gevoelens en het gevoel vast te zitten in een situatie kunnen nu ook voorkomen. Je kunt je wat passief voelen en de behoefte hebben je wat meer terug te trekken.

Omdat het op deze dag ook Vaderdag is, kan dit extra emoties losmaken bij jezelf of binnen het gezin wanneer er geen vader in beeld is of als er problemen zijn rondom een vaderfiguur. Je hebt misschien in het verleden de steun van een vader- of moederfiguur gemist.

Misschien heb je nu ook meer dan anders moeite met het uiten van je emoties en bescherm jij jezelf liever door confrontaties uit de weg te gaan. Misschien vlucht je in een verslaving of droomwereld. Anderen kunnen hierdoor het gevoel hebben dat je emotioneel onbereikbaar bent.

Al deze emoties kunnen nog eens versterkt worden door de zonsverduistering. Dit maakt dat deze nieuwe maan aan kan voelen als een emotionele rollercoaster. Veel verwerkingen kunnen in je slaap plaats vinden, maar het kan helpen om te mediteren of te schrijven.

Gezin

Het kan zijn dat je je moeilijk kunt losmaken van je relatie, gezin of familie, uit angst om hen te verliezen. Je kunt afleiding vinden in het zorgen voor je kinderen of voor anderen. Blijf wel opletten dat je niet overbezorgd bent, want dat kunnen anderen als verstikkend ervaren. Het gevoel dat je je wilt opofferen voor de zorg van anderen kan het moeilijk maken om anderen los te laten.

Mars, Jupiter en Pluto

Omdat Mars een mooi aspect maakt met Jupiter en Pluto, kun je bezig zijn met een ware transformatie. Je kunt diepe angsten en zorgen loslaten door confronterende situaties waar je in terecht kunt komen. Ook in je gezinssituatie kun je meer rust willen creëren door een andere dagstructuur en nieuwe regels in te voeren. Deze veranderingen kunnen wel voor weerstand en boosheid zorgen bij andere gezinsleden. Je kunt uitgedaagd worden om je grenzen goed aan te blijven geven. Misschien besluit je om meer ruimte te maken voor het ontwikkelen van jouw creatieve en mediamieke kant.

Je kunt je inzetten voor anderen die jouw hulp hard nodig hebben. Dit kan een tweedeling veroorzaken tussen bijvoorbeeld jou en je gezin of tussen jou en iemand anders waar jij de zorg voor draagt. Je wilt je misschien enerzijds niet meer onderdrukt voelen en voor zelfontplooiing kiezen en anderzijds blijf je graag behulpzaam. Het is dan ook de kunst om hierin een balans te vinden.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een zeer emotionele periode zijn. Emoties worden uitvergroot en hun verbinding zal sterk voelbaar zijn en waardoor emoties van elkaar opvangen kunnen worden. Er kunnen hierdoor zelfs lichamelijke klachten ontstaan.

Tweelingzielen willen steeds meer gaan kijken naar wat hen echt gelukkig maakt en gaan voor hun eigen geluk kiezen. Zij kunnen meer met hun mediamieke gaven of creativiteit willen gaan doen, meer gaan reizen of zelfs in het buitenland gaan wonen. Alleen kan dit veel emoties en weerstand losmaken bij bijvoorbeeld een relatie, hun kinderen of familieleden.

Ook kan het zijn dat je heel graag met je tweelingziel een gezin zou willen vormen, maar dat dit nog even op zich laat wachten. Ook hierbij kunnen pessimistische gedachten naar boven komen.

Tweelingzielen kunnen het gevoel hebben niet vooruit te komen als ze niet bij elkaar kunnen zijn door remmende factoren. Het kan dus voor tweelingzielen voelen alsof zij eerst nog een hoofdstuk in hun leven mogen afsluiten, om vervolgens meer ruimte te kunnen maken voor elkaar en/of hun gezamenlijke missie.

Wanneer tweelingzielen niet bij elkaar zijn, kunnen zij veel dagdromen over elkaar en zij kunnen zich maar moeilijk geaard voelen. Zij worden uitgedaagd om hun leven te herzien en eventuele veranderingen door te voeren voor hun eigen/gezamenlijke geluk.

Webinar tweelingzielen nieuwe maan in Kreeft 21-6-2020

Wil jij meedoen met onze afstandshealing met geleide meditatie? Hierin kun je meer inzicht krijgen in jouw situatie, jullie zielsmissie en er kan heling plaatsvinden op onverwerkte emoties van jou of jouw tweelingziel. Lichtwerkers van Sirius en de Hathors komen ons helpen met de healing en zullen de band tussen tweelingzielen te versterken.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt dan een geleide meditatie, waarin we je mee nemen naar een tropische omgeving. Je ontvangt bij een meertje en een waterval van een papegaai een mooie boodschap en een getal. Jij en jouw tweelingziel vinden vervolgens in het water een diamant. Deze diamant transformeert blokkades, verzacht alle hartenpijn en activeert het diamanten bewustzijn in ons. Dit is het bewustzijn waardoor we vanuit liefde en respect naar het leven kunnen kijken en respect hebben voor alles om ons heen; voor mens en natuur.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Kreeft? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

  •  *
  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *

1 reactie

Avatar
bert raadhuis 21 juni 2020 - 10:42

“De zon, die onder andere voor ons ego staat, ….”

Dat is [pertinent] niet correct.

De zon staat voor het Zelf.

Het ego wordt vertegenwoordigd door de persoonlijke planeten: maan t/m saturnus, uitstromend in het alledaagse leven via de ascendant.

Reply

Laat een bericht achter