Home Astrologie Nieuwe Maan in Tweelingen 3 juni 2019: je oude ‘ik’ loslaten, mooie tijd voor een nieuw begin

Nieuwe Maan in Tweelingen 3 juni 2019: je oude ‘ik’ loslaten, mooie tijd voor een nieuw begin

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan juni

De Maan en de Zon staan samen in het teken Tweelingen. Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks te zien. Dit is een mooie tijd voor het beginnen van iets nieuws en het ondernemen van nieuwe projecten. Je kunt je door de Nieuwe Maan onrustig voelen, er slecht door kunnen slapen, emotioneel zijn of last hebben van hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Allemaal tekenen dat jij je oude “ik” aan het loslaten bent.

De Zon en de Maan staan samen in het teken Tweelingen en maakt een vierkant aspect met de gevoelige planeet Neptunus. En ook voor tweelingzielen heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking, door de dubbele getallen in de datum, namelijk 3-6-3.

Tweelingen

Het astrologische teken Tweelingen is leergierig, nieuwsgierig, veelzijdig en heeft veel interesses. Ze zijn vaak goed in contacten leggen, schrijven en zijn handig met hun handen. Organiseren kunnen ze goed en ze kunnen goed multitasken. Maar doordat ze vaak rusteloos zijn en steeds behoefte hebben aan nieuwe dingen, zijn ze snel verveeld en snel afgeleid en hebben ze de neiging om dingen niet af te maken. Ze hebben vaak veel kennissen en vrienden en bezitten een bepaalde jeugdige charme. Door hun natuurlijke nieuwsgierigheid zijn ze in veel dingen geïnteresseerd, maar ze missen daardoor ook een zekere diepgang. Maar saai is het met hen nooit!

Om niet geconfronteerd te worden met de waarheid en daar dan de verantwoordelijkheid voor te moeten nemen, kunnen ze wel eens leugentjes en smoesjes verzinnen of een verhaal een heel andere draai geven. Dan kiezen ze voor de makkelijke weg. Als er een eigenbelang in het spel is, kunnen ze met hun charme makkelijk iemand op hun hand krijgen en zo proberen hun zin te krijgen.

Uitwerking Nieuwe Maan

Onder invloed van deze Nieuwe Maan kan je behoefte hebben aan nieuwe contacten, wil je misschien een korte cursus doen, leuke reisjes maken, verhuizen of afspreken met vrienden. Eigenlijk even uit de sleur breken. Er kunnen veel nieuwe ideeën ontstaan, maar het uitvoeren en het afmaken ervan kan je moeite kosten. Daarvoor ben je nu te rusteloos! Als het niet lukt om vorm te geven aan wat je wilt, kan je je gefrustreerd voelen. Saturnus staat namelijk recht tegenover de Noordelijke Maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft.

Nieuwe Maan vierkant Neptunus

Door het vierkant met Neptunus, kan het zijn dat je je gevangen voelt in een situatie en jij niet kunt doen wat jij graag zou willen. Je kunt het gevoel hebben dat je in een illusie leeft en alles te veel door een roze bril ziet. Ook kan je vluchtgedrag vertonen, waardoor je het moeilijk vindt om de werkelijkheid onder ogen te zien of om verantwoordelijkheid te dragen. Contacten kunnen hierdoor verslechteren en op een laag pitje komen te staan. Je kunt een illusie armer zijn!

Misschien wil je je terugtrekken of dagdromen en droom je over wat je zou willen doen in de toekomst.

In contacten kan je je eenzaam voelen of in de war zijn of iemand wel zijn ware gezicht laat zien. Deze gevoelens kunnen een verlammende uitwerking hebben, waardoor je moeilijk in actie kunt komen. Dit kan leiden tot verveling!

Je kunt merken dat je even niet vooruit komt en geconfronteerd worden met situaties waarvan jouw onderbuikgevoel gaat opspelen. Via jouw intuïtie, kan je erachter komen dat je misleid werd of wordt. Iemand kan bijvoorbeeld charmant overkomen, smoesjes of leugens vertellen of een grote fantasie hebben. Je weet niet altijd of je iemand kan geloven. Kijk bijvoorbeeld uit voor verkopers met gladde praatjes!

Je kunt je in de war voelen of chaotisch zijn in je hoofd. Je krijgt het niet meer zo goed op een rijtje en bent snel afgeleid. Misschien spring je van de hak op de tak. Schrijven en lijstjes maken kan helpen, om meer rust te scheppen in je denken. Of misschien wil je jezelf via je creativiteit meer uiten.

Misschien heb je het gevoel dat je je moet opofferen voor iets en je daardoor nog niet aan iets nieuws kunt beginnen. Dit kan een situatie zijn, waarbij jouw broers en zussen of een van jouw ouders betrokken zijn en deze situatie kan veel energie van je vragen.

Jeugd

Bij Tweelingen hoort ook jouw jeugd. Je kunt veel terugdenken aan vroeger, aan of jouw ouders wel helemaal eerlijk tegen je waren en of het contact met hen niet verwarrend was. Misschien was een van jouw ouders emotioneel niet bereikbaar en heb je structuur gemist. Hierover kunnen rond de Nieuwe Maan emoties naar boven komen.

Ook kan jij na willen denken over hoe jij stappen kunt maken, om jouw spirituele en/of astrologische boodschappen naar buiten te brengen. Hier kan je je namelijk wat onzeker over voelen en deze angst willen overwinnen. Je wilt geen gevangene meer zijn van je eigen angsten en meer kiezen voor het best mogelijke leven!

Mercurius en Jupiter

Mercurius, als heerser van de tweelingen, staat recht tegenover Jupiter. Jupiter vraagt om eerlijkheid en diepgang in de communicatie en om eens te kijken naar jouw geloofsovertuigingen. Er kunnen wat conflicten ontstaan in contacten als een van de twee de ander te veel wilt overtuigen, eigenwijs is, kan overdrijven of als er smoesjes of leugens worden verteld. Of als een van de twee geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar gedrag.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen is deze Nieuwe maan speciaal door de dubbele getallen in de datum, namelijk het getal 3: 3-6-3(2+0+1+9). Het getal 3 hoort bij Jupiter en Jupiter staat recht tegenover Mercurius tijdens deze Nieuwe Maan. In deze periode zal eerlijkheid dan ook erg belangrijk zijn.

Tweelingzielen kunnen elkaar helpen in hun spirituele groei en om een transformatie door te maken. Betere communicatie, met eerlijkheid en openheid, zal zeer belangrijk worden gevonden en zelfs noodzakelijk om samen verder te kunnen. Zij confronteren elkaar met elkaars schaduwkanten. Deze kunnen blootgelegd worden en geanalyseerd worden. Tweelingzielen kunnen het gevoel hebben van “nu of nooit!” en dat er nu een doorbraak zal moeten komen of dat er een ontwikkeling zal moeten plaatsvinden, omdat ze anders mogelijk het contact willen verbreken. En dit kan gepaard gaan met veel spanning. Zij kunnen zich beseffen dat ze willen losbreken van karmische of benauwende situaties. Zij kunnen dan ook meer openlijk willen praten, als dat mogenlijk is, over angsten en jaloerse gevoelens die een rol spelen. Door kwetsbaar te durven zijn, open je je hart!

Ook kunnen zij telepathisch met elkaar communiceren om bewustwording te brengen bij elkaar. Zelfs dit kan een transformerende werking hebben. Daarnaast kunnen zij het gevoel hebben in twee werelden te leven; de huidige situatie en een wereld waarin zij gevoelsmatig samen zijn. Het verlangen om dan ook bij elkaar te zijn, kan heel groot zijn. Soms is het verwarrend, als je veel van elkaar aanvoelt.

Jupiter is toekomstgericht en de geluksplaneet. Je zult merken, dat alles uiteindelijk toch goed zal uitpakken.

Webinar tweelingzielen Nieuwe Maan in Tweelingen 3-6-2019

Wil jij een keer meedoen met onze lezing, waarin we verdere informatie geven over deze Nieuwe Maan, speciaal voor tweelingzielen? Met vervolgens een afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer inzichten kunt krijgen over jullie situatie, jullie zielsmissie? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

2 comments

Avatar
Nina 30 mei 2019 - 11:12

hallo, ik dacht dat de nieuwe maan in ram stond?

Reply
Avatar
Brigitte 2 juni 2019 - 08:16

Nee, deze staat in tweeling

Reply

Leave a Comment