Home Astrologie Nieuwe Maan in Waterman 24 januari: intuïtie en zelfgenezend vermogen

Nieuwe Maan in Waterman 24 januari: intuïtie en zelfgenezend vermogen

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan januari

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. De Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase. Het is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. De Zon en de Maan staan samen in het vernieuwende teken Waterman en maken een spanningsaspect met Uranus en een mooie verbinding met Cheiron. Je kunt daardoor onrust voelen, omdat je een nieuwe richting in wilt slaan en een nieuwe start wilt maken. En het gevoel dat er geen weg meer terug is. Deze nieuwe start wordt versterkt doordat 25 januari het Chinese Nieuwjaar begint, het jaar van de Rat!

Deze Nieuwe Maan heeft een sterke uitwerking

Het jaar 2020 heeft het getal 4, horende bij Uranus en de Waterman en daardoor heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking. De eigenschappen van de Waterman worden extra voelbaar. Je kunt doordat je chakra´s meer openstaan last hebben van ascensieverschijnselen zoals slecht slapen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en vermoeidheid. Dit kan al enkele dagen voor en enkele dagen na de Nieuwe Maan voelbaar zijn.

Eigenschappen van de Waterman

De Waterman is sociaal ingesteld, met veel idealen en begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Ze zijn graag samen met mensen, die dezelfde idealen delen. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk en ze hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf. Emotioneel betrokken zijn is voor hen moeilijk, ze bewaren liever wat afstand en beredeneren liever hun gevoelens en emoties. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en vliegverkeer horen ook bij de Waterman. Vaak zijn het artistieke en beetje excentrieke types, die het liefst hun eigen gang gaan en steeds bezig zijn met vernieuwende dingen. Sterk intuïtief als ze zijn kunnen ze plotselinge ingevingen krijgen. Ze hebben zo hun eigen levensvisie, maar ze laten anderen ook hun eigen kijk op het leven hebben. “Leven en laten leven” is hun levensmotto! In extreme gevallen kan hij grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn.

Jouw intuïtie en zelfgenezend vermogen

Deze Nieuwe Maan maakt een vierkant met Uranus, die de heerser is van de Waterman. Dit aspect kan voor innerlijke onrust zorgen; je kunt toe zijn aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging.

Het stimuleert je ook om op een creatieve/alternatieve manier geld te verdienen en zo je financiële situatie veilig te stellen. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in groene projecten of je huis gaan verhuren zodat je meer kunt gaan reizen en er meer ruimte en vrijheid komt om te gaan leven zoals jij dat wilt.

Misschien zit je nu in een situatie waarin er veel gaat veranderen op gebied van wonen en financiën en brengt dat veel spanning met zich mee. Je kunt het gevoel hebben dat je er niet uit komt met je gedachten, even geen uitweg ziet. Je wordt dan ook uitgedaagd om te luisteren naar je intuïtie in plaats van alles proberen te begrijpen met je verstand.

Zo kan het zijn dat je heel graag een alternatieve manier van leven wilt, daar vernieuwende ideeën over hebt en je tijd ver vooruit bent. Maar dat de uitvoering hiervan nog even op zich laat wachten, omdat er iets anders in het ”plan” ligt. Er kunnen nog ongeheelde delen van jezelf jouw aandacht vragen. Misschien voelde je je altijd al een buitenbeentje in jouw jeugd en werd je niet begrepen. En daar kan je je boos en gefrustreerd over voelen.

Nieuwe Maan en Cheiron

De Nieuwe Maan maakt een mooi aspect maakt met Cheiron, de gewonde genezer, de planeet dat onze diepste zielenwond aangeeft. Door gebeurtenissen in jouw leven kan je getriggerd worden in onverwerkte emotionele blokkades. De dingen die je in deze periode meemaakt kunnen je boos maken en kan boosheid uit jouw verleden raken. Je mag je hiervan bewust worden.

Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld oorlogstrauma’s in jouw familielijn nog een invloed kunnen hebben op jou. Door trauma’s, dominant gedrag of agressiviteit uit het verleden, kunnen er destructieve patronen van generatie op generatie overgebracht zijn die jij graag wilt doorbreken. Misschien ben je er onzeker door geworden, ben je eigenlijk nog boos over het feit dat je het gevoel had er niet te mogen zijn of werd jij niet voldoende gezien en gehoord. De situatie waar je nu in zit kan ervoor zorgen dat je meer de leiding gaat nemen over je eigen leven, je sterker in je schoenen komt te staan en jij je zelfstandigheid en onafhankelijkheid verder gaat ontwikkelen.

Dieptepunt

De Pluto-Saturnus samenstand van 12 januari heeft ook tijdens deze Nieuwe maan nog een grote nawerking. Zij maken samen een vierkant met Eris, de dwergplaneet die ruzie en tweespalt veroorzaakt. Je kunt deze periode dan ook ervaren als een persoonlijke crisis of zelfs een dieptepunt. Alles wat niet lijkt te lukken in jouw leven zal een einde krijgen. Er kunnen omwentelingen komen! Wat ook vaak nodig is om een transformatieproces in gang te zetten. Het einde van situaties kan eveneens een geboorte zijn van iets nieuws!

Je kunt je ongedurig en rebels voelen en daarbij ook boos en gefrustreerd zijn, als je je geremd voelt in hetgeen jij graag zou willen in jouw leven. Jouw rebelse kant kan plotseling besluiten om een geheel nieuwe weg in te slaan en oude contacten en situaties achter je laten.

Moeilijkheden in relaties

Venus, de planeet van de liefde staat samen met de dromerige planeet Neptunus in Vissen en kan ervoor zorgen dat je veel romantische gevoelens hebt of veel creatieve inspiratie om kunst te maken of om jouw huis in te richten. Deze twee planeten samen maken een vierkant met Mars. Waardoor het ook weer moeilijk kan zijn om in actie te komen als je te veel in een droomwereld leeft en je jouw plannen niet kunt realiseren. Het kan ook zijn dat je misleid bent door iemand en een illusie armer bent geworden. Je kunt je snel boos, geïrriteerd of gefrustreerd voelen. En kunnen er irritaties ontstaan in relaties.

Zo kan het zijn dat je je ongeduldig voelt, stappen vooruit wilt maken in je spirituele ontwikkeling, meer kennis wilt opdoen of plannen hebt om te reizen. Maar dit kan tegengehouden worden door jouw financiën. Misschien geef jij te veel en te impulsief geld uit, omdat je je makkelijk laat beïnvloeden of om op die manier in jouw droomwereld te kunnen blijven. Ook onrealistische plannen, depressieve gevoelens of een verslaving kunnen een remmende werking hebben in het realiseren van je wensen.

Jouw partner kan ingevingen en nieuwe ideeën hebben gekregen over het maken van een volgende stap, die niet synchroon loopt met die van jou. Waardoor jullie niet meer op een lijn zitten en jij het gevoel hebt dat je niet verder kunt.

Deze situaties dagen ons uit om eerlijk te kijken naar onszelf, het soms wat rustiger aan te doen en te luisteren naar onze intuïtie. En kunnen ons uitdagen om jouw spirituele ontwikkeling wat serieuzer aan te gaan pakken. Je kunt er genoeg van hebben om steeds in dezelfde destructieve patronen te blijven hangen. Misschien zie je het af en toe zwaar in en is het moeilijk om positief te blijven. Je zult zien dat wanneer je stapje voor stapje aan jezelf werkt er mooie resultaten behaald zullen worden op de lange termijn.

Tweelingzielen

Deze Nieuwe Maan heeft een emotionele uitwerking op tweelingzielen. De Nieuwe Maan in Waterman staat exact op 22:44 uur en 11 seconden. Het getal 2 heeft betrekking op de Maan, het getal 4 op Uranus, de heerser van Waterman en het getal 1 staat voor een Nieuw begin!

Numerologisch gezien kan deze Nieuwe Maan voor onverwachte wendingen zorgen tussen tweelingzielen en zijn zij bezig met het maken van een nieuw begin, al heeft dat nog tijd nodig. Zij kunnen ook onverwacht een bericht van elkaar ontvangen. Daarnaast kunnen zij veel spanning en een zekere onrust ervaren. Vooral wanneer er afstand is, kunnen ze enerzijds een sterk verlangen voelen naar elkaar en anderzijds elkaar willen afstoten, als boosheid nog in de weg staat tussen hen.

Je kunt een angst ervaren voor de verleidingen van je twin, bang om “er weer in te trappen”, als er bijvoorbeeld bedrog in het spel is. Ook jaloerse gevoelen kunnen een rol spelen. Je kunt het gevoel hebben dat je de ander voor jezelf wilt en dit kan een innerlijk conflict veroorzaken, wanneer je eigenlijk had besloten om vrij te zijn en geen vaste relatie te willen.

Ook tweelingzielen kunnen in hun leven tot een dieptepunt komen en beseffen dat ze hun diepe pijn moeten helen, voordat ze weer verder kunnen. Zij kunnen dan ook aan de slag gaan met hun verwerkingsproces en “wake-up calls” krijgen die ervoor zorgen dat ze op een kruispunt komen te staan; ga ik iets aan mijn problemen doen of nog niet? Hierbij kunnen tweelingzielen ook een tijdsdruk ervaren en is het nu of nooit!

Webinar Nieuwe maan in Waterman Tweelingzielen 24 januari 2020

Voor deze Nieuwe Maan in Waterman organiseren wij op 24 januari a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Hathors voelbaar zal zijn. Zij zijn liefdevolle wezens afkomstig uit het oude Egypte, die nu vooral op de planeet Venus verblijven. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En helpen ons om de band tussen tweelingzielen te versterken.

De geleide meditatie zal je helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een tropisch strand en je een mooie boodschap krijgt van een papegaai. Vervolgens neemt een wit paard jou mee voor een rit langs de branding en brengt je in contact met jouw tweelingziel.  Deze meditatie brengt je tijdelijk in een hogere dimensie en kan je inzichten ontvangen over deze nieuwe fase, jullie toekomst en levensmissie. Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Waterman? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment