Home Astrologie Nieuwe maan in Waterman 4 februari 2019: Een nieuwe weg!

Nieuwe maan in Waterman 4 februari 2019: Een nieuwe weg!

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. De Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. De Maan en de Zon staan samen in het excentrieke teken Waterman en staan samen met Mercurius en de Zwarte Maan-Lilith en maakt een mooi aspect met Jupiter.

Het getal 4 in de datum, hoort bij Uranus, de heerser van Waterman en daarom heeft deze Nieuwe Maan een sterke uitwerking. De eigenschappen van de Waterman worden extra voelbaar, waardoor je je onrustig kunt voelen en een nieuwe weg in wilt slaan. Je kunt last hebben van ascensieverschijnselen, zoals slecht slapen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en vermoeidheid. En dit kan al enkele dagen voor en enkele dagen na de Nieuwe Maan voelbaar zijn.

Waterman

De Waterman is sociaal ingesteld. Hij heeft veel idealen en is vaak begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Ze zijn graag samen met mensen, die dezelfde idealen delen. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk en ze hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf. Emotioneel betrokken zijn is voor hen moeilijk, ze bewaren liever wat afstand en beredeneren liever hun emoties. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en vliegverkeer horen ook bij de Waterman. De Waterman kan in extreme gevallen grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn. Vaak zijn het artistieke types, die het liefst hun eigen gang gaan en steeds bezig zijn met vernieuwende dingen. Ze hebben zo hun eigen levensvisie, maar ze laten anderen ook hun eigen kijk op het leven hebben. “Leven en laten leven” is hun levensmotto.

Nieuwe Maan en de behoefte aan vernieuwing

De dagen voor en na de Nieuwe Maan kan je sterk de behoefte hebben om een spirituele groei door te maken in jouw leven. Misschien heb je het gevoel dat je in een sleur zit, niet verder komt en iets anders wilt. Je zou bijvoorbeeld graag aan een nieuw project willen beginnen en dit samen doen met gelijkgestemden. Er kunnen dan ook nieuwe mensen in je leven komen door de invloed van Mercurius, de planeet van het denken, communicatie en handel.

Je kunt zo je eigen ideeën hebben en deze ook in de wereld willen brengen. Je vind het heerlijk om met anderen van gedachten te wisselen. Maar misschien ben je ook veel aan het piekeren. Je kunt je mentaal overbelast voelen als je nog niet precies weet hoe je deze vernieuwing in jouw leven kunt brengen.

Er kunnen ook nieuwe ideeën over onderwijs ontstaan. Je denkt na over de mogelijkheid om jouw kinderen op een alternatieve manier onderwijs te geven, eventueel met gelijkgestemden. Zeker als jouw kinderen hooggevoelig zijn, kunnen zij een andere manier van onderwijs nodig hebben.

Veranderende visie

Jouw visie op het leven en relaties kan veranderen. Persoonlijke vrijheid wordt steeds belangrijker. Maar ook relaties, die gebaseerd zijn op vriendschap en gelijkwaardigheid en waarin jij de ruimte hebt om je te ontplooien. Misschien krijg je nu nieuwe of andere overtuigingen. Je kunt zo je eigen ideeën hebben en deze ook in de wereld willen brengen. Deze ideeën kunnen afwijken van wat gangbaar is. Watermannen zijn vaak taboe-doorbrekend en anders-denkend. Misschien gaat er veel veranderen zoals een nieuwe baan of verhuizing.

De Zwarte Maan- Lilith: jouw schaduwkant en blinde vlek

De Zwarte Maan-Lilith staat dicht bij de Nieuwe Maan. Dit punt in jouw horoscoop geeft je schaduwkant, een blinde vlek aan. Je schaduwkant kan duidelijker worden in de contacten die je hebt met anderen. Dat kan zowel voor jezelf gelden als voor iemand anders.

Er kan bijvoorbeeld een persoon in je leven zijn die jaloers of boos is op jou en zich mooier voordoet dan dat hij/zij is. Hooggevoelige mensen kunnen dit steeds sterker aanvoelen door een bepaald spanningsveld. Doordat je intuïtie steeds sterker wordt kunnen situaties steeds duidelijker worden.

Ook kan het zijn dat er wat spanning hangt rondom het tekenen van contracten. Een derde partij kan om verschillende beweegredenen contracten niet door willen laten gaan of de situatie willen bemoeilijken. Rond deze dag kan je daar dan ook bericht over ontvangen en dit kan je boos maken. Het gevoel van onrechtvaardigheid kan meespelen en je kunt hierdoor actie willen ondernemen en voor jezelf opkomen.

Let vooral deze dagen op wat je intuïtie je vertelt. Smoesjes en leugentjes kunnen namelijk ook nog een rol spelen in situaties.

Jupiter: optimisme

De drang om je horizon te verbreden en je eigen weg te gaan wordt steeds groter. Jupiter maakt immers een mooi aspect met de Nieuwe Maan. De kans is groot dat je ergens een goed bericht over krijgt! Een goed bericht over een verhuizing. Misschien doe je een nieuwe aankoop zodat je jouw plannen om uit te breiden kunt uitvoeren of ga je naar het buitenland verhuizen. Je kunt ook de juiste mensen ontmoeten die je verder helpen op zakelijk gebied. En wat denk je van een nieuwe studie? Allemaal de uitwerking van Jupiter!

Heb je nieuwe ideeën op het gebied van werk, samenwerken en nieuwe projecten? Je kunt nu graag willen reizen en je bijvoorbeeld in het buitenland in willen zetten voor een goed doel, oude maatschappelijke systemen ombuigen en nieuwe technologieën willen toepassen. Je kunt ingevingen krijgen over een nieuwe plek waar jij deze vernieuwing gaat doorvoeren. Maar let wel op met het nemen van te veel hooi op je vork. Probeer geduldig te zijn en niet te impulsief te handelen.

Mars dicht bij Uranus/ Eris: woede-uitbarstingen

Uranus, de heerser van de Waterman en Mars, die in zijn eigen teken Ram staat, kan voor de nodige ongeduld en irritatie zorgen. De energie wordt ook nog eens versterkt door Eris, de ruziezoekende planeet. Er kunnen dus situaties ontstaan, waardoor diepliggende boosheid tot een uitbarsting komt en voor duidelijkheid gaat zorgen in de situatie. Bepaalde contacten kunnen verbroken worden vooral wanneer jaloezie een rol speelt. Ook als er een te grote concurrentiestrijd is. Je kunt vastberaden jouw plannen willen doorzetten.

Kijk ook uit in het verkeer, want er kan veel ongeduld en irritatie ontstaan. Maar ook relletjes en opstandjes; mensen willen hun ongenoegen uiten als er geen gelijkwaardigheid is in de maatschappij. Men heeft steeds minder geduld, als de broodnodige veranderingen in de maatschappij op zich laten wachten.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen heeft deze Nieuwe maan een bijzondere uitwerking. Zij kunnen te maken hebben met een derde persoon, die jaloers en wraakzuchtig kan zijn door gekwetste gevoelens. Dit kan voor veel spanningen zorgen binnen het contact met je tweelingziel. Maar ook kan er hierdoor (extreme) boosheid getriggerd worden en kunnen er ruzies ontstaan. Deze ruzies zullen er echter wel voor zorgen dat er verheldering komt over onduidelijkheden of verborgen zaken.

Er kan ook wat licht geworpen worden op de schaduwkant van jou of van je tweelingziel en je kunt beslissen om meer afstand te nemen en je eigen weg te gaan. Misschien heb je tijd nodig om wat schrijfwerk af te maken of zit je midden in een verhuizing. Ook kan je de behoefte voelen om alles eens op een rijtje te zetten en meer rust in je hoofd te creëren.

Plotselinge ingevingen over jullie situatie en jullie toekomst kunnen tot je komen. En dit kan jou weer optimistisch stemmen. Je kunt ook een bericht krijgen over een samenwerking met jouw tweelingziel in het buitenland, waarin jullie vernieuwing gaan brengen en/of spiritueel werk gaan verrichten.

Webinar Nieuwe Maan Waterman voor tweelingzielen 4-2-2019

Wil jij meedoen met onze korte lezing, afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer informatie krijgt over de uitwerking van deze Nieuwe Maan, inzichten kunt krijgen over jouw situatie en er healing kan plaatsvinden op onverwerkte emoties. Deze healing kan ook doorwerken op jouw tweelingziel, als deze in jouw leven is. Voor meer info kan je kijken op onze website. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

0 comment

Nieuwe maan in Waterman – februari 2019 « Astrologie « Nadi Zoetebier 31 januari 2019 - 22:27

[…] ‘t artikel van Inspirerend Leven voor een uitgebreider verhaal over deze nieuwe maan in Waterman, en waarom het juist nú een nieuwe […]

Reply
Nieuwe maan in Waterman - februari 2019 - NadiZoetebier.nl 14 november 2019 - 11:09

[…] ‘t artikel van Inspirerend Leven voor een uitgebreider verhaal over deze nieuwe maan in Waterman, en waarom het juist nú een nieuwe […]

Reply

Leave a Comment