Home Astrologie Nieuwe Maan in Vissen 6 maart 2019: tijd om grenzen te stellen voor jezelf

Nieuwe Maan in Vissen 6 maart 2019: tijd om grenzen te stellen voor jezelf

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan

De Nieuwe Maan in Vissen (6 maart 2019) kondigt een begin aan van een nieuwe fase en dit is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. De Maan en de Zon staan samen in het dromerige teken Vissen en de Maan staat samen met Neptunus, de heerser van Vissen, wat de Vissen-invloed nog sterker maakt.

Deze Nieuwe Maan maakt je extra gevoelig en je kunt dan ook veel last hebben van ascensieverschijselen zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn. Het is tijd om je terug te trekken, op te laden en aandacht te besteden aan al jouw innerlijke gevoelens.

Uitwerking van de Nieuwe Maan 6 maart 2019

Veel mensen zijn aan ingrijpende veranderingen onderhevig en voelen steeds sterker de kosmische invloeden van planeten, sterren, de Zon en de Maan. Zeker als je veel Vissen-invloed hebt, ben je nu extra gevoelig voor deze energie en de energie van andere mensen. Maar kan je de collectieve processen, die nu gaande zijn, sterk aanvoelen. Veel lichtwerkers doen energetisch werk o.a. tijdens hun slaap.

Dit kan ervoor zorgen dat je wat moeilijker kunt aarden en je er misschien niet altijd bewust van bent wat jouw gevoelens en gedachten zijn en wat die van anderen. Ook het gevoel dat je in meerdere dimensies aanwezig bent, kan sterk aanwezig zijn. Vermoeidheidsklachten kunnen meespelen, doordat transformatieprocessen veel energie kosten. Je kunt mystieke ervaringen hebben, zoals het hebben van dromen met een speciale betekenis of uittredingen tijdens je slaap.

Energie van de Maansverduistering is nog voelbaar

De Maansverduistering, die plaatsvond op 21 januari, kan er voor zorgen dat depressieve gevoelens versterkt kunnen worden tijdens deze Nieuwe Maan. De Maansverduistering heeft namelijk een uitwerking van een half jaar, die tijdens elke Volle en Nieuwe maan versterkt voelbaar is.

Nieuwe Maan in Vissen

Deze Nieuwe Maan kan een start zijn voor creatieve projecten, een begin, waarin je wilt gaan werken in een dienstverlenend beroep of aan het inzetten van jouw mediamieke gaven. Astrologie en het mediumschap behoren namelijk ook tot de kenmerken van de Vissen. Daarnaast zetten Vissen zich graag in voor een goed doel. Vissen hebben een groot empathisch vermogen en zijn erg gevoelig. Zij kunnen zichzelf willen opofferen en wegcijferen. Tijdens deze Nieuwe maan kun je dan ook het gevoel hebben dat je jezelf te veel wegcijfert en je moeite hebt met het stellen van grenzen en hier verandering in wilt brengen.

Je voelt je extra gevoelig tijdens deze Nieuwe maan

Je kunt bovendien extra gevoelig zijn, je terug willen trekken, creatief bezig willen zijn en meer behoefte hebben om bezig te zijn met yoga, meditatie of wandelen in de natuur. Zo kun je beter naar jouw intuïtie luisteren en meer open staan voor het ontvangen van boodschappen van jouw hogere leiding. Je kunt mystieke ervaringen hebben, dagdromen of dromen met een betekenis.

Het gevoel dat je niet vooruit komt en dat je je dromen aan je voorbij ziet gaan, kan nu ook duidelijker naar voren komen in jouw leven. Dit geldt bovendien voor het besef dat jouw depressieve gevoelens en/of verslaving in de weg staan om jouw dromen te realiseren. Je wordt tijdens deze Nieuwe Maan dan ook min of meer gedwongen om iets te gaan doen aan onverwerkte emoties en/of verslavingen, om vervolgens de volgende stap te kunnen maken in het realiseren van jouw droomwens.

De planeten

Overgang Uranus: van impulsieve Ram naar rustige Stier

Uranus, de planeet van vernieuwing, gaat op deze dag van teken veranderen en gaat van het impulsieve teken Ram naar de rustige en naar zekerheid zoekende Stier.Hierdoor zullen velen van jullie een verandering ondergaan op het gebied van inkomen en relaties. Er kan naar meer harmonie gezocht worden wat betreft werk en financiën, waarbij er ook gekeken wordt naar het hebben van zekerheid. Er kunnen alternatieve oplossingen komen zodat er een balans ontstaat in werk, inkomen en het hebben van voldoende tijd en rust voor jezelf, waar hooggevoelige mensen veel behoefte aan hebben. Vanuit deze rust kan je op een weloverwogen manier beslissingen nemen. Ook de beslissing om nu even niets te doen, kan een beslissing zijn vanuit je intuïtie.

Mars & Saturnus

Mars, de planeet van actie en Saturnus, de planeet die vorm geeft en tevens een beperking aangeeft, ondersteunen de werking van de Nieuwe Maan. Je krijgt meer daadkracht om vorm te geven aan jouw droomwens en creatieve ideeën. Je wilt het niet meer bij dromen laten! Dit Nieuwe Maan ritueel helpt je om je dromen te oogsten. Hoewel pessimistische gedachtes, sombere gevoelens en verslaving jou ook kunnen afremmen en in de weg kunnen staan.

Mercurius retrograde: tijd voor introspectie

Mercurius is, ook in Vissen, retrograde gaan lopen een dag voor deze Nieuwe Maan. Het is even tijd voor introspectie en je kunt je dan ook schuldig voelen over situaties uit het verleden. Misschien is er miscommunicatie geweest? Of kunnen situaties duidelijk worden.

Het kan zijn dat een van je ouders of je geliefde te kampen had met een depressie, verslaving of dat er conflicten waren die betrekking hebben op religie. Misschien deed iemand zich anders voor dan dat hij werkelijk was. Je kunt in gaan zien hoe dit effect heeft gehad op jou en je kunt hier ingevingen over krijgen. Misschien is het moeilijk deze ingevingen te geloven, want door de invloed van de Vissen kun je makkelijk in de war raken. Je mag echter zeker op deze ingevingen vertrouwen.

Dubbele getallen 6-6: Venus

Een bijzondere Nieuwe Maan, door de dubbele getallen 6-6 (6 en 3+2+0+1+9), die in de datum voorkomen. Het getal 6 heeft betrekking op Venus, planeet van de liefde, schoonheid en harmonie. Je kunt dan ook willen zoeken naar een harmonie in wonen, relaties en geldstroom en het hebben van voldoende eigenwaarde. Houd jij genoeg van jezelf om gezonde grenzen aan te geven? Misschien wil je ook eens iets veranderen in je inrichting of wil je een ander huis of nieuwe kleding aanschaffen.

Door de dubbele getallen heeft deze Nieuwe Maan ook speciale uitwerking op Tweelingzielen. Zij zoeken naar een harmonie in de verbinding met elkaar.

Uitwerking voor tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen ook extra gevoelig zijn voor elkaars energie. Hun energieën kunnen nu sterk in elkaar overlopen en ze kunnen elkaars gedachten en gevoelens opvangen. Dit zorgt er voor dat jullie meer op één lijn komen wat betreft creatieve, vernieuwende ideeën. Je kunt elkaar telepathisch bewust en onbewust stimuleren om jullie ideeën meer vorm te geven. Maar tweelingzielen kunnen elkaar ook confronteren met de werkelijkheid en de ander uit een illusie halen. Door de invloed van Mars en Uranus kan je abrupt uit deze fantasiewereld getrokken worden. Wanneer dit gebeurt, kunnen depressieve gevoelens naar boven komen. Ook verslavingen kunnen weer even erger worden. Depressieve gevoelens kunnen zich ook lichamelijk uiten en je kunt dan last hebben van het vasthouden van vocht, benauwdheid, hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn en nekpijn.

Herinneringen van vorige levens

Tweelingzielen kunnen zich ook wat meer willen terugtrekken en in de stilte kunnen er bijzondere ingevingen binnenkomen over de situatie met hun tweelingziel of over vorige levens die jullie hebben gedeeld. Misschien voel je ook meer de behoefte om films te kijken en kunnen deze herinneringen van vorige levens naar boven halen.

Je kunt nu in een situatie zitten met je twin, waarin je niet goed weet wat de waarheid is en wat niet en dat kan verwarrend zijn. Door plotselinge ingevingen, dromen, meditatie of via een medium, kan je meer informatie krijgen en dit zou voor meer opheldering kunnen zorgen over de situatie met je twin. Als de een niet verder kan, is het namelijk ook moeilijker voor de ander om verder te kunnen!

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan Vissen 6-3-2019

Wil jij meedoen met onze afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer inzichten kunt krijgen over jouw situatie, jullie zielsmissie en waarin er heling kan plaatsvinden op onverwerkte emoties van jou of jouw tweelingziel. Na een korte ontspanningsoefening volgt een geleide meditatie, waarin we je mee nemen vanaf een mooi strand, in een boot naar een eiland, waarin jij je tweelingziel ontmoet. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

0 comment

Nieuwe maan in Vissen – maart 2019 « Astrologie « Nadi Zoetebier 28 februari 2019 - 18:34

[…] meer over de invloed van de nieuwe maan – en andere planeten – op de website van Inspirerend Leven. De volgende nieuwe maan staat april 2019 in Ram. Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe manen […]

Reply

Leave a Comment