Home Astrologie Nieuwe Maan in Vissen 23 februari 2020: angst en weerstand

Nieuwe Maan in Vissen 23 februari 2020: angst en weerstand

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan februari

De nieuwe maan van 23 februari 2020 staat in het dromerige teken Vissen. De nieuwe maan maakt mooie aspecten met de Noordelijke Maansknoop, Uranus en Mars. Mercurius, die maandag 17 februari retrograde is gaan lopen staat dicht bij de nieuwe maan en verwerkt de eigenschappen van Vissen in deze periode. Je wilt jezelf meer terugtrekken, creatief zijn en je bent waarschijnlijk veel aan het dagdromen. Je kunt ook in de war zijn en je maar moeilijk aarden.

Nieuwe fase

Tijdens een Nieuwe Maan staat de Maan tussen de Aarde en de Zon in en is de Maan nauwelijks zichtbaar. De Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase. Het is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Deze Nieuwe Maan maakt je extra gevoelig. Je kunt dan ook veel last hebben van ascensieverschijselen, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn.

Nieuwe maan & vissen

Tijdens deze nieuwe maan worden de eigenschappen van de Vissen versterkt. Dit betekent dat alle sterrenbeelden meer beïnvloed worden door deze eigenschappen. Vissen zijn vriendelijke en gevoelige mensen. Door deze gevoeligheid kunnen ze zich makkelijk terug trekken uit de wereld of vluchten in een fantasiewereld. Vissen kunnen soms in verwarring raken, wanneer zij moeite hebben met het onderscheid te maken tussen realiteit en fantasie.

Ze zijn intuïtief sterk en kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoorden krijgen op hun vragen en zijn daardoor vaak geschikt voor werk waarbij ze hun intuïtieve gaven in kunnen zetten.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen, maar wel moeten zij er voor waken dat ze geen medelijden krijgen met anderen. Dan kunnen ze er wel eens bedrogen uitkomen. Ook kunnen anderen soms makkelijk misbruik van hen maken. Maar al te graag zetten ze zich in voor een goed doel, hoewel ze de neiging hebben om zich voor anderen op te offeren. Vissen zijn ook gevoelig voor depressies en kunnen makkelijk vluchten in een droomwereld en/of verslavingen.

Ze zijn verder ook creatief en hun interesse gaat uit naar de mystieke kant van het leven. Heb je veel Vissen-invloed, dan kan je jouw rijke fantasie omzetten in film, fotografie, schilderen, muziek en dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes horen ook bij de Vissen.

Nieuwe Maan, Mars, Uranus en Noordelijke Maansknoop

Mars, die in Steenbok staat en ons in beweging zet, maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan. We kunnen hierdoor doelgericht te werk willen gaan en je motiveren om onze dromen werkelijkheid te laten worden. Ook kan je beren op de weg zien, wanneer je impulsief aan de slag bent gegaan en jouw plannen niet goed hebt uitgedacht.

Je bent voorzichtig in de stappen die je neemt. Er kunnen wat voorvallen zijn die voor vertraging zorgen, zodat je het gevoel hebt niet vooruit te komen. Hierdoor kan je makkelijk geïrriteerd raken en je terug willen trekken. Echter kan dit allemaal positief uitpakken. Het geeft je de tijd om naar jouw intuïtie te luisteren. Het wachten op de juiste ingevingen brengen jou uiteindelijk daar waar je wezen moet.

Ook zorgt Mars ervoor dat je je er bewust van wordt dat je jouw (spirituele) ontwikkeling serieuzer mag nemen. Misschien wil je beter met je gevoeligheid leren omgaan, beter je grenzen aangeven, jouw depressie aan willen pakken en willen stoppen met jouw verslavingen, zoals drugs, alcohol, suiker, te veel eten of te veel werken. Of is het nog nodig om onzekerheid, negatieve gedachtes en faalangst te overwinnen.

Je wilt je “oude ik” achter je laten, niet meer in een slachtofferrol blijven hangen en een nieuwe fase beginnen. Hierdoor kun je een nieuwe energie creëren, waardoor je de stagnerende energie om jou heen doorbreekt, zodat je het gevoel krijgt dat je weer vooruit komt. Het gebruik maken van jouw mediamieke gaven en jouw creatieve talenten kunnen ervoor zorgen dat jouw nieuwe plannen vorm krijgen.

Nieuwe plannen

Deze plannen kunnen o.a. te maken hebben met het creëren van een alternatieve leefstijl, die meer past bij de behoeften die jij nu hebt. Dit is onder invloed van Uranus in Stier. Misschien wil je buiten in de natuur wonen, zelfvoorzienend wonen, met een eigen moestuin en meer met dieren om je heen. Je gaat ook kijken naar hoe jij (financiële) zekerheid kunt inbouwen. En ook daarover kunnen de (creatieve) ideeën binnenstromen. Je kunt bv. willen investeren in vastgoed, om zo een basisinkomen te creëren.

Noordelijke Maansknoop

De Noordelijke Maansknoop, die onze lotsbestemming en talenten aangeeft, laat vooral onze gevoelige, zorgzame en empathische kant naar voren komen. Deze eigenschappen kun je in zetten om anderen te helpen. Je kunt dan ook bezig zijn met het creëren van een plek (in het buitenland), om anderen te begeleiden in hun spirituele ontwikkeling en/of hen te helpen om van psychische klachten of verslavingen af te komen. Je kunt de drang hebben om je dienstbaar in te willen zetten.

Onze uitdagingen

Hetgeen waar onze uitdagingen liggen, heeft te maken met een aantal planeten die een vierkant maken. Zo maakt Mars een vierkant met de Zwarte Maan Lilith. Dit kan ervoor zorgen dat er roet in het eten wordt gegooid door een derde persoon of door jouw eigen schaduwkanten/destructieve gedrag. Misschien ben je te dominant, wil je plannen forceren en je wil doorzetten.

Of spelen jaloerse gevoelens en wraakgevoelens of een onderliggende depressie een rol, waardoor je onbewust de situatie saboteert. Hierdoor kunnen jouw plannen in duigen lijken te vallen waardoor jij niet het leven creëert wat je wilt. Goed om hier eerst even stil te gaan staan!

Dan maken Pluto en Saturnus een vierkant met Eris, de planeet die tweespalt veroorzaakt. Je kunt weerstand willen bieden tegen vernieuwing en het ondergaan van een transformatie. De oorzaak hiervan kan angst zijn. Angst dat alles om jou heen verandert en jij niet weet welke kant jouw leven opgaat. Je kunt hierdoor mensen van je afstoten, die wel een verandering/transformatie ondergaan, terwijl jij liever alles bij het oude wilt houden.

In deze situatie word je uitgedaagd om te onderzoeken, waarom jij deze weerstand ervaart en waar je nu werkelijk angst voor hebt. En wat jou remt om geluk te ervaren in het hier en nu en te gaan creëren wat jij wilt.

Venus, de planeet van schoonheid, liefde en harmonie, maakt een spanningsaspect met Jupiter. Gevoelens van jaloezie over het feit dat anderen misschien meer geld verdienen, altijd geluk lijken te hebben in hun leven of een echte grote liefde in hun leven hebben, kan hierdoor naar boven komen. Ook de angst om alleen achter te blijven in de liefde, niet meer aantrekkelijk te zijn of geld te kort te hebben. Hier ligt de uitdaging om zelfstandig op eigen benen te komen staan, vertrouwen te hebben in jezelfs en hierbij volledig op je intuïtie te durven varen.

Mercurius retrograde

Mercurius, ook in Vissen, is retrograde gaan lopen een kleine week geleden en staat dicht bij de Nieuwe Maan. Even tijd voor introspectie en je kunt je willen terugtrekken uit de wereld. Dit kan een fase zijn als voorbereiding op een verdere spirituele ontwikkeling. Voor meer info over Mercurius retrograde, kun je lezen op onze website.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een heftige Nieuwe Maan zijn. Zij kunnen erg gevoelig zijn voor elkaars energie en kunnen sterk elkaars gevoelens en gedachten opvangen. Sombere gevoelens en angst om elkaar te verliezen kunnen naar boven komen. Zij kunnen ook zich bewust worden van het feit dat ze hun eventuele verslavingen los mogen laten, omdat zij anders niet verder kunnen.

Ook schaduwkanten kunnen naar voren komen en er kan veel nagedacht worden over hoe destructief gedrag om te buigen naar positief gedrag. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen kan zo sterk zijn en als motivatie dienen, om de positieve veranderingen door te voeren.

De drang naar het maken van nieuwe plannen voor de toekomst kan groot zijn en daardoor kunnen tweelingzielen op een roze wolk zitten. Echter kunnen depressieve gevoelens en ook boosheid uit het verleden hen belemmeren te creëren wat ze willen.

Wanneer één of beiden tweelingzielen nog in een karmische relatie zit, kan het zijn dat zij zich hieruit willen losbreken. Er kunnen ruzies ontstaan en er kan een breuk komen in de karmische relatie. Maar ook kan het zijn dat er de angst is om de karmische partner los te laten, wanneer je het idee hebt dat je er financieel niet zo goed voor komt te staan na de breuk. Tijdens deze Nieuwe Maan kunnen er ingevingen komen over mogelijke oplossingen voor problemen die tweelingzielen ervaren en dit kan hen hoopvol stemmen.

Webinar tweelingzielen Nieuwe Maan Vissen

Voor deze Nieuwe Maan in Vissen organiseren wij op 23 februari a.s. een webinar. Je krijgt hierbij een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Hathors voelbaar zal zijn. Zij zijn liefdevolle wezens afkomstig uit het oude Egypte, die nu vooral op de planeet Venus verblijven.  Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En helpen ons om de band tussen tweelingzielen te versterken.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je zal helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi strand en waar je in een tempel een mooie boodschap krijgt van een overleden dierbare.

Vervolgens ontmoet je je tweelingziel en jullie gaan naar elkaar uitspreken, wat er op jullie hart ligt. Zij doen een oefening om de communicatie te verbeteren en om meer begrip voor elkaar te krijgen.

Deze meditatie brengt je tijdelijk in een hogere dimensie en kan je inzichten ontvangen over deze nieuwe fase, jullie toekomst en levensmissie. Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Vissen? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter