Home Astrologie Nieuwe maan in Stier: drie kristallen die je kunnen helpen bij een goede gronding

Nieuwe maan in Stier: drie kristallen die je kunnen helpen bij een goede gronding

Door Hanneke Peeters
nieuwe maan in stier kristallen

Zondag staan de Zon en de Maan in Stier, het tweede teken van de dierenriem en verwant aan het element aarde. Waar Ram, het eerste teken van de dierenriem, vurig en snel is, is Stier het meest grondende en langzame teken van de dierenriem. De yang kracht van Ram is nodig om een zaadje te laten ontspruiten. De verzorgende yin energie van Stier nodig is echter nodig om het plantje verder te laten groeien.

Uitwerking van de nieuwe maan

Dit is een perfecte tijd om je te verbinden met de aarde, om de natuur op te zoeken, in de tuin te werken, op blote voeten op het gras te lopen en om respectvol met Moeder Natuur om te gaan. Realiseer je dat jij onderdeel bent van de Aarde, wij zijn natuur. Ga jij met net zoveel respect om met je lichaam als dat je dat met de natuur om je heen zou doen? Stier is verwant aan de planeet Venus en herinnert ons daarmee aan het waarderen van schoonheid en het nemen van stilte.

Stieren houden van rust, zijn vasthoudend en zoeken zekerheid in materialistische zaken. Dit is het moment om overvloed in je leven te brengen, in de ruimste zin van het woord. Van de liefde tot aan selfcare en tijd.

Om deze overvloed te brengen, is het belangrijk dat je openstaat om te ontvangen. Je kunt alleen maar ontvangen als je jezelf hier waardevol genoeg voor vindt. Door te werken aan een stevige gronding (wat met de aardende Stier sowieso de natuurlijke energie is), vergroot je je eigenwaarde. Hoe meer je de stilte omarmt en de rust neemt om jezelf te leren kennen, hoe meer ruimte er is voor jouw gevoel van eigenwaarde. Door het creëren van stevige wortels, zul je merken dat je, ook in tijden van tegenslag, rechtop kunt blijven staan.

In contact met de natuur met behulp van kristallen

Kristallen komen uit de aarde en vormen daarmee de perfecte tool om jezelf te connecten met de natuur. Door te mediteren met een kristal, in je hand of op je lijf, leer je in het moment te leven. Met een liggende (bodyscan) meditatie en door een toevoeging van etherische olie (het sprayen van een Aura Spray = het toevoegen van het element lucht), sta je stil bij je zintuigen. Wat voel je, wat ruik je en wat zie je als je je ogen sluit?

De verbinding met je zintuigen zorgt voor een optimale beleving van het hier en nu en is een oefening in ontvangen: van stilte, van de werking van de geur, van innerlijke rust. Iedere keer als je mediteert (hoe kort of hoe lang ook!), verstevig je je wortels en verbind je je met innerlijke rust waardoor er een gevoel ontstaat van veiligheid. Veiligheid vormt de basis van eigenwaarde. En vanuit een goede eigenwaarde (JE BENT HET ZO WAARD!) kun je overvloed ontvangen.

Verbind je deze maand met stenen om te werken aan je eigenwaarde en gronding. Hieronder zie je welke kristallen je hierbij kunnen helpen.

Kristallen voor Nieuwe Maan in Stier

Versteend hout

Versteend hout geeft grondende energie en verstevigt je connectie met de aarde. Accepteer dat er dingen zijn die niet controleerbaar zijn. Zolang jij geaard bent, kun je alles aan. Net als een boom meewaait met de wind, kan jij dat ook.

Lepidoliet

Deze steen brengt je terug naar je centrum (handig als je je spaced out voelt). Het is een beschermende steen die je helpt grenzen te stellen en je eraan herinnert dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van een ander. Je bent zelf krachtig genoeg: YOU’VE GOT THIS! Gebruik deze steen om je energie in te zetten voor creatie i.p.v. destructie. Lepidoliet helpt je om bij jezelf te blijven en je SOUL PURPOSE op aarde te bereiken.

Opaal

Opaal vergroot het gevoel van vrede en rust. Het is een krachtige steen voor het helen van je hartchakra. Mediteer met deze roze steen op je hart als je in een transformatieproces zit. Deze zachte steen helpt je om om te gaan met pijnlijke herinneringen en geeft je de liefde die nodig is om oude wonden te helen. Opaal onder je kussen zorgt voor een goede nachtrust.

Wil jij werken met de ‘Kristal set voor stier’? Bestel op Rockyourworld.nl de Crystal set for Taurus.

Boekentip Inspirerend Leven: Rock Your Crystals

In ‘Rock your crystals’ laat Hanneke Peeters van Rock Your World zien dat kristallen meer zijn dan juwelen; je ervaart er meer rust en tevredenheid door. Kristallen kunnen helpen om je energie in balans te brengen en/of je levensstijl aan te passen.

Je ontvangt tijdelijk, alleen bij de 1e druk, 20% korting op het gehele Rock Your World-assortiment (aurasprays, kristallen, body & bath oil en nog veel meer leuks!). Zodra je het boek ontvangt, krijg je een unieke code plus instructies voor de kortingsactie bij Rock Your World. Wees snel, want de voorraad is beperkt!

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,50

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter