Home Astrologie Nieuwe Maan in Ram 5 april 2019: oude situaties loslaten, tijd voor een nieuw begin

Nieuwe Maan in Ram 5 april 2019: oude situaties loslaten, tijd voor een nieuw begin

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan in ram

De Zon en de Maan staan samen in het teken Ram. Een Nieuwe Maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase van je leven. Het is een mooie tijd om iets nieuws te starten. Ram is bovendien het eerste teken van de dierenriem en het is nu dus de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe astrologische jaar. Een speciaal nieuw begin, waarin er ook een einde aan situaties kan komen door het vierkant dat de Nieuwe Maan maakt met Saturnus. De Pluto/Saturnus samenstand wordt daarmee aangeraakt, die in januari 2020 zal plaatsvinden en die vanaf maart al voelbaar is. Pluto symboliseert dood en wedergeboorte: het einde van iets kan ook de geboorte zijn van iets nieuws! Deze samenstand zet veel transformaties in gang. Je kan min of meer gedwongen worden om oude situaties los te gaan laten en een andere richting op te gaan.

Nieuwe maan in Ram

De Ram, waar de Zon en de Maan in staan, is een vurig teken: vol passie, wilskracht en daadkracht. Hij weet een echte leider te zijn, anderen te motiveren en reageert vaak impulsief. Een Ram is een echte pionier! De Ram is strijdlustig en heeft een sterke geldingsdrang. Zijn drang tot overleven en om onafhankelijk te zijn is sterk. Hij uit zich direct en eerlijk. Daarbij kan hij ook een kort lontje hebben, snel geïrriteerd zijn en een concurrentiestrijd aan willen gaan.

Tijdens deze Nieuwe Maan kan je dan ook geconfronteerd worden met een situatie, waarin je een sterke behoefte voelt om onafhankelijk te zijn en je los te willen maken van een situatie. En meer voor jezelf op te komen en gezondere keuzes te maken, waarin je jezelf op de eerste plaats wilt zetten. Dit kan egocentrisch overkomen, maar jij bent nu vastbesloten.

Er kan dan ook veel boosheid los komen, als een relatie of situatie niet meer bij jou past en die boosheid kan jou motiveren om in actie te komen. Je kunt het gevoel hebben vast te zitten en niet vooruit te kunnen komen. Maar er kunnen verschillende factoren zijn, die jouw belemmeren om verder te gaan en jouw passie uit te gaan voeren. Saturnus vormt een vierkant met de Nieuwe Maan en geeft een remmende werking aan. Dit is de reden dat jij nog niet verder kunt zijn en dat het nu nodig is om even stil te staan bij jezelf.

Nieuwe Maan vierkant Saturnus

Het kan zijn dat je in een situatie zit, waarin remmende factoren je mateloos kunnen irriteren en boos kunnen maken. Je kunt een tijdsdruk ervaren en je kunt ongeduldig zijn, als de zaken niet zo willen vlotten. Je wilt vooruit, je passie uitvoeren, maar steeds loop je tegen dingen aan, die jouw weg naar jouw doel belemmeren. Dit kan jouw somber maken!

Maar dit gebeurt niet voor niks. Er is een reden waardoor je afgeremd wordt. Deze situatie probeert je duidelijk te maken, dat er eerst iets geheeld mag worden, voordat jij klaar bent, om de volgende stap te zetten. Je kunt misschien nu nog niet verder, omdat er nog levenslessen te leren zijn. Ben je te perfectionistisch, bang om fouten te maken of wil je te veel controle hebben? Of voel je je minderwaardig, heb je last van faalangst, waardoor jij niet op eigen benen durft te staan of niet kunt gaan doen wat jij graag wilt? Deze angsten ga jij stapje voor stapje overwinnen.

Nog een factor kan zijn, dat het nog nodig is om karma in te lossen met iemand, waardoor je nu nog geen stappen kunt nemen. Een gezin of jouw ouders kunnen jou nog nodig hebben en misschien voel je dat het nu nog de tijd niet is. Het kan zijn dat jou financiële situatie jou belemmert en moet je het nu even zuinig aan doen of nog even ergens voor sparen. Of misschien is het nodig je wat meer te verdiepen in een bepaald onderwerp en meer kennis op te doen. Deze Nieuwe Maan vraagt je om geduld te hebben.

Ouders

De rol van jouw ouders en met name jouw vader kan z’n invloed hebben op hoe jij je voelt. Misschien was jouw vader koel en afstandelijk, egocentrisch of had hij een kort lontje. Mogelijk ben jij nog boos over dingen, die in het verleden zijn gebeurd. Deze boosheid kan nu door situaties naar boven komen, om getransformeerd te worden.

Wetten en regels

Bepaalde wet- en regelgevingen kunnen ook boosheid losmaken. Je kunt het gevoel hebben dat regels en wetten nadelig werken in jouw situatie en het kan zijn, dat je hierdoor even zuinig aan moet doen. Dit kan als gevolg hebben dat je bepaalde plannen niet kunt uitvoeren of dat je even niet verder kunt met bijvoorbeeld de bouw van een woning. Maar je zult zien dat hiervoor later een oplossing komt.

Naar jezelf kijken

Je mag tijdens deze Nieuwe Maan dan ook gaan kijken wat deze situatie precies met je doet. Wat maakt je bijvoorbeeld nou zo boos en wat belemmert jou? Je mag dieper gaan graven in je onderbewustzijn om te onderzoeken waar jouw emoties vandaan komen. Je wordt nu gedwongen om jouw problemen serieus te nemen en ze aan te gaan pakken.
Heb je de neiging om afleiding te zoeken in sport, actief bezig te zijn of hard te werken, door de Pluto-Saturnus samenstand in januari 2020, die nu al voelbaar is, zullen deze gevoelens vroeg of laat toch naar boven komen.

Ceres

Ceres, een dwergplaneet, godin van de vruchtbaarheid, landbouw en gewassen maakt een mooie verbinding met de Nieuwe Maan. Je kunt jouw huidige relaties of werksituaties eens onder de loep willen nemen. Haal jij nog voldoening uit de relaties die je nu hebt? Relaties kunnen verbroken worden wanneer zij niet gelijkwaardig aanvoelen of wanneer bijvoorbeeld egocentrisch gedrag, manipulatie, wraakgevoelens en dominantie de relatie overheersen. Je kunt je ook beseffen dat je veel mensen van je weg hebt geduwd door jouw (onbewuste) boosheid of koele houding. Misschien wil je de relatie met anderen een andere vorm gaan geven.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen rond de Nieuwe Maan weer veel van elkaar aanvoelen, omdat hun chakra’s dan meer open staan en zij elkaars energie kunnen opvangen. Zo kan er ook veel boosheid gevoeld worden, zonder dat er direct contact is. Dit kan zich ook uiten in fysieke klachten zoals hoofdpijn, migraine, misselijkheid of pijn in de zij of aan de buitenzijde van de bovenbenen, gewrichtsklachten of het vasthouden van vocht.

Er kan een fysieke en/of emotionele afstand zijn ontstaan tussen tweelingzielen, maar kunnen er ook factoren meespelen, die het moeilijk maken voor jullie om bij elkaar te zijn. Dit kan te maken hebben met dat een van de twee zich aan bepaalde wetten en regels moet houden, waardoor zij niet bij elkaar kunnen zijn. Ook de leeftijd, schuldgevoelens naar gezin of huidige partner of het feit dat een van de twee in een ander land verblijft, kunnen ervoor zorgen dat er afstand is. De bedoeling van deze afstand is, dat zij ieder een eigen ontwikkeling doormaken.

Wanneer tweelingzielen nog in een karmische relatie zitten, kunnen ze onderzoeken of ze uit deze relatie nog de voeding halen die ze nodig hebben. Ze kunnen er bijvoorbeeld achter komen dat ze in de karmische relatie niet meer de passie ervaren zoals voorheen. Of dat er een groot verschil is ontstaan, doordat één van de twee een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ze voelen dat ze knopen mogen gaan doorhakken. Echter kan het zijn dat vanwege financiële redenen, ze nog niet direct actie kunnen verbinden aan de beslissingen die ze hebben gemaakt. Dit kan frustrerend werken en frustraties kunnen dit jaar zo hoog oplopen, dat er uiteindelijk toch radicale beslissingen worden genomen.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Ram 5-4-2019

Wil jij meedoen met onze afstandshealing met geleide meditatie, waarin je meer inzichten kunt krijgen over jouw situatie, jullie zielsmissie en er heling kan plaatsvinden op onverwerkte emoties van jou of jouw tweelingziel.
Na een korte ontspanningsoefening volgt een geleide meditatie, waarin we je mee nemen naar een indianendorp, waarin jij je tweelingziel ontmoet. En samen een reis gaan maken naar vorige levens. Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Leave a Comment