Home Astrologie Nieuwe Maan in Leeuw 11-08-2018 Zonsverduistering

Nieuwe Maan in Leeuw 11-08-2018 Zonsverduistering

Door Karin en Danique Vergeer
zonsverduistering

Tijdens de Nieuwe Maan op 11 augustus staan de Zon en de Maan dicht bij elkaar in het trotse teken Leeuw. Een Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen; een nieuwe fase is aangebroken. Deze nieuwe fase wordt nog eens versterkt, doordat kort ervoor op 8 augustus de opening was van de Leeuwenpoort, waarin je energie krachtiger is geworden. De trillingsverhogingen van de periode tussen 26 juli, het Egyptische Nieuwjaar en 12 augustus bereikte toen een piek.

Er vindt ook een gedeeltelijke Zonsverduistering plaats, die in onze regio niet te zien is, maar wel voelbaar. De Maan schuift gedeeltelijk voor de Zon en deze wordt gedeeltelijk verduisterd. Deze gebeurtenis vindt plaats om 11.46 uur. Een Zonsverduistering kan een uitwerking hebben van een half jaar.

Mercurius (retrograde) en de asteroïde Pallas Athene staan dicht bij de Nieuwe Maan en beïnvloeden de werking van deze Nieuwe Maan. Jupiter maakt een vierkant met Mercurius. En Neptunus maakt een mooi aspect met Jupiter. Juno maakt een vierkant met de Nieuwe Maan. In dit artikel zullen we meer uitleggen over wat dat kan betekenen voor jou.

Door de dubbele getallen 11, namelijk 11-8-11(2+0+1+8) in de datum heeft deze Nieuwe Maan een sterke invloed op tweelingzielen. Er is een versterkte werking van de energie van de Leeuwenpoort op deze dag. Tweelingzielen gaan nadenken over hoe zij samen verder willen in de toekomst.

Zonsverduistering

De uitwerking van de Zonsverduistering kan zeker een half jaar duren. Je gaat het komende half jaar overwegen, wat je werkelijk wilt en hoe je verder wilt met jouw leven. En dit gaat tijdens de volgende zonsverduistering op 6 januari 2019 een vervolg hebben, waarin je voor een nieuwe richting gaat kiezen. De Zonsverduistering kan een crisis veroorzaken; je weet even niet meer waar het naar toe gaat in jouw leven. Het kan je in de war brengen, terwijl je doorgaans misschien heel goed weet wat je wilt. Het kan gevoelens en emoties in je los maken, die je nog nooit hebt ervaren. De eventuele negatieve eigenschappen van de Leeuw en gevoelens worden nu versterkt, zodat duidelijk wordt, wat er zich in jouw innerlijke wereld afspeelt. Situaties kunnen nu duidelijker worden.

De trotse Leeuw

Heb jij veel Leeuw-invloed, dan ben je een krachtig iemand; trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig en zelfverzekerd, een echte leider, met veel organisatietalent. Je bent dan behulpzaam en beschermend naar jouw gezin. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling, je wilt graag gezien worden en bent gevoelig voor vleierij. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Soms kan je wat dramatisch doen, om zo de aandacht op je te vestigen en ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. Een Leeuw die zijn zin niet krijgt, kan soms met boosheid reageren.

Nieuwe Maan – Mercurius en Pallas Athene vierkant Jupiter driehoek Neptunus

Tijdens deze Nieuwe Maan heb je een sterke behoefte om naar buiten te treden en datgene te gaan doen waar jouw hart ligt. En wil je meer op de voorgrond gaan treden, uiting geven aan jouw creativiteit en iets gaan doen met jouw talenten. Je wilt aan de slag met nieuwe ideeën en projecten.

Leeuwen zijn hulpvaardig, je wilt graag je steun aan anderen geven en vooral iemands zelfredzaamheid stimuleren. Je wilt je graag inzetten voor projecten of mensen met eerlijke bedoelingen. Je kunt geld willen doneren aan goede doelen of je steun geven aan buitenlandse projecten en daar kan je kritisch naar willen kijken, of dit doel bij jou past. Maar door de invloed van Pallas vind jij het misschien belangrijk, om vooral vrouwen te ondersteunen, zodat zij kunnen emanciperen. En voor jezelf kan jij door Pallas een strategisch plan bedenken over hoe verder te gaan of creatieve oplossingen zoeken.

Vooral Mercurius heeft een sterke invloed op de Nieuwe Maan. Mercurius gaat over het denken, communicatie, verkeer en handel. Mercurius retrograde zet je aan tot nadenken; tijd voor reflectie over hoe jij het precies wilt in jouw verdere leven. Een hulpmiddel is om jouw ideeën op papier te zetten. Je hebt het misschien nu even nodig om je terug te trekken en hebt even rust nodig, om eens goed na te denken over jouw plannen voor de toekomst. Je kunt onrustig zijn en misschien snel afgeleid en alles moeilijk op een rijtje krijgen. Wel wil jij graag de leiding nemen over jouw leven om veranderingen door te voeren en jouw wilskracht en vastberadenheid hierin is groot.

Er kunnen discussies ontstaan, als anderen het er niet mee eens zijn, wat jij wilt of jou te dominant of te egocentrisch vinden. Er kan boosheid loskomen over dominant of manipulatief gedrag en dit kan zijn oorsprong uit jouw jeugd hebben. Misschien worden situaties uit je verleden geraakt. Je kunt daardoor veel terugdenken aan het verleden, aan jouw jeugd; hoe was het toen en hoe is het nu en wat is er allemaal veranderd? En gaan onderzoeken waar jouw boosheid vandaan komt en of er wel genoeg aandacht was voor jou?

Ook ga je kijken of je bepaalde (oppervlakkige) contacten nog wel in jouw leven wilt. Je kunt behoefte hebben aan meer verdieping en filosofische gesprekken. Of vind je bepaalde dominante of egocentrische kanten aan iemand niet leuk.

Er kunnen situaties ontstaan, waarin de schaduwkanten van de Leeuw duidelijker worden en in deze situaties kun je een verandering willen doorvoeren. Vooral tweelingzielen zullen elkaar stimuleren om deze schaduwkanten aan te gaan pakken.

Mentaal voorbereiden

Mercurius maakt een vierkant met Jupiter en daardoor kan je veel piekeren over hoe je een verdere groei door kunt maken. Je zou je graag op je toekomst willen richten en je mentaal daar op willen voorbereiden, maar misschien is het nodig om eerst nog wat meer studie of onderzoek te doen, voordat je verder kunt. Het is soms beter om niet te overdrijven en niet te overhaast te beginnen aan iets. Een goede voorbereiding is het halve werk. En het kan zijn dat je tegen een aantal problemen aanloopt en dat kunnen bv. gezondheidsproblemen zijn.

De Leeuw wil aandacht en schitteren

De Leeuw wilt schitteren en gezien worden en het kan zijn dat jij extra aandacht wilt besteden aan je uiterlijk, leuke sieraden kopen en door Mercurius, die ook betrekking heeft op je jeugd, wil je er vooral jeugdig uitzien. Je droomt misschien van een meer comfortabel leven, genieten van luxe dingen, zoals mooie sieraden of lekker uit eten, maar je wilt dit niet meer ten koste van anderen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in een arm land, kan jou dat nu tegenstaan, het verschil tussen rijk en arm.

Toneelspelen

Mensen die jij kent of bijvoorbeeld politieke leiders kunnen toneelspelen, zich anders voordoen dan dat ze zijn of hun echte bedoelingen verborgen houden. Ze kunnen je misleiden of zelfs liegen. Wanneer je dat duidelijk wordt, kan je daar nu erg boos over worden. Ze kunnen net doen alsof het goed gaat of in een fantasiewereld leven, terwijl jouw intuïtie je zegt, dat ze niet helemaal eerlijk zijn. Je kunt hierover kritisch willen zijn en er bijvoorbeeld over willen schrijven. Vooral kan er veel boosheid naar boven komen over onrechtvaardigheid.

Tweelingzielen

De Maan, het vrouwelijke en de Zon, het mannelijke staan samen in het teken Leeuw. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is sterk en het kan zijn dat je veel met jouw gedachten bij je twin bent. In relaties met soulmates kan dit betekenen, dat je gaat bekijken of je nog op een lijn zit samen, of je nog hetzelfde wilt. Je kunt even in de war zijn, veel gevoelens lopen nu door elkaar. Juno, die het huwelijk en tweelingzielen symboliseert maakt een vierkant met de Nieuwe Maan. Er kunnen veel spanningen zijn in huwelijken. Maar ook tussen tweelingzielen en je kunt boos zijn op je twin als je geen aandacht krijgt of als je merkt dat hij of zij een verborgen kant heeft. Wel gaan twins hier eerlijker over zijn.

Er vinden veel ontmoetingen plaats tussen tweelingzielen in deze periode, of ontvangen ze een kort berichtje van elkaar. Contact zal nog altijd moeilijk gaan, zeker als er nog een derde persoon in het spel is. Maar doordat er tijdens de opening van de Leeuwenpoort een gouden koord aangelegd is tussen de harten van tweelingzielen, wordt de aantrekkingskracht steeds groter. Het gevoel om alleen nog maar bij je twin te willen zijn, wordt sterker en gaat voor verwijdering zorgen in relaties met soulmates. Misschien wil jij je echte gevoelens nog even verborgen houden en nog even “toneelspelen” naar de buitenwereld, dat alles goed is en ook nog even willen wachten tot voor jou duidelijk is wat je verder wilt.

Door een mooi aspect van Jupiter en Neptunus (retr) kan je veel dromen krijgen of dromen over jouw twin of ontmoet je een liefde in het buitenland. Je kunt erover fantaseren, dat je samen met jouw twin een reis gaat maken of samen gaat werken. De liefde, die er tussen tweelingzielen is, kan je motiveren om dominant of destructief gedrag aan te gaan pakken. Dat kunnen ook verslavingen zijn of gewichtsproblemen. Venus in combinatie met Mars zorgt ervoor dat er een evenwicht komt in de vrouwelijke, zachte energie en de mannelijke, krachtige energie. En zorgt ervoor dat je meer harmonie wilt creëren in je leven.

We geven deze keer geen webinar tijdens deze Nieuwe Maan, maar geven deze op 8 augustus, tijdens de opening van de Leeuwenpoort. We hopen natuurlijk dat jullie weer meedoen om de prachtige energie van de Lichtwezens van Sirius en de liefdevolle Hathors gaan ontvangen……..

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je meer in het ritme van de maan kunt gaan leven? In Leven met de maan geeft Yasmin Boland praktische tips en oefeningen zodat je steeds meer met de energie van de maancyclus kunt gaan leven.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).

Laat een bericht achter