Home Astrologie Energetische uitwerking Nieuwe Maan 11 februari: wat betekent dit voor jou?

Energetische uitwerking Nieuwe Maan 11 februari: wat betekent dit voor jou?

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan

De Nieuwe Maan op donderdag 11 februari staat in het teken Waterman. Het motto van de Waterman is ‘Leven en laten leven!’ We verlangen naar vrijheid en willen onze eigen weg gaan. “Het gaat over op eigen benen staan en de leiding nemen over je leven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De verhoogde energie van het Waterman-portaal helpt je om los te laten en stimuleert je om een nieuwe weg in te slaan.

Piek van het Waterman-portaal

Tijdens een Nieuwe Maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is ze nauwelijks zichtbaar. De Nieuwe Maan op donderdag 11 februari kondigt een nieuwe fase aan; het is een goede tijd om ergens mee te beginnen. De maan en de zon staan samen in het excentrieke teken Waterman. Eris, de dwergplaneet die voor tweespalt zorgt, maakt een mooie verbinding met de Nieuwe Maan. Een begin kan worden gemaakt met het creëren van meer eenheid en verbroedering.

Veel planeten staan in Waterman, waarbij Mercurius, Venus en Jupiter dicht bij elkaar staan en een vierkant maken met Uranus en de Zwarte Maan Lilith, waardoor de Waterman-energie versterkt wordt.

Verder vindt er een piek plaats van het Waterman-portaal van 2 februari. Via dit portaal komen er hoge energiefrequenties van Sirius naar de aarde, om ons te helpen grote sprongen te maken in onze spirituele ontwikkeling. Hierdoor kun je extra veel last hebben van ascensie-symptomen, zoals emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, een onrustig gevoel, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. De verhoogde energie helpt je om los te laten en stimuleert je om een nieuwe weg in te slaan.

Waterman: idealistisch en vernieuwend

De Waterman heeft een humane en sociale instelling. Hij heeft veel idealen en is vaak begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Watermannen zijn graag samen met mensen die dezelfde idealen hebben. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk en ze hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf. Emotioneel betrokken zijn is voor hen moeilijk: ze bewaren graag wat afstand en beredeneren hun emoties. Ze kunnen in extreme gevallen grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn.

Vaak zijn het artistieke types, die het liefst hun eigen gang gaan en zich richten op vernieuwing. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en vliegverkeer horen bij de Waterman. Hij heeft een duidelijke levensvisie, maar laat anderen hun eigen kijk op het leven hebben. ‘Leven en laten leven!’ is zijn motto.

Nieuwe maan energieën

Je intuïtie volgen en vrijheid creëren

Eris, de twist veroorzakende dwergplaneet, maakt een mooie verbinding met de Nieuwe Maan. Dit betekent dat er een tweedeling kan ontstaan tussen jou en anderen. Het gaat over de leiding nemen over je eigen leven. Ideeën vormgeven, je intuïtie volgen en vrijheid creëren, zonder je nog langer afhankelijk op te stellen van de ander(en). Misschien maak jij je los van iemand, om op eigen benen te staan en je eigen weg te gaan. Of een ander maakt zich los van jou – dat kan natuurlijk ook.

Verder kan Eris ervoor zorgen dat er bij een tweedeling in de maatschappij gehoor gegeven wordt aan de wensen van beide partijen. En dat er gezocht wordt naar alternatieve oplossingen om beiden tegemoet te komen.

Zwarte Maan Lilith: schaduwkanten worden zichtbaar

Tijdens deze Nieuwe Maan in Waterman hebben we te maken met een zogenaamd ‘vierkant’: een conflictueus aspect waarbij veel planeten betrokken zijn. Door dit vierkant kunnen spanningen, wrijvingen en (innerlijke) conflicten ontstaan. Mercurius, Jupiter en Venus, die in het teken Waterman staan, maken nu een vierkant met Uranus en de Zwarte Maan Lilith, die in Stier staan.

De Zwarte Maan Lilith geeft onze verborgen emoties aan, die naar boven kunnen komen wanneer we ons in het nauw gedreven voelen. Schaduwkanten zoals jaloezie en angst voor het verlies van je partner of financiële zekerheid kunnen zichtbaar worden. Rond de periode van de Nieuwe Maan kun je dan ook in situaties terechtkomen waarin jouw schaduwkanten of die van anderen getriggerd worden, wat een onrustig en opstandig gevoel geeft.

Verandering op werkgebied tijdens Nieuwe Maan

Door de Nieuwe Maan wil je op werkgebied misschien een nieuwe richting inslaan. Meer vrijheid, je eigen unieke weg volgen. Je kunt geniale ideeën krijgen over hoe jij je onderneming kunt laten groeien of bepaalde projecten kunt laten slagen. Een geldstroom kan op gang komen, waarmee je wilt investeren in duurzame projecten of alternatieve ideeën. Je kunt bijvoorbeeld plotseling alles achter je willen laten om te gaan reizen. Je trekt je niet veel aan van wat anderen van je denken en zeggen: je volgt je hart. De juiste contacten kunnen dan op jouw pad komen.

Het is mogelijk dat anderen jaloers zijn of zich bedreigd voelen in bijvoorbeeld hun functie en/of hun inkomen. Ze kunnen proberen jouw plannen tegen te werken of je zwart te maken. Uiteraard kunnen de rollen ook omgedraaid zijn en ben jij jaloers op een ander. De uitdaging ligt in het loslaten van controle en angst. Vertrouw op je intuïtie, dan weet jij welke stappen je mag zetten.

Spirituele ontwikkeling in de spotlights

Je spirituele ontwikkeling kan op dit moment erg belangrijk voor je zijn. Mogelijk wil jij je verdiepen in astrologie, om beter te begrijpen waar jouw talenten en valkuilen zitten. En je wilt anderen helpen met je gaven en helende energieën. Wanneer dit jou makkelijk afgaat, kunnen anderen zich door jou bedreigd voelen. Het kan ook zijn dat jij angstig wordt bij het idee dat anderen concurrenten zijn en jij een bepaalde positie of inkomen kunt kwijtraken.

Ben je bang voor het verliezen van financiële zekerheid? Stel jezelf dan de vraag: durf jij een sprong te maken in het diepe of houd je liever vast aan (schijn)veiligheid?

Verder kun je gericht zijn op gezonde voeding en afvallen. Anderen kunnen jaloers zijn op jouw levensstijl of slanke lijn. Je kunt gezien worden als een concurrent die veel aandacht krijgt. Het kan boosheid bij je losmaken wanneer anderen je afwijzen of vervelend tegen je doen, terwijl jij zo hard hebt gewerkt om te komen waar je nu bent. Deze woede kan met gebeurtenissen uit vorige levens te maken hebben.

Nieuwe maan en Tweelingzielen: jaloezie en angsten

Omdat ook liefdesplaneet Venus betrokken is bij het vierkant met de Zwarte Maan Lilith, heeft dit een grote invloed op ons liefdesleven. Voor tweelingzielen kan dit betekenen dat ze geconfronteerd worden met jaloezie en angsten. Ze zijn bang om zekerheid, bezittingen óf elkaar te verliezen. Bovendien kan het in deze periode door de dubbele getallen 2 in de datum, die betrekking hebben op de Nieuwe Maan, extra emotioneel zijn. Je kunt het gevoel hebben in een emotionele roller coaster te zitten.

Binnen relaties tussen tweelingen kan er de angst zijn dat de ene tweelingziel iemand anders aantrekkelijker vindt. Je kunt bang zijn je twin te verliezen of bang zijn dat jullie gaan scheiden, en je weet niet of je het financieel dan wel redt.

Tweelingzielen kunnen ook bezig zijn met afvallen, hun gezondheid en hun uiterlijk om zich aantrekkelijker te maken voor de andere twin. Dat je in gedachten veel bezig bent met je tweelingziel, kan bij een (ex-)partner veel jaloezie en boosheid veroorzaken. Ook kan de angst ontstaan om elkaar te verliezen wanneer de één verder is in zijn spirituele ontwikkeling en de ander het gevoel heeft deze ontwikkeling niet te kunnen bijhouden. Een afstand kan ontstaan wanneer de ene partner meer z’n eigen weg wil gaan.

Tweelingzielen kunnen plots willen loslaten, wat leidt tot boosheid bij anderen. Vooral woede over het vroeger in de steek gelaten worden door één of beide ouders kan naar boven komen.

Webinar Chinees Nieuwjaar 12 februari 2021

Karin en Danique Vergeer houden een webinar ter ere van het Chinees Nieuwjaar. De inhoud: een geleide meditatie en afstandshealing om de energiefrequenties van het Chinees Nieuwjaar te integreren en je voor te bereiden op een nieuwe fase in je leven. Je kunt boodschappen en helende energie ontvangen van lichtwezens.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter