Home Astrologie Nieuwe maan in Boogschutter & Zonsverduistering 14 december: een nieuw pad bewandelen

Nieuwe maan in Boogschutter & Zonsverduistering 14 december: een nieuw pad bewandelen

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan december

De Nieuwe Maan van 14 december staat in het teken Boogschutter. Zijn pijlen gaan alle kanten op! “Dit vuurteken heeft een grote expansiedrang. Het spoort je aan om iets nieuws te gaan ontdekken en ondernemen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Ook vindt er een volledige zonsverduistering plaats, waardoor deze maan een extra sterke uitwerking heeft.

De zon wordt tijdelijk verduisterd door de maan, wat jouw ik-kracht sterker maakt.

Zoneclips versterkt maan-invloed

De Nieuwe Maan op maandag 14 december kondigt een nieuwe fase aan en is dus geschikt om iets te starten. De zon en de maan staan samen in het enthousiaste en optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van de Boogschutter zullen sterker voelbaar en zichtbaar zijn in je leven. Dit teken heeft een grote expansiedrang en spoort je aan om iets nieuws te gaan ontdekken en ondernemen.

Ook vindt er een volledige zonsverduistering plaats. Deze periode kan aanvoelen als een keerpunt in je leven, als een nieuwe start. Mogelijk heb je last van ascentie-symptomen als slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, griepachtige klachten, spijsverteringsproblemen, duizeligheid. Het is tijd om schoon schip te maken in je leven, om los te komen van verplichtingen. Vervolgens kun je een nieuw avontuur aangaan, met positieve energie.

Mars wakkert daadkracht aan

Mercurius staat dicht bij de Nieuwe Maan en maakt een mooie verbinding met Mars, de planeet die jou in beweging brengt. Door Mars kun je meer strijdlust en daadkracht ervaren om je toekomstplannen door te zetten. Je wordt assertiever; je wilt op eigen benen staan en het vuur in jezelf aanwakkeren.

Jupiter en Saturnus gaan deze week van Steenbok naar Waterman en maken op 21 december een belangrijke samenstand, die de toon gaat zetten voor de komende 20 jaar! We gaan ons optimistischer voelen over de toekomst. Maar we zullen ook steeds een remmende werking ervaren, die ons laat stilstaan bij onszelf en wat we precies willen. Binnenkort lees je ons artikel over deze samenstand op inspirerendleven.nl. 

Boogschutter: reislustig en filosofisch

De eigenschappen van de Boogschutter worden tijdens deze Nieuwe Maan versterkt. Dit teken staat bekend als enthousiast, optimistisch, avontuurlijk, gericht op de toekomst en expansie, filosofisch, reislustig en leergierig. Boogschutters hebben veel interesse in spiritualiteit, andere culturen en religies. Ze analyseren alle kennis en filosoferen erover met anderen. Graag komen ze door studie tot nieuwe inzichten.

Ze hebben weleens de neiging om te overdrijven en anderen te willen overtuigen van hun visie. Soms is het waarmaken van hun plannen moeilijk, doordat ze onrustig zijn of meerdere pijlen op hun boog hebben. Ze willen dan te veel projecten in één keer aanpakken en beloven meer dan ze kunnen waarmaken. Maar een Boogschutter laat zich niet zo snel uit het veld slaan, dankzij zijn optimistische inslag. Hij zal snel nieuwe plannen maken.

Zonsverduistering als keerpunt

Tijdens de Nieuwe Maan vindt er een zonsverduistering plaats. De eclips begint om 18.20 uur, maar is in onze streken helaas niet zichtbaar. Een zonsverduisteing is vaak een keerpunt in je leven. De zon wordt tijdelijk verduisterd door de maan, wat jouw ik-kracht sterker maakt. Hierdoor kun je een conflict ervaren: wat verwacht de buitenwereld van mij en waar liggen mijn behoeftes?

Je kunt je nu willen richten op je spirituele ontwikkeling en lichamelijke gezondheid. Nieuwe plannen maken voor de toekomst. Stappen zetten die buiten je comfort zone liggen. Angsten overwinnen die voorheen je groei blokkeerden. Het zal aanvoelen alsof je een nieuwe weg inslaat.

Nieuwe Maan brengt avontuur

Mercurius is de planeet van denken, communicatie, handel en verkeer. Nu de Nieuwe Maan samen met deze planeet staat, kun je veel bezig zijn met je toekomst. Je ziet nieuwe mogelijkheden om je werkzaamheden uit te breiden, te gaan studeren, in het buitenland te reizen, werken en/of wonen. Opeens zie je kansen om bijvoorbeeld online te werken, een boek of artikelen te schrijven, vrijwilligerswerk te doen in een ander land of je eigen bedrijf te starten.

Misschien ga je een nieuwe taal leren of je verdiepen in andere culturen. Je behoefte aan nieuwe avonturen en vrijheid kan groot zijn!

Mars, die een mooie verbinding maakt met de Nieuwe Maan en Mercurius, geeft je de energie om wensen ook daadwerkelijk in daden om te zetten. Je wilt de touwtjes in handen hebben. Mars kan je de nodige vechtlust geven.

Interesse in spiritualiteit

Verder wil je vanuit een ‘hoger’ perspectief dingen kunnen begrijpen. Je hebt interesse in de psyche van jezelf en anderen. Daarom ga jij je verdiepen in spiritualiteit en/of filosofie. Ook gesprekken met anderen kunnen je veel inzichten geven; misschien vallen er puzzelstukjes op hun plek. Je kunt vervolgens anderen willen helpen in hun spiritueel proces. Probeer anderen niet over te halen om iets te geloven of iets te doen waarvan jij denkt dat dit het beste is. Dat kan irritaties oproepen.

Daarnaast kan je gezondheid om aandacht vragen. Mogelijk heb je klachten en wil je gezonder gaan leven. De Boogschutter kan een bourgondiër zijn, die van lekker eten en drinken houdt. Je kunt je vastberaden voelen om bijvoorbeeld anders te gaan eten en meer te gaan sporten.

Op werkgebied kan de Nieuwe Maan voor positieve ontwikkelingen zorgen. Misschien heb je een eigen onderneming en komt de geldstroom nu beter op gang. Ook kan het zijn dat je beseft dat je meer naar buiten mag treden en reclame mag maken voor de diensten die je aanbiedt – met mooie resultaten tot gevolg. Mogelijk ontstaat er concurrentiestrijd met andere bedrijven. Je positieve, optimistische en behulpzame houding kan (nieuwe) klanten aantrekken.

Een financiële meevaller ligt in het verschiet: bijvoorbeeld een bonus of een dertiende maand. Hoe dan ook, er kunnen gunstige momenten ontstaan rond deze Nieuwe Maan!

Tweelingzielen komen tot inzicht

Venus, de planeet van de liefde, maakt een mooi aspect met Jupiter en Saturnus. Tweelingzielen kunnen door diepe emoties heengaan en angsten loslaten, zoals die om elkaar te verliezen. Dit maakt dat de energie tussen hen weer gaat stromen. Ze kunnen diepere gesprekken voeren, tot mooie inzichten komen en plannen maken voor de toekomst. Daardoor zullen ze zich optimistisch voelen over hun relatie. Wel kan er een remmende factor zijn, zoals een fysieke afstand tussen hen of bijvoorbeeld een andere partner. Dit zorgt ervoor dat tweelingzielen los van elkaar een groei doormaken.

Wanneer tweelingzielen geen contact hebben, kunnen ze wel veel emoties en gedachten van elkaar opvangen. De afstand tussen hen kan tot inzichten leiden over hun eigen functioneren. De oorzaak van bepaalde destructieve patronen en onverwerkte emoties kan achterhaald worden. Ze kunnen hun leven op de rit krijgen en werken aan zelfstandigheid. Mogelijk willen ze elkaar op de hoogte houden van hun ontwikkelingen via gesprekken of ‘geheime’ boodschappen op social media.

Webinar Nieuwe Maan in Boogschutter 14 december 2020

Voor de Nieuwe Maan in Boogschutter organiseren Karin en Danique Vergeer op 14 december een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij de sterke genezende energie van vele lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij helpen ons om vernieuwing te brengen op aarde en wijzen ons de weg op het spirituele pad.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

3 reacties

Elisabeth 11 december 2020 - 18:33

14 12 is mijn ascendantverjaardag. Destijds wilde ik ‘een Kindje uit de Lucht”(sst het werd uiteindelijk een miskraam), huilen onder de douche. Een Geestelijk Kind is ook net zo stralend. Kortom, ik was altijd met ‘Jezus’ bezig. Heeft hij werkelijk ook deze ascendant? Waar nu ook de maanknopenas loopt? Mijn Maan staat op 14/15Boogschutter , mijn hobby is astrologie en geniet dus van wat ik allemaal lees op jullie site. En een…. Saturnus conjunct Jupiter in IV in mijn geboorte horoscoop (retrograde), tot slot staat mijn progressieve zon sinds kort in…….Waterman. een liefdevolle groet van Elisabeth.

Reply
Marga Scholten 13 december 2020 - 08:45

Karin en Danique
Ik lees iedere week jullie site en ik vind hem heel bijzonder
Ik ben ook jarig op 14 december dus morgen
Dus ben benieuwd wat het allemaal gaat brengen
Dankje wel voor alle mooie inzichten
Liefs Marga

Reply
sam 14 december 2020 - 12:57

Hallo, miss kunnen jullie ook rekeni g houden met oudere mensen die geen baan meer hoeven. Als daar al voorspoed moet komen is dat vast niet een bonus ofzo. Niet alleen bij jullie maar merk het in meer dingen dat het op werkzame mensen wordt geschreven.
Verder mooi stuk en voelde dat ik hier al mee bezig was.
Groetjes en fijne nieuwe maan die je wensen mag vervullen

Reply

Laat een bericht achter