Home Astrologie Nieuwe Maan in Steenbok & Zonsverduistering 2e Kerstdag: bijzondere nieuwe fase!

Nieuwe Maan in Steenbok & Zonsverduistering 2e Kerstdag: bijzondere nieuwe fase!

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan december

De Nieuwe Maan in Steenbok valt op 2e Kerstdag en is het begin van een nieuwe fase. De Zon en de Maan staan samen met de geluksplaneet Jupiter in Steenbok. De maan maakt een mooie verbinding met Uranus en een vierkant met Cheiron. Je kunt een aantal dagen voor en na de Nieuwe Maan last hebben van ascensiesymptomen, zoals slecht slapen, vermoeidheid, onrust, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen.

Uitwerking Nieuwe Maan en zonsverduistering

Tevens vindt er een ringvormige Zonsverduistering plaats, om 5.18 uur, die in onze streken niet te zien is, maar waarvan wel de uitwerking voelbaar is. De Maan schuift voor de Zon, waarbij de Zon nog te zien is als een ring rond de Maan. Een Zonsverduistering is vaak een keerpunt in jouw leven. Je kunt een sterke drang hebben naar vernieuwing of een andere richting op willen.

Het familieleven kan centraal staan, vanwege Kerst, en er kunnen familiepatronen duidelijk worden. Maar ondanks dat het vaak gezellig is om samen met familie te zijn, kan je je liever wat meer terugtrekken en niet aan de verwachtingen van anderen willen voldoen. Of misschien wil je graag je eigen gang gaan of op een alternatieve manier Kerst vieren.

Nieuwe in Steenbok

Tijdens deze Nieuwe Maan worden de eigenschappen van de Steenbok versterkt. De Steenbok is een serieuze, harde werker die met beide benen op de grond staat. Met doorzetting en hard werken zal hij/zij veel bereiken. Het is iemand die niet snel zijn gevoelens laat zien en afstandelijk kan overkomen, maar voor velen een rots in de branding is. Steenbok ziet makkelijk beren op de weg. Hij houdt niet van verkwisting, maar van soberheid. De Steenbok is ook de vaderfiguur, iemand die regels en grenzen stelt. Ouderen, regeringsleiders, wetten, levenslessen, tijd, botten en gewrichten vallen ook onder het teken Steenbok.

Zonsverduistering

Een zonsverduistering zorgt vaak voor een keerpunt in ons leven. We kunnen ons bewust worden van het feit dat we de dingen anders willen in ons leven en daar belangrijke beslissingen voor maken. Omdat de Zon in Steenbok staat, kan je belangrijke beslissingen maken op het gebied van jouw werk. Misschien wil je andere taken binnen jouw werk, zoek je een andere baan of wil je liever een eigen bedrijf. De Steenbok geeft ook aan hoe jij structuur geeft aan jouw dagelijks leven. En je kunt ervoor kiezen om efficiënter je tijd in te delen of beter met je geld om te gaan.

De rol van jouw ouders kan duidelijk worden en het kan zijn dat je in je jeugd niet gezien werd of aan de verwachtingen van jouw ouders moest voldoen. Je kunt dan ook besluiten om schuldgevoelens, verdriet, minderwaardigheid of het gevoel te moeten lijden, te helen en los te laten.

Misschien wil je stappen nemen voor een fijne oude dag. Je kunt naar een alternatieve woonvoorziening uitkijken, waarbij woonkosten gedeeld kunnen worden. Of mogelijk vragen jouw ouders nu extra zorg.

Gelukkige momenten

Jupiter staat nu samen met de Maan en de Zon. Dit betekent dat je optimistisch kunt zijn over jouw toekomstige carrière en toekomst. Je hebt er behoefte aan om je horizon te verbreden en een groei door te maken. Ook kun je beseffen dat het harde werk je zal belonen en dat alles op werkgebied beter zal stromen, als je ook jouw innerlijke belevingswereld voldoende aandacht geeft. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van sombere gevoelens, schuldgevoelens, verdriet, veel spanningen of het gevoel dat je ergens om rouwt. Je kunt uiting willen geven aan al je gevoelens.

Belangrijk om hiervoor de tijd te nemen! Misschien ervaar je namelijk een tijdsdruk en je mag jezelf op tijd afremmen, om ervoor te zorgen dat je geen stappen overslaat in jouw verwerkingsproces en het leren van jouw levenslessen. Een “spiritueel leraar” of persoon die jou wijze raad kan geven, kan jou helpen met onverwerkte stukken. Je kunt dan ook besluiten om hiermee serieuzer met jezelf aan de slag te gaan en het geluk in jezelf te vinden.

Een nieuwe woning of een nieuwe baan of begin je een nieuw project kan je hoopvol stemmen. Hierdoor kun je veel nieuwe positieve energie krijgen.

Uranus & Nieuwe maan: onverwachte wendingen

Uranus maakt een mooi aspect met de Nieuwe Maan en dit zal dan ook een gunstige uitwerking krijgen. Je maakte je misschien te veel zorgen en daar gaat nu verandering in komen. Tijdens de Nieuwe Maan kunnen er namelijk plotselinge veranderingen komen in jouw leven die jou meer zekerheid geven. En dit kan vooral zijn op gebied van financiën, werk en jouw materiële zaken. Je kunt bijvoorbeeld met een nieuwe baan meer financiële ruimte krijgen. Of er komen nieuwe wetten, waardoor jij je minder zorgen hoeft te maken over jouw financiële situatie.

Drang naar onafhankelijkheid

Je kunt een sterke drang voelen naar onafhankelijkheid, controle willen hebben over je eigen leven en je los willen maken van dominante personen en een innerlijke strijd voelen. Maar schuldgevoelens en verdriet kunnen je weerhouden.

Ook kan het zijn dat je nog veel boosheid voelt naar een van je ouders, omdat ze je niet gestimuleerd hebben, om te doen wat jij graag wilde. Voelde je je teveel afhankelijk en besluit je dat niet meer te willen.

Moeilijkheden in de communicatie, schaduwkanten

Mercurius, de planeet van ons denken en communicatie, maakt een vierkant met de Zwarte Maan Lilith, die onze schaduwkant aangeeft. Je kunt nu geconfronteerd worden met jouw schaduwkanten of blinde vlekken door gebeurtenissen in jouw leven of door bijvoorbeeld iemand die veel psychische inzichten heeft, wijsheid bezit en een goed analytisch vermogen heeft. En wat doe je dan? Jouw eerste impuls kan ontkenning zijn of te vluchten in een verslaving zoals werk, drugs of alcohol. Je kunt je beseffen dat deze patronen jou niet verder helpen in jouw leven.

Oude gevoelens en gedragspatronen uit vorige levens kunnen zelfs een rol spelen. En ondanks dat je een hele sterke intuïtie hebt, kan het toch moeilijk zijn om te onderscheiden of gevoelens uit het nu komen of uit vorige levens. Veel oude boosheid kan loskomen. Je kunt veel twijfelen en je in de war voelen. We worden dan ook uitgedaagd om orde te scheppen in de chaos en te leren herkennen waar emoties vandaan komen.

Projectie

Mercurius zorgt er ook voor dat we heel graag (spirituele) boodschappen willen overbrengen aan anderen en hen graag willen helpen in hun ontwikkeling. Maar jouw eigen schaduwkanten kunnen in de weg staan. Misschien ben je niet goed geaard, verkeer je liever in een droomwereld en zie je daardoor de realiteit niet goed. Je laat je misschien makkelijk beïnvloeden door negatieve gevoelens van anderen. Soms is het moeilijk om gevoelens van jezelf en de ander te onderscheiden, waardoor je geen objectieve adviezen kunt geven. Je zou makkelijk je eigen problemen kunnen projecteren wanneer je nog niet de balans in jezelf hebt gevonden. Om een nieuwe start te maken, is het de kunst om eerst jouw schaduwkanten onder ogen durven te zien en aan te pakken.

Emotionele Nieuwe maan voor Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een emotionele Nieuwe Maan zijn. Enerzijds kun je de situatie met je tweelingziel maar somber inzien en kan er tussen hen afstand zijn. Anderzijds kan je beseffen, dat je door deze afstand de ruimte hebt om een groei door te maken. En dit is belangrijk om een goede balans te creëren tussen tweelingzielen, voordat zij samen een volgende stap kunnen maken.

Er kunnen tussen tweelingzielen veel emoties loskomen. Schuldgevoelens, minderwaardigheidsgevoelens en verdriet naar familieleden, kinderen, een huidige partner of naar elkaar kunnen tussen hen in staan. Maar ook het gevoel dat jouw tweelingziel niet voor je wilt gaan en je niet steunt, kan jou frustreren en boos maken. De afstand die er kan zijn, kan jou ook stimuleren om zelfstandiger te worden, meer op eigen benen te staan.

Confronterende gesprekken of berichten kunnen schaduwkanten duidelijk maken, maar het kan zijn dat ze die niet willen zien en liever ervoor willen vluchten. Ook kunnen ze moeite hebben met het vertrouwen in hun intuïtie en kunnen zij zich afvragen of hun tweelingziel hen niet voor de gek houdt.

Jouw tweelingziel kan plotseling van baan of huis veranderen, wat ervoor kan zorgen dat jullie situatie een andere wending krijgt. Maar er zijn ook belemmerende factoren, die ervoor zorgen dat het samenkomen niet zo snel kan gaan, als dat zij zouden willen. Misschien dat een van de twee nog niet eerlijk durft te reflecteren naar zichzelf, een verslaving heeft of de realiteit nog niet durft te zien en in een droomwereld verkeerd.

Steeds zullen zich situatie´s voordoen, waarin tweelingzielen steeds bewuster worden van gedrag, denken en hun gevoelens en waardoor zij een proces van heling aan kunnen gaan.

Webinar Engelenpoort 2-2-2 op 1 januari 2020

Wil jij meedoen met onze webinar met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren? En de helende energie van de Engelen te kunnen ontvangen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen.

Tijdens de geleide meditatie nemen we je mee op een innerlijke reis door een mooi natuurgebied, waar jij bij een beekje rust gaat zoeken en waar je van een elfje een boodschap kunt krijgen en inzichten over jouw spirituele groei en toekomst. Vervolgens word je geholpen door Aartsengel Michael met jouw nieuwe richting in jouw leven en kan hij helpen koorden te verbreken met mensen, die niet meer in jouw leven passen.

Vervolgens neemt hij je mee naar een Tempel van Genezing, waar jij van Hogere Lichtwezens en Engelen healing zult ontvangen. Zij zullen met de diamanten lichtcodes werken en jou helpen het diamanten bewustzijn steeds meer te integreren in jouw energiesysteem. Tijdens de meditatie kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden. Ook ga jij je tweelingziel ontmoeten, als hij of zij in jouw leven is. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Opening van de Engelenpoort? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Kerstdagen en een Liefdevol en Licht 2020,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

2 reacties

Avatar
Suzan 22 december 2019 - 10:26

Wat een interessante boodschappen. Ik word 26 december 66 jaar.
En heel veel klopt.
Dankjewel voor de mooie informatie.
Warme groet Suzan

Reply
Avatar
Martha Haazebroek 22 december 2019 - 11:07

Prachtige informatie wat een aanwinst op mijn leven is bedankt!!!

Reply

Laat een bericht achter