Home Astrologie Nieuwe maan in Leeuw 19 augustus 2020: vurige emoties & ongeheelde pijn

Nieuwe maan in Leeuw 19 augustus 2020: vurige emoties & ongeheelde pijn

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan augustus

De nieuwe maan van 19 augustus 2020 staat samen met de Zon in het troste vuurteken Leeuw. De nieuwe maan maakt een mooie verbinding met Mars, Eris en de Zwarte Maan-Lilith waardoor je extra gemotiveerd kunt zijn om jouw leven een andere vorm te geven en anders aan te pakken. Er kan dan meer ruimte ontstaat voor hetgeen jij diep van binnen echt wilt en jij jouw hart kunt gaan volgen. De invloed van de Noordelijke Maansknoop op deze Nieuwe Maan is dat jouw lotsbestemming steeds duidelijker kan worden.

Een Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen; het begin van een nieuwe fase.

De Nieuwe Maan staat ook samen met Mercurius, planeet van denken, communicatie, handel en verkeer. Ook is de energie van de Leeuwenpoort van 8 augustus nog voelbaar, waardoor je vol zelfvertrouwen meer in je kracht wilt gaan staan en bijvoorbeeld naar buiten wilt treden met een nieuw plan of een nieuw project. Je kunt je afvragen of jij je passie wel volgt en de drang om onafhankelijk te worden kan groot zijn. Maar is het nu ook een periode van genieten van de zomer, aandacht voor familie en mensen om je heen en het even rustig aan doen.

Je kunt ook veel last hebben van ascensieverschijnselen, zoals vermoeidheid, moeite met kunnen aarden, last van de maag, moe voelen, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen of hoofdpijn. Je bent bezig met het doormaken van een transformatie.

Nieuwe maan in Leeuw

Tijdens de Nieuwe Maan worden de eigenschappen van de Leeuw versterkt. Heb jij veel Leeuw-invloed, dan ben je een krachtig iemand; trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig en zelfverzekerd, een echte leider met veel organisatietalent. De Leeuw is vaak een warme persoonlijkheid, is oprecht en aanhankelijk. Je bent dan ook behulpzaam, loyaal en beschermend naar jouw gezin en naar de mensen om je heen, die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast is de Leeuw ook gesteld op het hebben van luxe, maar deelt deze luxe ook graag met anderen.

Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling, wil gezien worden en is gevoelig voor vleierij. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Zij kunnen genieten van de aandacht, die ze krijgen.

Soms kan hij wat dramatisch doen, om zo de aandacht op zich te vestigen en ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. Een Leeuw die zijn zin niet krijgt, kan soms flink brullen en met boosheid reageren. Maar doorgaans heeft de Leeuw een zonnig karakter.

Mercurius en de Noordelijke Maansknoop

De Nieuwe maan staat samen met Mercurius, planeet van denken, communicatie, handel en verkeer in Leeuw. En dit kan ervoor zorgen dat we er behoefte aan hebben om ons te verbinden met onze familie en willen investeren in warme vriendschapsbanden. Maar het kan ook zijn dat je leuke uitstapjes wilt maken met het gezin, genieten van terrasjes en etentjes. Je kunt korte luxe reisjes willen maken. En even alle zorgen achter je laten.

Je kunt erover nadenken om meer de leiding over jouw leven te nemen en over hoe je meer werk uit handen kunt geven, zodat er meer ruimte is voor creativiteit en jij aan de slag kunt met jouw talenten. En jij meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van het goede van het leven.

Of ben je bezig met een verhuizing naar een beter huis. Een huis waar je meer ruimte hebt voor jouw gezin, jouw creativiteit en een huis wat meer comfort biedt.

Door het aspect met de Noordelijke Maansknoop kunnen er nieuwe contacten in je leven komen, contacten waarmee jij meer op een lijn zit en jullie gezamenlijke passie kunt delen.

Werkgebied

Je weet ook weer enthousiast te worden over nieuwe projecten die je wilt aanpakken of andere plannen die je hebt en wilt uitvoeren. Je kunt wat ongeduldig zijn en te hard van stapel willen lopen. Hierdoor kan je ook geneigd zijn om impulsieve beslissingen te nemen. Let er ook op om niet te dominant te zijn, wanneer je met anderen samen wilt werken het werk goed te verdelen.

De drang naar zelfstandigheid kan aangewakkerd worden en je kunt sterk het gevoel hebben dat je niet meer onderdrukt wilt worden. Maar kan het ook zijn, door de invloed van Pluto, dat er nog angsten naar boven komen, bv. een angst voor verandering of geldtekort. Pessimistische gedachten kunnen naar boven komen en de angst kan naar boven komen, dat jij misschien hard moet blijven werken, terwijl je liever een meer ontspannen leven wilt lijden. Pluto kan ons stimuleren om ons leven anders in te delen, zodat we een betere balans vinden tussen ons inkomen, uitgaven, aandacht voor anderen en ontspanning.

Vurige emoties

Mars, Eris en de Zwarte Maan Lilth in Ram, in aspect met de Nieuwe Maan, kan veel vurige emoties in ons losmaken. Je kunt je abrupt los hebben gemaakt van een relatie of een situatie en voel je dat je nu meer de regie over je eigen leven wilt nemen. Er kan namelijk veel boosheid bij je loskomen op werk-, liefdesgebied of in de relatie met je ouders. Vooral boosheid over onrechtvaardigheid, niet gezien of gehoord voelen of boosheid over je onderdrukt en gedomineerd voelen. Maar ook kan het zijn dat je niet genoeg aandacht/liefde kreeg of de ander egocentrisch was. Er kan door een ruzie een tweedeling ontstaan, wat jou weer kan helpen om meer afstand te nemen.

Bewustwording en schaduwkanten

Door de invloed van de Leeuw, wil je misschien toch je beste kant laten zien. Maar door de Zwarte Maan Lilith, die onze schaduwkanten aangeeft, zullen deze schaduwkanten of blinde vlek duidelijk naar voren kunnen komen. En kan het nodig zijn om onze trots opzij te zetten en onze schaduwkanten onder ogen te gaan zien.

Het kan ook even duren voordat je naar jezelf durft te kijken. Jouw eerste reactie kan zijn, dat je liever niet geconfronteerd wordt met jouw minder leuke kanten en dat je deze wilt verbloemen. Of reageer je snel met boosheid als verdedigingsmechanisme, zodat je er uiteindelijk niks mee hoeft te doen. Maar door de Pluto/Saturnus-samenstand, die nog steeds werkzaam is, word je min of meer gedwongen om jouw transformatieproces serieus te nemen.

Emoties kunnen explosief naar buiten komen. Je kunt je er bewust van worden van het feit dat je er niks mee opschiet, om steeds met boosheid te reageren en mensen van je af te stoten. Dit besef is nodig voor een zekere doorbraak of verandering in ons bewustzijn.

Remmende werking

Hetgeen waar je echter tegenaan kunt lopen tijdens deze Nieuwe Maan is dat je graag vooruit wilt in je leven en je actie wilt ondernemen, maar dat je geconfronteerd kunt worden met diep weggestopte emoties, zoals een diepe angst om mensen en een stukje veiligheid te verliezen. We kunnen dan ook tijdens deze periode in karmische situaties terecht komen, waarin er veel emoties (uit vorige levens) kunnen vrijkomen. En dit kan dus aanvoelen als een emotionele rollercoaster. We kunnen ons transformatieproces niet ontlopen. En worden dan ook gestimuleerd om serieuzer aan de slag te gaan met het verwerken van onverwerkte emoties.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen los van elkaar in een proces zitten, waarin ze veel ongeheelde stukken aan het loslaten zijn. Het gevoel om als sterk individu in het leven te staan kan ook duidelijk aanwezig zijn. En je wilt je dan ook niet afhankelijk voelen van je tweelingziel.

Daarnaast kan er ook een behoefte zijn om met elkaar te praten en bewust te worden van hetgeen zij nog mogen helen. Maar kan het ook zijn dat er een trots in de weg staat.

Er kan ook een derde persoon in het spel zijn, die tussen jou en je twin in staat. En deze persoon kan bewust of onbewust mee hebben geholpen aan het aan het licht brengen van schaduwkanten van jou of jouw tweelingziel. Wat weer jullie transformatieproces uiteindelijk in een versnelling kan brengen en karmische stukken versneld opgeruimd kunnen worden.

Tweelingzielen kunnen ook ervaren dat ze geen controle hebben over de ander. En ze worden dan ook uitgedaagd om deze controle los te laten en zich over te geven aan het intensieve proces, dat tussen hen kan plaatsvinden.

Webinar Tweelingzielen Nieuwe Maan in Leeuw 19 augustus

Voor deze Nieuwe Maan in Leeuw organiseren wij op 19 augustus a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van Sirius voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze Nieuwe Maan speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te krijgen in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

Tijdens deze helende reis wordt je meegenomen naar een mooi bos, waar het krachtdier `het edelhert` jou een boodschap en een getal wil geven. Dit getal kan een tijdsaanduiding zijn voor wanneer er een positieve verandering kan komen in jouw situatie. Het edelhert brengt je vervolgens bij een oude sjamaan en daar krijg je samen met jouw tweelingziel een bijzondere healing.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Leeuw? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter