Home Astrologie Nieuwe Maan in Leeuw 1 augustus 2019: bijzondere nieuwe fase

Nieuwe Maan in Leeuw 1 augustus 2019: bijzondere nieuwe fase

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan augustus

Tijdens de Nieuwe Maan op 1 augustus staan de Zon en de Maan samen in het trotse vuurteken Leeuw. Een Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Er is een nieuwe fase aangebroken. En omdat de Nieuwe Maan precies op de eerste dag van de maand augustus valt, versterkt dit het gevoel van een nieuw begin: een nieuwe maand, een nieuwe maan, een nieuw begin.

Maar deze Nieuwe Maan valt ook precies tussen het Egyptische Nieuwjaar van 26 juli en de Leeuwenpoort van 8 augustus. Zowel bij het Egyptische Nieuwjaar als de Leeuwenpoort beginnen we een bijzondere nieuwe fase. Er kunnen het komende jaar dan ook oplossingen komen of meer duidelijkheid over thema’s die rond deze periode spelen.

Door de invloed van Venus tijdens deze Nieuwe Maan, heeft deze Nieuwe Maan een grote invloed op relaties en jouw werksituatie/inkomen. Mercurius gaat vandaag weer direct lopen en dat kan betekenen dat nieuwe contacten weer mogelijk zijn. Al duurt het even voordat Mercurius weer volledig op gang is.

Nieuwe maan in Leeuw

Heb jij veel Leeuw-invloed? Dan ben je een krachtig iemand: trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig, zelfverzekerd en een echte leider met veel organisatietalent. Je bent dan ook behulpzaam en beschermend naar jouw gezin. De Leeuw heeft vaak een warme persoonlijkheid. Hij is oprecht en aanhankelijk. Hij staat daarentegen ook graag in het middelpunt van de belangstelling. De Leeuw wilt graag gezien worden en is gevoelig voor vleierij. Daarnaast houdt de Leeuw van luxe en hij wilt dit graag delen met de mensen om hen heen die hem dierbaar zijn. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Soms kan hij wat dramatisch doen om zo de aandacht op zich te vestigen. Ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. Een Leeuw die zijn zin niet krijgt, kan soms flink brullen en met boosheid reageren.

Uitwerking Nieuwe Maan, Venus en Uranus

De Nieuwe Maan staat samen met Venus (planeet van schoonheid, liefde en harmonie en jouw geldstroom) en deze maken een vierkant met Uranus. Dit kan voor innerlijke onrust en conflicten zorgen. Het kan zijn dat je een sterke behoefte voelt aan een nieuwe manier van leven. Uranus staat immers in het aardse teken Stier. Misschien wil je een eigen stuk grond kopen, je eigen groenten verbouwen en je eigen woning bouwen. Maar misschien word jij je er nu bewust van dat je toch ook wel behoefte hebt aan een stukje luxe en comfort. Daarnaast kan je willen genieten van schoonheid en iets willen bouwen of creëren wat niet alleen functioneel is, maar er ook mooi uit ziet.

Deze bewustwording kan jou in beweging zetten om naar de juiste (technologische) oplossingen te zoeken, zodat jij jouw nieuwe manier van leven en een zekere mate van gemak kunt samenbrengen. Hierin kan jij meer harmonie willen brengen.

Je kunt ook tot het besef komen dat je meer een balans mag vinden tussen vrijheid, inkomen en de hoeveelheid bezittingen die je hebt. Je kunt veel oude spullen weg willen doen en het oude achter je willen laten om een nieuwe start te maken.  Of je gaat kiezen voor een nieuwe inrichting en kleuren kunnen hierbij erg belangrijk zijn. Alles wat je vernieuwt of verandert in je woning, zal een reflectie zijn van wat er innerlijk gebeurt. Zo hebben alle kleuren een betekenis en wanneer je voor buitenlandse invloeden kiest in jouw interieur, kan dit aangeven dat je afgestemd wordt op het wonen in het buitenland.

Op het gebied van inkomen en werk kan het zijn dat je erg goed bij jouw collega’s ligt en een charmant voorkomen hebt. Misschien verdien je veel of word of ben je zelfs net gepromoveerd. Maar je kan nu ook sterk twijfelen of dit wel het werk is wat je echt wilt doen vanuit het hart. En dit kan voor innerlijke onrust zorgen. Je zou misschien heel graag willen veranderen van baan, terwijl er  maar weinig in verandering lijkt te komen. Maak je geen zorgen. Uranus kan er namelijk ook heel onverwachts voor zorgen dat er een andere baan op je pad komt of dat je min of meer gedwongen wordt om een eigen onderneming te starten!

Bovendien kan de grillige Uranus ervoor zorgen dat je plotseling verliefd wordt! Er kunnen in de liefde ook plotselinge wendingen komen. Venus is ook de planeet van de liefde!

Nieuwe Maan en Cheiron

Door de positieve invloed die Cheiron heeft op de Nieuwe Maan, ga je genezing vinden op het gebied van eigenwaarde. Je kunt meer voor jezelf willen opkomen en meer leiding willen nemen over je eigen leven om de door jouw gewenste veranderingen door te voeren. Dominante personen kunnen minder invloed gaan hebben in jouw leven wanneer je beter je grenzen en jouw behoefte aan weet te geven. Ook kan je jezelf meer willen gunnen wanneer je dat voorheen niet deed. Je kunt dan ook jezelf willen verwennen op een verwendagje, samen met iemand die waardevol voor je is. Misschien ben je zelfs van plan een nieuwe auto aan te schaffen met een wat luxere uitstraling.

Onze lotsbestemming

De Noordelijke maansknoop, die jouw lotsbestemming en jouw talenten aangeeft, staat recht tegenover Saturnus. Je kunt dus een behoorlijke remming ervaren wanneer jij graag aan de slag zou willen met hetgeen waar jouw hart ligt.

Als je je afgeremd voelt, kan dit aangeven dat het voor jou van belang is om eerst een studie te doen of af te maken. Of misschien moet jij jouw financiële situatie in orde brengen: schulden afbetalen, sparen. Maar ook kan het zijn dat jij mag werken aan je eigenwaarde en zelfbeeld. Oude (destructieve) patronen die jou niet langer dienen, mag je gaan herkennen om ze vervolgens om te buigen naar positieve patronen.

Veel negatieve patronen kunnen ook uit jouw jeugd komen of zelfs uit vorige levens. Je kunt dan ook tijdens deze Nieuwe Maan bewuster aan de slag gaan met het loslaten van negatieve patronen. Wanneer je steeds meer van deze oude emotionele blokkades weet op te lossen, kan hetgeen jij wenst vanuit je hart, makkelijker naar je toe stromen.

Tweelingzielen

Ook heeft deze Nieuwe maan een sterke uitwerking op relaties. Tweelingzielen kunnen in een loyaliteitsconflict zitten wanneer zij het gevoel hebben tussen twee partijen in te staan. Zij kunnen dan ook de tijd nodig hebben om op een rustig tempo veranderingen door te voeren in hun leven. Vooral wanneer er kinderen en/of een partner in het spel is. Zij willen misschien wat meer beschermend zijn naar hun gezin en rekening houden met de gevoelens van de ander(en), om zo niemand te kwetsen en de sfeer goed te houden. Veel verschillende gevoelens kunnen naar boven komen. Je kunt teleurgesteld zijn wanneer je het gevoel hebt dat je geremd wordt en niet bij je tweelingziel kan zijn. Of wanneer jij niet op de eerste plaats komt bij jouw tweelingziel. Ook jaloerse gevoelens kunnen getriggerd worden.

Wanneer er contact mogelijk is tussen twins, kan het zijn dat gekwetste gevoelens niet echt worden uitgesproken. Jij of de ander kan misschien maar moeilijk het achterste van zijn/haar tong laten zien en communicatie kan dan ook stroef gaan. Door de invloed van Uranus, wat voor een verrassingselement kan zorgen, kan er in jullie leven een nieuwe liefde in het spel komen. Dit kan deze Nieuwe Maan een (lichtelijk) dramatisch tintje geven.

Tweelingzielen kunnen elkaar ook spiegelen op het gebied van eigenwaarde, eigenliefde en zelfbeeld. Je kunt gestimuleerd worden om meer in je eigen kracht te komen en aan jezelf te werken. Maar ook om je plannen en ideeën verder uit te voeren en hierin niet te wachten op je tweelingziel, als jullie nog niet samen (kunnen) zijn.

Tweelingzielen gaan steeds meer voelen dat ze alleen nog maar hun hart kunnen volgen. Zij kunnen intuïtief boodschappen krijgen over hun (gezamenlijke) toekomst.

Webinar tweelingzielen “Opening Leeuwenpoort” 8-8-2019

Tijdens deze Nieuwe Maan geven we geen webinar, maar wel op 8 augustus, als de Leeuwenpoort-portaal 8-8 zich opent (artikel over de Leeuwenpoort verschijnt binnenkort op onze website en facebook-pagina).

De opening van de Leeuwenpoort-portaal is een belangrijke dag, waarop er hoge energiefrequenties via Sirius naar de aarde komen en onze trilling gaan verhogen. Deze dag kondigt een nieuwe fase aan waarin er nieuwe deuren open gaan en jij meer naar buiten gaat treden en in je kracht gaat staan. Ook gaat de band tussen tweelingzielen sterker worden door een gouden koord tussen hun harten. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Opening van de Leeuwenpoort? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

3 reacties

Maria vd Hoeff 26 juli 2019 - 22:42

Hele goede en fijne informatie.kan ons allen helpen en de aandacht richten op de grote energien in het universum!

Reply
Iris 28 juli 2019 - 08:52

bedankt voor dit Maanbericht, het is altijd de spijker op zijn kop!!

Reply
Rick 1 augustus 2019 - 20:09

“Hij wilt” is geen goed Nederlands. Het is “Hij wil”

Reply

Laat een bericht achter