Home Astrologie Nieuwe maan in Stier 23 april: vertrouw op je intuïtie en vaar je eigen koers

Nieuwe maan in Stier 23 april: vertrouw op je intuïtie en vaar je eigen koers

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan april

De nieuwe maan van 23 april 2020 staat in het aardse teken Stier. Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Een mooie start voor nieuwe projecten. Jouw chakra’s staan meer open, waardoor je veel last kunt hebben van ascensiesymptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, hartkloppingen enz. Dit is een week voor en na nieuwe maan al voelbaar.

Ook kan je, doordat de vernieuwende planeet Uranus dicht bij nieuwe maan staat, je onrustig voelen en gespannen. De doorgaans zo rustige Stier wordt gestimuleerd om veranderingen door te voeren en meer “out of the box” te gaan denken. Je wordt gestimuleerd om aan jouw uiteindelijke levensdoel te werken en te gaan doen wat jou meer voldoening geeft. Jouw behoefte aan vrijheid en om jouw horizon te verbreden kan groot zijn. Maar door een spanningsaspect met Saturnus kan je hierin vertraagd en geremd worden.

Pluto gaat 25 april retrograde lopen. Dit is nu al voelbaar doordat Pluto aan het vertragen is en dit kan voor transformaties zorgen. De samenstand met Jupiter zal als uitwerking hebben dat we bezig zijn om genezing te vinden voor alles wat nog verborgen ligt in ons onderbewustzijn. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken wat voor jou de waarheid is.

Nieuwe maan in Stier

Tijdens de nieuwe maan staan de zon en maan in Stier en de eigenschappen van de Stier komen hierdoor sterk naar voren. De Stier is een aards teken en is betrouwbaar, praktisch, realistisch en komt niet zo snel in beweging. Hij heeft een engelengeduld, maar als de maat vol is, kan hij boos worden en flink tekeer gaan. Dit teken heeft doorgaans veel tijd en rust nodig om tot een beslissing te komen. Maar heeft de Stier eenmaal besloten om iets te doen, dan kunnen ze daarin volhardend zijn. Een Stier komt wat langzaam op gang, maar kan dan ook lang doorgaan. Ook koppigheid hoort bij de Stier.

Bovendien heeft hij behoefte aan zekerheid en zal daarom zijn bezit en financiën goed regelen. Door deze behoefte aan zekerheid kan de Stier soms bezitterig en jaloers zijn en vast willen houden aan het oude. Ze zijn ook gesteld op het hebben van comfort. Veranderingen zullen zij niet zo snel doorzetten, alleen als het hun zekerheid biedt. Vaak zijn Stieren muzikaal (zang), creatief en geven veel om de natuur en het buitenleven.

Nieuwe maan en Uranus

De uitbraak van het corona-virus, waardoor veel mensen thuis aan het werken zijn, kinderen niet naar school kunnen en de natuur weer tot bloei komt doordat er minder luchtvervuiling is, kan ons aan het denken hebben gezet. De Stier is namelijk erg begaan met de natuur en met kinderen. En door de vernieuwende Uranus, die ook de planeet is van technische innovaties en samen staat met de nieuwe maan, kan het zijn dat je in deze periode aan het overwegen bent om je huis te verbouwen of een nieuw huis te kopen in een buitengebied. Of om je tuin eens onder handen te nemen en bijvoorbeeld groenten te gaan verbouwen.

Je kunt kijken of je meer je huis kunt aanpassen en duurzamer maken. Dit met het oog op de toekomst, waarin de energievoorziening schaarser en duurder kan gaan worden. Maar ook om het financieel wat makkelijker te gaan krijgen. Je kunt ook jouw financiën anders willen gaan aanpakken en meer gaan sparen voor tijden van nood of voor jouw oudedagvoorziening.

Ook kan de interesse aanwezig zijn om meer zelfvoorzienend te leven. En je kunt meer willen loskomen van de waarde en de normen van deze maatschappij. Je wilt meer “out of the box” denken, vernieuwing brengen en meer vrijheid kunnen ervaren. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om je kinderen thuis onderwijs te gaan geven. Of je overweegt om een woongroep te starten.

Veel plotselinge ideeën kunnen jou de weg wijzen, want door Uranus kan jouw intuïtie sterk zijn!

Nieuwe maan en Saturnus

De nieuwe maan maakt ook een vierkant met Saturnus. Een vierkant geeft spanning en een innerlijk conflict. Saturnus kan een flinke remmende werking geven op alle nieuwe ideeën die je hebt en wilt uitvoeren en je kunt je dan ook wat pessimistisch voelen. Misschien heb je nog ouders en/of een gezin die jouw aandacht vragen of heb je nog niet de financiële middelen. Je zult dus nog even geduld moeten hebben!

In relaties kan een remmende werking zijn in de vorm van jaloezie, waardoor je het moeilijk vindt om de ander meer vrij te laten of dat je jouw financiële zekerheid niet wilt verliezen. Angst kan naar boven komen als je stappen buiten je comfortzone zou willen maken. Je kunt bang zijn om een sober leven te moeten lijden, waarin je zuinig moet zijn met je geld. Of je ervaart de angst om alleen te zijn.

Koppigheid

Met jouw koppigheid kan je ervoor zorgen dat er geen beweging of verandering komt in de vastzittende situatie. Achter het koppige gedrag kan boosheid, jaloezie of verlatingsangst schuilgaan. Deze koppigheid kan een verstikkende werking hebben in relaties. Vertrouw op je intuïtie en geef anderen meer vrijheid, laat controle en onzekerheden los en zet vooral stappen vooruit.

Tweedeling

Door Mercurius, de planeet van denken, communicatie en handel en die samen staat met Eris, de planeet die verdeeldheid veroorzaakt, kunnen er ook flinke discussies opgang komen. We kunnen onze boosheid flink spuien en andere triggeren in gevoelige onderwerpen. Er kan een tweedeling ontstaan waarin meningen nogal uiteenlopend kunnen zijn. Regeringsleiders zullen regels en wetten moeten aanpassen; zij zijn mede verantwoordelijk voor het welzijn van mens en natuur.

Aan de andere kant kan er meer verbroedering ontstaan en je kunt ook de kwetsbare mensen in jouw omgeving willen steunen. Je kunt jouw diensten, goederen, eten of geld willen delen met mensen die het nodig hebben.

Maar daarnaast kunnen er ook discussies ontstaan en willen mensen in opstand komen, wanneer zij zich te beperkt voelen in hun vrijheid. Je kunt je eigen regels willen stellen en je eigen koers willen varen.

Pluto

Pluto gaat 25 april retrograde lopen en staat samen met Jupiter. Dit zorgt ervoor dat we terug gaan kijken naar wat er de afgelopen tijd is gebeurd op maatschappelijk niveau. Welke regels en wetten hanteren we nu en welke hebben aanpassing nodig? Moeten de regels strenger worden om uitbraak van (dodelijke) ziekten (Pluto) zoals het Coronavirus tegen te houden? Of kunnen de regels versoepeld worden? En kan er meer bewegingsvrijheid komen? Ook kan je onderzoek doen naar de waarheid en je afvragen of regeringsleiders wel helemaal eerlijk zijn.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen is dit een periode waarin zij een remmende werking kunnen ervaren. Misschien zouden ze heel graag samen nieuwe dingen willen ondernemen, lekker samen in de natuur willen zijn en vernieuwende ideeën willen uitwerken. Maar er is een remmende werking gaande die hen doet terugkeren naar binnen. Pluto, die 25 april retrograde gaat lopen, zorgt ervoor dat tweelingzielen geconfronteerd worden met angsten. Angst om elkaar te verliezen of om zich te binden aan elkaar. Uit boosheid en om wraak te nemen op de ander, konden zij in het verleden een relatie aan willen gaan met iemand anders.

Veel gekwetste gevoelens hebben toen een rol kunnen spelen en je kunt daar nu aan terugdenken. Je kunt beseffen dat je misschien te jaloers en bezitterig bent geweest en je de ander meer vrijheid mag geven.

Er kan ook sprake zijn van onschuldig geflirt met anderen. Wanneer je nog niet emotioneel en/of mentaal kunt levellen met je tweelingziel, kan je er behoefte aan hebben om met anderen contact op te nemen. Ook kan je geestelijke en spirituele voeding halen uit verdiepende artikelen of boeken.

Daarnaast kunnen tweelingzielen ook heel erg bezig zijn met het anders vorm willen geven aan hun leven. Ze willen meer balans creëren in hun leven en zekerheid inbouwen in hun financiële situatie.

Webinar tweelingzielen nieuwe maan in Stier 23 april 2020

Voor deze nieuwe maan in Stier organiseren wij op 23 april a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. Zij wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie die je zal helpen inzichten te verwerven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel. Tijdens deze helende reis word je meegenomen naar een oerbos, waar je bij een beekje tot rust kan komen. Van een uil krijg je een getal en een mooie boodschap. Hierna ontvang je een healing van Lichtwezens van de Pleiaden. De Pleiaden zijn een groep sterren, die zich in het sterrenbeeld Stier bevinden. Zij werken veel met muziek en kleur. En als je vervolgens bij een open plek in het bos komt, ga je samen met jouw tweelingziel het meifeest vieren. Dan dansen jullie rond een oude meidoorn, de heilige boom voor de Kelten, samen met nog meerdere jonge stelletjes. Op dit moment spreken jullie een wens uit voor jullie toekomst.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Nieuwe Maan in Stier? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

5 comments

Avatar
Nadat gizu lekleb 16 april 2020 - 09:02

De begin van de Ramadan

Reply
Avatar
Stefanie Dries 16 april 2020 - 22:53

Hoi,
Ik zou graag meedoen aan de Webinar tweelingzielen nieuwe maan in Stier op 23 april. Is dit nog mogelijk?

Groetjes

Stefanie

Reply
Avatar
Anne 19 april 2020 - 10:05

Is het webinar ook bedoeld voor mensen die geen tweelingziel hebben?

Reply
Avatar
Chris 19 april 2020 - 19:34

Ik ben ook geinteresseerd in de twinflame healing ❤

Reply
Avatar
bert raadhuis 26 april 2020 - 10:26

Het lijkt zeer zinvol om deze informatie tot ons door te laten dringen:

https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/04/25/de-medische-wetenschap-en-haar-onzichtbare-vijanden/

Reply

Leave a Comment