Home Astrologie Neptunus Retrograde 19-06-2018: welke waarheid ga jij onder ogen zien?

Neptunus Retrograde 19-06-2018: welke waarheid ga jij onder ogen zien?

Door Karin en Danique Vergeer
neptunus

Vanaf de aarde gezien gaat Neptunus op 19 juni achteruit lopen. Dit doet hij tot 25 november. Neptunus staat sterk in zijn eigen teken Vissen. De energie van Neptunus keert zich nu meer naar binnen en je bent nu wat meer bezig met wat er vanbinnen bij jou gaande is.

Door de invloed van Neptunus ben je dromerig, gevoelig, mediamiek, vriendelijk, hulpvaardig en creatief. Jouw levendige fantasie kan je goed uiten in kunst, zoals fotografie, film, muziek, dans of schilderkunst. Een hoger ideaal of spiritueel doel is voor jou belangrijk. Je kunt de neiging hebben om te vluchten uit de realiteit en in negatieve zin kan dit tot verslaving en grenzeloos gedrag leiden. Andere schaduwkanten van Neptunus merk je als je meer zelfmedelijden hebt en je meer een slachtofferrol inneemt,  maar ook wanneer je merkt dat je niet in actie kunt komen. Je kunt je onbegrepen voelen door jouw gevoeligheid, je kunt het leven als zwaar ervaren en het gevoel hebben dat je niet thuis bent in deze wereld. Misschien heb je de neiging om jezelf op te offeren voor een ‘Hoger’ spiritueel doel.

Neptunus retrograde

Misschien ben je nu gevoeliger en wil je je meer terugtrekken dan anders om meer met jezelf bezig te zijn. Je kunt er behoefte aan hebben om te mediteren, creatief bezig te zijn of wat meer met spiritualiteit bezig te zijn. Het is een tijd van zelfreflectie en die heb je ook nodig om tot nieuwe inzichten te komen.

Je kunt een tijdje in een slachtofferrol hebben gezeten en in deze periode besluiten om jouw problemen eens aan te gaan pakken. Het kan zijn dat je last had van zelfmedelijden. Of het was moeilijk om de realiteit onder ogen te zien, waardoor je in een illusie leefde. Misschien had jij bijvoorbeeld last van een verslaving en besluit je om deze aan te gaan pakken. Ook kan je in de ban zijn geweest van een spiritueel- of sekteleider en besluiten je hier los van te maken.

Het kan zijn dat jij jezelf teveel hebt weggecijferd, dat je moe bent en niet aan jezelf bent toegekomen. Juist nu kun je merken dat je je even wilt terugtrekken om niet beïnvloed te worden door anderen.

Je kunt een tijd misleid geweest zijn door iemand, vals beschuldigd zijn van iets of zelfs in de gevangenis terecht zijn gekomen. Ook kunnen psychische problemen nu duidelijker worden.

Je kunt nu het gevoel hebben dat je zo niet verder kunt. Neptunus is namelijk goed in het creëren van illusies. Misschien heb jij jezelf lange tijd voor de gek gehouden en wordt het nu tijd om de waarheid onder ogen te zien. Je kunt niet langer in een droomwereld blijven leven en voelt de behoefte om terug in de realiteit te komen. Yoga, meditatie, creatief bezig zijn of een bezoek aan een medium zijn goede hulpmiddellen hiervoor.

Driehoek Neptunus-Jupiter-Mercurius

Neptunus vormt een grote driehoek met Mercurius in Kreeft en Jupiter (retrograde) in Schorpioen; een driehoek in de watertekens. Een aantal vaste sterren versterken de uitwerking van deze geluksdriehoek. Mercurius staat samen met Sirius, Neptunus met Achernar en maakt een driehoek met Pallas Athene en Jupiter staat dicht bij Alphecca. Ook vaste sterren gaan steeds meer invloed hebben.

Deze driehoek kan positief uitwerken en aangeven waar jouw talenten liggen. Dit is een periode waarin jij je mediamieke gaven of creatieve talenten gaat ontdekken. Je gaat ontdekken waar je goed in bent. Het kan je optimistisch maken en hoopvol over nieuwe projecten of contacten. Je gaat succesvol zijn en meer naar buiten treden met jouw gaven. Ook kun je veel nieuwe ideeën krijgen, al is verder onderzoek nog wel nodig: Jupiter loopt immers retrograde in Schorpioen. Misschien zijn er nog verborgen zaken die aan het licht moeten komen of angsten waar je overheen mag stappen. Blijf opletten dat je niet misleid wordt. Lees de kleine lettertjes  voordat je een grote aankoop doet of contract afsluit. Wees alert dat iemand geen verkeerde bedoelingen heeft en je probeert te misleiden. Uiteindelijk zal het allemaal goed uitpakken. Er gaat een zekere bescherming uit van deze driehoek.

Stuit je tegen problemen, dan vind je creatieve oplossingen. En ook op jouw gezin kunnen nieuwe plannen een positieve uitwerking hebben.

Tweelingzielen

De Siriusenergie wordt sterker, we naderen het Egyptische Nieuwjaar op 26 juli en de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus. Tweelingzielen gaan steeds meer hun gemis voelen. Er gaat een tweestrijd ontstaan en ze voelen dat er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. In bepaalde omstandigheden kunnen zij niet op de oude voet doorgaan. Maar ook zij worden ermee geconfronteerd dat er eerst nog een aantal problemen onder ogen gezien moeten worden. Ben je eerlijk naar jezelf of houd je jezelf voor de gek, door bijvoorbeeld in een relatie te blijven die niet meer bij je past? Of zijn er nog psychische of verslavingsproblemen die eerst aangepakt moeten worden. Speelt de zorg voor een gezin nog een rol? Je zult merken dat als jij de juiste stappen zet er vanzelf oplossingen op jouw pad komen, juist ook als je het moeilijk vindt om bepaalde veranderingen door te zetten. Deze driehoek gaat veel geluk brengen!

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Ga aan de slag met astrologie 

astrologieAstrologie is al duizenden jaren oud, maar ze heeft zich net als de wetenschap ontwikkeld en is ook in onze moderne tijd een prachtig instrument dat je op alle mogelijke gebieden in kunt zetten. In ‘Astrologie’ lees meer over wat het kan betekenen voor jezelf, je relatie, je kind, voor bedrijven, regeringen en voor financiële en economische tendensen. Natuurlijk staan we ook stil bij wat je wel en niet kunt voorspellen aan de hand van een horoscoop. Ontdek hoe bruikbaar deze oude wetenschap voor NU is!

Wil jij aan de slag gaan met astrologie? Bestel nu jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 10,00

Laat een bericht achter