Home Boekentips 10 must-reads om tot rust te komen tijdens de feestdagen

10 must-reads om tot rust te komen tijdens de feestdagen

Door Redactie

Nu Sinterklaas weer in het land is en de kerstlichtjes weer van zolder gehaald worden, komt het einde van het jaar in zicht. De hectische periode van feestdagen en cadeautjes staat weer voor de deur en dat kan soms wel eens overweldigend zijn. Neem tijdens deze drukke maand eens een momentje voor jezelf en kom tot rust met een van deze tien fijne boeken.

1.  Het betoverende leven van Sharon Blackie

Het betoverende leven van Sharon Blackie is een pleidooi om meer te genieten van de magie van de natuur, en eigenlijk van het leven in het algemeen. Want wie af en toe naar buiten gaat weet het: de natuur is betoverend. De natuur brengt je meteen in het nu, maakt je rustiger in je hoofd en dankbaar voor kleine dingen als een fluitende merel en een mooie oude eik in volle bloei. Maar hoe vaak gunnen we onszelf nou zo’n magisch moment?

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 


2. Mindful & mindblowing seks van Jessica Graham

Mindful & mindblowing seks van Jessica Graham is het boek over seks waar je op hebt zitten wachten. Stijlvol, eerlijk, inhoudelijk en vooral zonder plaatjes, trivialiteiten of platte algemeenheden. Jessica Graham laat je in dit boek zien dat spiritualiteit en seks heel goed samen gaan. Sterker nog: seks is de ultieme spirituele oefening! Het gaat om tijd en échte aandacht voor elkaar. Met dit uitgangspunt geeft ze je onder andere mindfulness- en meditatieoefeningen die je kunt gebruiken om je open te stellen voor jezelf en voor elkaar.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.


3. Als je wereld instort van Pema Chödrön

Geluk ligt voortdurend binnen ons bereik. Maar we lopen het vaak mis, omdat we constant bezig zijn met het ontwijken van pijn en lijden. Zie de realiteit onder ogen en gebruik moeilijke ervaringen als een kans om te groeien. In Als je wereld instort geeft Pema Chödrön heldere adviezen om moeilijke tijden en pijnlijke emoties te gebruiken als sleutel tot wijsheid, zelfkennis en innerlijke vrede. Zo ontdek je onverwoestbare liefde en waarheid.

Bestel jouw exemplaar voor € 17,50 in onze webshop Boekenwereld.com.

 

 


4. De neus van Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rudolf von Rohr

De neus van Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rolf von Rohr is een fantastisch leesbaar en verrassend boek over een van de meest onderbelichte onderdelen van ons lichaam. De neus behandelt het allemaal en geeft bovendien een schat aan informatie en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke geurstoffen en etherische oliën.

Reserveer jouw exemplaar voor € 22,50 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 


5. Eet meer energie van Marjolein Dubbers

Vrijwel iedereen wil meer energie, maar bijna niemand weet hoe ons lichaam energie aanmaakt. Energie wordt aangemaakt in de mitochondriën (je energiefabriekjes), die zich bevinden in al je cellen. Je hebt zelf grote invloed op de hoeveelheid én de kracht van je mitochondriën. Vooral voeding speelt hierbij een belangrijke rol: je kunt letterlijk meer energie eten! Met 30 heerlijke recepten uit de energieke keuken.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.


6. Wabi-sabi van Francesc Miralles

Wabi-sabi volgt het verhaal van Samuel, een ietwat eenzame literatuurdocent. Op een dag glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij eigenlijk zo snel mogelijk van het dier af wil, zet hij toch wat te eten neer en realiseert hij zich dat hij de gezelschap van het dier toch wel kan waarderen. Deze spirituele roman gaat over de wegen van het lot, het belang van verbinding met anderen en wat de Japanse levenskunst daarover te zeggen heeft.

Bestel jouw exemplaar voor € 19,99 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 


7. Food for Thought van Jeroen Hopster

Food for Thought is een filosofisch kookboek waarin wereldfilosofen een groep jonge mensen ontmoet en ze samen heerlijke gerechten verorberen en kauwen op de levensthema’s van de 21e eeuw: keuzestress, verbinding en eenzaamheid in een Facebook-tijdperk en trouw blijven aan jezelf. Food for Thought zit boordevol ingrediënten voor een goed gesprek en is inclusief recepten die je tijdens dit gesprek kunt serveren.

Bestel jouw exemplaar voor € 17,50 in onze webshop Boekenwereld.com.

 


8. How to stop feeling like shit van Andrea Owen

In How to stop feeling like shit geeft Andrea Owen een eerlijke en verfrissende benadering om vrouwen af te helpen van de meest hardnekkige gewoonten om zichzelf naar beneden te halen. Van het luisteren naar hun bitchy innerlijke criticus tot het pleasen van mensen. In How to stop feeling like shit laat Andrea Owen zien wat er achter die gewoonten schuilt en geeft vrouwen oplossingen voor dit zelfdestructieve gedrag. In elk hoofdstuk staat een bepaalde gewoonte centraal, zoals zelfisolatie of perfectionisme, waardoor How to stop feeling shit in elke volgorde gelezen kan worden. In 14 korte hoofdstukken leer je 14 gewoonten te doorbreken.

Reserveer jouw exemplaar voor €18,99 in onze webshop Boekenwereld.com.


9. Het gaslighteffect van Robin Stern

In Het gaslighteffect behandelt Robin Stern het fenomeen gaslighting: een vorm van narcistische, mentale mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft met als doel het slachtoffer aan zichzelf en het gezond verstand te laten twijfelen. Robin Stern geeft in dit boek ook concrete oplossingen over hoe je los kunt komen van een narcist die gaslighting toepast.

Reserveer jouw exemplaar voor € 25,- in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 


10. Skogluft van Jørn Viumdal

Bomen en planten bevorderen onze gezondheid, onze conditie en ons welzijn. Alleen: we raken steeds verder verwijderd van natuur, licht en schone lucht. Dit ‘natuurgemis’ pakt negatief uit: we voelen ons minder energiek of zelfs ziek. In Skogluft laat Jørn Viumdal zien welke positieve invloed planten op je leven hebben. Skogluft is dé Noorse methode voor meer gezondheid en energie – thuis en op het werk.

Reserveer jouw exemplaar voor €20,00 in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.


Heb jij nog leuke boekentips?

Deel ze hieronder in een reactie.

Laat een bericht achter