Home Geen categorie Mijn eigen E-Kwadraat Experiment

Mijn eigen E-Kwadraat Experiment

Door Miriam den Ouden

‘Lees jij nou alle boeken die jullie uitgeven?’ vragen mensen mij best vaak. Het eerlijke antwoord is nee… Alles wordt zorgvuldig gescand, doorgebladerd en besproken, maar het is voor mij onmogelijk om alle nieuwe boeken (ruim 50 per jaar) helemaal van A tot Z te lezen.

E-Kwadraat (E2) van Pam Grout

Bij E-Kwadraat (E2) van Pam Grout, dat begin augustus verschijnt,  kan ik naast lezen ook iets doen: in dit boek staan namelijk 9 experimenten die bewijzen dat je met je eigen gedachten de werkelijkheid creëert. Pam Grout schrijft onder andere dat onze hersenen zo geprogrammeerd zijn, dat we vooral problemen en ellende zien. We focussen ons helemaal niet op de positieve dingen, omdat de focus op het negatieve de wereldwijde standaard is geworden. Wat zou het betekenen als we dat eens omdraaien? Interessante gedachte… Ook interessant: onze hersenen ontvangen 400 miljard stukjes informatie per seconde (wetenschappelijk bewezen!). Hoeveel denk je dat we daarvan opnemen? Maar 0,0001 procent.  Wat is dan eigenlijk de werkelijkheid die we zien? Hoeveel is daarvan waar? En is mijn werkelijkheid ook jouw werkelijkheid?

Mijn eerste experiment

Ik sta overal voor open, maar ben ook licht kritisch, dus ik was wel in voor een experiment! Ik heb het eerste experiment uit het boek twee keer gedaan. Dit experiment moet aantonen dat er ‘iets’ is, een veld van energie, dat het beste met ons allemaal voor heeft. Ik moest een startdatum en –tijd in gedachten nemen en dan een vraag stellen aan het universum. De eerste keer (het is al even geleden), vroeg ik om het Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa. Lekker concreet, als er antwoord zou komen zou het meteen duidelijk zijn, en ik wilde het graag hebben maar het was overal al weg. De volgende dag (binnen 48 uur!) zag ik het liggen bij mijn schoonmoeder en zei zij: ‘oh, neem maar mee hoor, ik lees dat soort dingen toch niet.’ Ongelofelijk toch!? Een duidelijker antwoord kon ik me niet wensen.

Mijn tweede experiment

Om het te dubbel-checken heb ik hetzelfde experiment deze week nog een keer herhaald. Ik wilde wederom een boek, namelijk Band-it, het boek bij de loom-elastiekjes. En een plastic bewaardoos voor al die elastiekjes, die ik in het weekend nergens meer kon vinden.  En, echt waar, het kwam weer naar me toe! Ik zei hardop dat ik zo graag het boek wilde hebben en wat zeiden mijn collega’s? ‘Oh, die hebben we van de week allemaal gekregen tijdens een bijeenkomst maar jij was er niet! Hier heb je er eentje.’ (onze collega-uitgevers van Kosmos maken de Band-it boeken). Dat was één. In de pauze fietste ik even langs de Bruna en wat zie ik daar in de etalage? Juist, precies het doosje dat ik wilde hebben!

Conclusie…

Je kunt natuurlijk alles afdoen als toeval en lekker cynisch blijven. Ik had die cadeautjes misschien (waarschijnlijk?) ook wel gekregen als ik dit experiment niet had gedaan. Maar waar het natuurlijk om gaat, is dat je je perspectief verandert, en focust op iets nieuws. Dit experiment leert je om op zoek te gaan naar de goede dingen in het leven. En als je je daarop focust, zie je het opeens overal. Daar is niets cynisch aan toch? Ik ga proberen om me meer te focussen op dit soort klein geluk. En ik heb veel zin om dit boek van AnkhHermes nou eens helemaal te lezen deze zomervakantie! Miriam (Brandmanager AnkhHermes)

2 comments

Avatar
Angelie van oorschot 11 juli 2014 - 23:19

Ik ga graag met het experiment meedoen ook al is de materie mij niet vreemd. Al jarenlang houd ik mij bezig met Zhi Neng Qi Gong, een stroming in de Chinese bewegingsleer die werkt met het Qi veld. Dit is bekend en wordt al duizenden jaren gebruikt binnen de Qi Gong wereld en is lang geheim gehouden in China. Boeken als deze doen brengen mij altijd weer terug naar het “Qi veld” . Ik ga ervaringen hier delen en heb er zin in. Vriendelijke groet, Angelie

Reply
Avatar
Er DIjk 5 september 2014 - 14:59

Ergens in het universum binnen 48 uur een nieuw of verloren familielid ontdekken, mijn familie is maar zo klein en soms vindt je via FAcebook enz,. een neef, nichtje enz., die je al jaren uit t oog verloren had en dat is zo prachtig.

Reply

Leave a Comment