Home Astrologie Mercurius retrograde van 31 oktober t/m 20 november 2019: wat betekent het voor jou?

Mercurius retrograde van 31 oktober t/m 20 november 2019: wat betekent het voor jou?

Door Anouschka van Wettum
mercurius retrograde

Van 31 oktober tot 20 november 2019 loopt Mercurius retrograde door het teken van schorpioen. Het is de laatste keer dat Mercurius dit jaar retrograde loopt. Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, is dit de gebeurtenis die voor de meeste opwinding zorgt. Helaas maakt het ook veel mensen bang. Dit is echter niet nodig is. Hieronder lees je waarom we zoveel aandacht geven aan Mercurius retrograde, wat Mercurius retrograde precies inhoudt en wat dit voor jou betekent.

Wat betekent Mercurius retrograde?

Alle planeten hebben retrograde perioden. Wanneer dit gebeurt, lijken ze zich verder van de aarde te verplaatsen. Planeten die langzamer bewegen, zoals Jupiter en Saturnus, gaan elk jaar maanden achter elkaar retrogade. Mars gaat om de twee jaar retrogade en Venus ongeveer elk anderhalf jaar. De snel bewegende planeet Mercurius gaat echter een paar keer paar jaar retrogade. Een frequentie waardoor we vaak de kans krijgen erover te praten.

Een andere reden waarom we er zo veel aandacht aan besteden wanneer Mercurius retrograde loopt, is dat Mercurius onze geest regeert. De planeet representeert gedachten, communicatie, media en technologie. Mercurius is de boodschapper en vertegenwoordigt informatie en de snelheid waarmee deze reist.

In onze technologische, content-gedreven en ambitieuze wereld zijn ideeën alles. Zo denken we bijvoorbeeld constant na over wat onze volgende post op social media zou zijn. We dromen altijd over onze nieuwe plannen of wachten op het moment waarop we inspiratie krijgen voor een briljant nieuw idee. Bij Mercurius draait alles om het medium en de boodschap. Dit zijn twee dingen waar we heel afhankelijk van zijn in onze hedendaagse online wereld.

Symbolisch gezien zijn de perioden waarin Mercurius retrograde loopt de momenten waarop we aangemoedigd worden om rustiger aan te doen en een pauze in te lassen. Je kunt Mercurius retrograde als het ware zien als de planeet die je probeert te zeggen dat het tijd is om een korte vakantie te nemen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Lees hier bijvoorbeeld 5 tips om het rustiger aan te doen.

Start Mercurius Retrograde & Halloween

Gedurende de maand oktober worden we uitgedaagd en gaan we door planetaire uitlijningen. De achteruitgang van Mercurius zal je helpen om weer op adem te komen en nog eens te kijken naar wat er deze maand op je afkomt. Mercurius gaat retrograde lopen op dezelfde dag dat wij Samhain (ook wel bekend als Halloween) vieren, de tijd dat de sluier tussen onze wereld en andere dimensies op zijn dunst is. Onder de invloed van de planeet van communicatie is het nu de perfecte tijd om te communiceren met dierbaren van ‘the other side’. Lees hier vier magische rituelen voor tijdens Samhain. 

Intuïtieve stem

Dit jaar is Mercurius drie keer retrograde gelopen door watertekens. Dit geeft aan dat het Universum je vraagt om te werken aan het versterken van je intuïtieve stem en intuïtieve gaven. Hier lees je hoe je je intuïtie kunt versterken. Misschien heb je wel iets nieuws geleerd over hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie. Als je rondloopt met een onderbuikgevoel en je kunt het niet verklaren dan is nu de tijd om er aandacht aan te besteden. Tijdens een Mercurius Retrograde is het niet verstandig om nieuwe dingen te beginnen, maar het is wel goed om terug te kijken en de informatie nog een keer door te nemen om uit te zoeken of je geen aanwijzing hebt gemist. Het is tijd voor vertraging dus sta niet toe dat anderen je onder druk zetten om een beslissing te maken of iets te doen wat niet goed voelt.

Aan het einde van deze periode, na 20 november, zal je aandacht verschuiven naar je gedachten. Heel vaak houdt je verstand je voor de gek. Je gedachten maken in je hoofd een situatie erger dan het in werkelijkheid is en ze kleuren ook je ervaringen en je manier om de wereld te zien. Je geest is krachtig en kan je gedachten zo onder controle houden dat het is goed is om af en toe op pauze te drukken, te reflecteren en aandacht te schenken aan de gedachten die je jezelf wijs maakt. Creëer een gezonde, rustige en serene omgeving voor je geest en je zult merken dat Mercurius in staat is om je mentale batterij met gemak meer kan opladen.

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenBen je benieuwd naar wat Mercurius retrograde specifiek voor jou betekent? In Leven met de sterren leer je je eigen geboortehoroscoop begrijpen en de invloed van de planeten op jouw leven. Een heldere en overzichtelijke uitleg zodat je direct aan de slag kunt!

Bestel jouw exemplaar voor € 20,99 met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

 

 

 

1 reactie

Avatar
diana 27 oktober 2019 - 16:44

Wil alleen maar zeggen dat ik jullie dankbaar ben en blij met al deze informatie!!!

Reply

Laat een bericht achter