Home Astrologie Mercurius retrograde van 7 – 31 juli 2019: wat betekent het voor jou?

Mercurius retrograde van 7 – 31 juli 2019: wat betekent het voor jou?

Door Redactie
Mercurius retrograde

Van 7 tot en met 31 juli 2019 loopt Mercurius retrograde. Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, is dit de gebeurtenis die voor de meeste opwinding zorgt. Helaas maakt het ook veel mensen bang. Dit is echter niet nodig is. Hieronder lees je waarom we zoveel aandacht geven aan Mercurius retrograde, wat Mercurius retrograde precies inhoudt en wat dit voor jou betekent.

Wat betekent Mercurius retrograde?

Alle planeten hebben retrograde perioden. Wanneer dit gebeurt, lijken ze zich naar achteren te verplaatsen. Planeten die langzamer bewegen, zoals Jupiter en Saturnus, gaan elk jaar maanden achter elkaar retrogade. Mars gaat om de twee jaar retrogade en Venus ongeveer elk anderhalf jaar. De snel bewegende planeet Mercurius gaat echter een paar keer paar jaar retrogade. Een frequentie waardoor we vaak de kans krijgen erover te praten.

Een andere reden waarom we er zo veel aandacht richten wanneer Mercurius retrograde is, is dat Mercurius onze geest regeert. De planeet representeert gedachten, communicatie, media en technologie. Mercurius is de boodschapper en vertegenwoordigt informatie en de snelheid waarmee deze reist.

In onze technologische, content-gedreven en ambitieuze wereld zijn ideeën alles. Zo denken we bijvoorbeeld constant na over wat onze volgende post op social media zou zijn. We dromen altijd over onze nieuwe plannen of wachten op het moment waarop we inspiratie krijgen voor een briljant nieuw idee. Bij Mercurius draait alles om het medium en de boodschap. Dit zijn twee dingen waar we heel afhankelijk van zijn in onze hedendaagse online wereld.

Symbolisch gezien zijn de perioden waarin Mercurius retrograde loopt de momenten waarop we aangemoedigd worden om rustiger aan te doen en een pauze in te lassen. Je kunt Mercurius als het ware zien als de planeet die je probeert te zeggen dat het tijd is om een korte vakantie te nemen en even uit je dagelijkse routine te stappen.

Moeite om te focussen

Doordat Mercurius onze geest regeert, kan het soms lastig zijn om je te concentreren of focussen wanneer deze planeet retrogade loopt. Over het algemeen voelen onze gedachten onduidelijk of verwarrend aan. Daarnaast kan er sprake zijn van miscommunicatie en vertraging bij het krijgen van feedback op bijvoorbeeld pitches en voorstellen. Misschien denk je nu dat het geen zin heeft om verder te gaan met plannen en je deadlines, maar het tegendeel is waar. Bedenk je alleen dat als je moeite hebt om je te focussen, dit te maken kan hebben met de effecten van Mercurius retrograde   .

Herzien en reflecteren

Wanneer Mercurius retrograde loopt is het een mooie tijd om dingen te herzien en te reflecteren. Als je veel bezig bent met de online wereld, kun je je tijd goed gebruiken om bijvoorbeeld je website te updaten, oude berichten van social media te verwijderen of om je bezig te houden met andere organisatorische taken. Heb je oude projecten die herzien moeten worden? Pak ze erbij en kijk of je ze kan verbeteren.

Je potentie vinden

Als planeten retrogade lopen, gedragen ze zich anders. Mercurius is dus niet zichzelf wanneer hij retrogade loopt. Alles wat gebeurt in het heelal, gebeurt hier ook en dat betekent dat onze denkprocessen niet zo voorspelbaar zullen zijn. Doorbraken kunnen ontstaan op onverwachte momenten en door spontane ervaringen.

Wanneer je de afgelopen tijd veel van jezelf hebt gevraagd, kan de verandering van tempo je geest simpelweg vragen om te wachten en niets te forceren. Als je je geblokkeerd of ongeïnspireerd voelt of wanneer het kriebelt om iets nieuws te beginnen, probeer dan nieuwe activiteiten te ondernemen waarmee je je potentie kunt vinden. Probeer je even te focussen op andere dingen en ontdek wat een nieuw perspectief voor je kan doen.

https://www.inspirerendleven.nl/wp-content/uploads/2018/04/Wil-je-niets-missen-van-Inspirerend-leven.png 

Mercurius retrograde in Leeuw en Kreeft

Van 7 tot en met 19 juli is Mercurius retrograde in het teken in Leeuw en op 19 juli verschuift dit naar het teken Kreeft. Deze energieën geven ons de kans om onze relaties opnieuw met aandacht te evalueren.

Mercurius retrograde in Leeuw

De Leeuw houdt ervan om in de schijnwerpers te staan, maar we leven nu in een aandachtseconomie wat emotionele en creatieve invloed heeft op veel mensen. Onze perceptie van wat de moeite waard is om aandacht aan te geven, verandert. Zo houdt het ons bijvoorbeeld in de frustrerende routine om te focussen op hoeveel likes we krijgen op social media. Als je het gevoel hebt dat je negatief beïnvloed wordt door de technologie, biedt Mercurius retrograde de mogelijkheid om je relatie met social media te veranderen. Je krijgt de kans om je identiteit terug te eisen.

Mercurius retrograde in Kreeft

Wanneer Mercurius retrograde is in Kreeft, is het tijd om te onthouden hoe je jezelf en je dromen kunt bekrachtigen voor ze in de publieke sferen terecht komen.

Bron: The Oracle of Imagination

Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment