Home Astrologie Mercurius Retrograde 18 juni – 12 juli: dit betekent het voor jou

Mercurius Retrograde 18 juni – 12 juli: dit betekent het voor jou

Door redacteur

Vanaf donderdag 18 juni tot en met zondag 12 juli loopt Mercurius retrograde. Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, is dit de gebeurtenis die voor de meeste opwinding zorgt. Helaas maakt het ook veel mensen bang. Dit is echter niet nodig is. Hieronder lees je waarom we zoveel aandacht geven aan Mercurius retrograde, wat Mercurius retrograde precies inhoudt en wat dit voor jou betekent.

Wanneer loopt een planeet retrograde?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in as­trologie en bijna iedereen, zelfs de niet-astroloog, heeft wel­eens gehoord van Mercurius retrograde – wanneer het lijkt alsof de planeet achteruitgaat. Nu zijn er ook een heleboel misver­standen over Mercurius retrograde. Veel mensen denken bij­voorbeeld dat deze periode vernietiging en verderf verspreidt en ongeluk brengt, maar dat is niet waar.

Natuurlijk kunnen planeten zich niet écht omdraaien en ach­teruit bewegen, al lijkt het soms vanaf de aarde bezien alsof dat wel gebeurt. Het is een optische illusie die voortkomt uit de positie van de aarde ten opzichte van de planeten en de ma­nier waarop ze rond de zon draaien. Mercurius staat het dichtst bij de zon en doet dan ook korter over zijn rondje om de zon dan de aarde, namelijk 88 dagen in plaats van onze 365 dagen. Dit betekent dat op Mercurius vier jaar voorbijgegaan zijn te­gen de tijd dat wij één keer om de zon zijn gedraaid. Hierdoor ontstaat een optische illusie. Het lijkt of Mercurius voorbij de aarde schiet, dan ineens op de rem trapt en achteruit beweegt. Dit laatste wordt ‘Mercurius retrograde’ genoemd. Je kunt het een beetje vergelijken met een atletiekbaan: de binnenste baan is korter dan de buitenste.

Mercurius is niet de enige planeet die zo nu en dan retrograde loopt. Dat doen alle planeten (met uitzondering van de zon en de maan, maar dat zijn geen planeten). Wanneer een planeet retrograde gaat lopen, vertragen alle handelingen die met die planeet te maken hebben. Mercurius retrograde is de bekend­ste van alle retrograde bewegingen en komt in één jaar tijd zo’n drie à vier keer voor, dus ongeveer twintig procent van de tijd.

De voordelen van Mercurius retrograde in het sterrenbeeld Kreeft

Dit is een geweldige tijd om je huis opnieuw aan te pak­ken. Een lenteschoonmaak zorgt net voor iets extra’s in je huis, omdat je in deze periode bereid bent flink te boenen tot­dat alles glimt. Je denkt misschien zelfs groter, aan renoveren bijvoorbeeld, of je besluit zelfs dat te gaan doen. Dat is prima, maar let wel op de details. Controleer als je bijvoorbeeld iets bestelt, of je het juiste product binnenkrijgt en niet iets wat er alleen maar op lijkt.

Behalve aan je huis is dit ook een goede tijd om aandacht te be­steden aan je familie als je die een tijdje niet gezien hebt. Vaak is een telefoontje naar een of twee familieleden al voldoende, maar je kunt ook een feest organiseren of met zijn allen uit eten gaan. Misschien heb je het wel geweldig naar je zin!

Mercurius retrograde in Kreeft is namelijk het perfecte mo­ment om samen te komen met de mensen van wie je houdt en mooie herinneringen op te halen. Juist nu geef je het beste advies aan je geliefden, gebaseerd op ervaringen die je eerder hebt opgedaan.

Vijf tips

  • Breng je familie samen of plan een reünie en/of onderzoek je stamboom.
  • Repareer in je huis wat nodig is en/of knap je huis op.
  • Denk nog eens na over je dieet, pas het aan en verbeter je kookkunsten.
  • Heroverweeg je plannen en creëer zo het familieleven dat je wilt en nodig hebt.
  • Lees biografieën of geschiedenisboeken, of kijk naar een historisch drama of een documentaire.

Let op …

Als Mercurius retrograde loopt in Kreeft, is iedereen wat ge­voeliger. Zo gevoelig zelfs, dat je algauw iets negatiefs hoort in wat iemand vertelt, zelfs als het een onderwerp betreft waar je normaal gesproken niks om geeft. Als je geen ruzie wilt krij­gen met iemand, loop dan gewoon stilletjes uit het gesprek weg.

Ook is het belangrijk om het volgende in je achterhoofd te houden: probeer niemand emotioneel te manipuleren met je woorden, want dat kan averechts uitpakken. Je kunt beter rechtdoorzee zijn, zeker als je in de war bent, en je bepaalde feiten liever negeert omdat ze je een naar gevoel geven.

Misschien is je thuissituatie op dit moment niet geweldig, of focus je je meer op de dingen die fout gaan, maar juist nu kun je beter niet verhuizen. Wacht tot na Mercurius retrograde met het nemen van zo’n beslissing, anders is de kans groot dat je de problemen meeverhuist.

Boekentip van de redactie: Leven met Mercurius Retrograde

mercurius retrogradeDit is een fragment uit Leven met Mercurius Retrograde van Yasmin Boland en Kim Farnell. In dit boek ontdek je hoe je de energie van Mercurius retrograde kunt inzetten voor persoonlijke groei. Symbolisch gezien zijn de perioden waarin Mercurius retrograde loopt de momenten waarop we aangemoedigd worden om het rustiger aan te doen en een pauze in te lassen. Je kunt Mercurius zien als de planeet die je probeert te zeggen dat het tijd is om uit je dagelijkse routine te stappen en een korte break te nemen.

Reserveer nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,50

Leave a Comment