Home Astrologie Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jouw sterrenbeeld?

Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jouw sterrenbeeld?

Door redacteur

Van 13 oktober tot en met 30 november 2020 loopt Mercurius retrograde, eerst in het teken Schorpioen (tot 27 oktober) en vervolgens in het teken Weegschaal. Ieder sterrenbeeld brengt zijn eigen energie mee. Ontdek wat deze retrograde voor voordelen voor je meebrengt.

Hoewel bepaalde factoren van Mercurius retrograde altijd van invloed zullen zijn, ongeacht het sterrenbeeld waarin de planeet retrograde loopt, reageert de planeet toch anders in elk sterrenbeeld. Net zoals het effect van Mercurius retrograde verschilt al naargelang het element, zoals Vuur (zie dit artikel over Mercurius retrograde in de vier elementen), zijn er ook verschillen tussen Mercurius retrograde in Ram, Leeuw en Boogschutter. En als Mercurius retrograde loopt in hetzelfde sterrenbeeld als jouw zon of ascendant, heeft de planeet een nog groter effect op jou.

Lees ook: Energetische uitwerking Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jou?

Ram

Als Mercurius retrograde loopt in het sterrenbeeld Ram, is het gunstigste effect daarvan dat iedereen een tweede kans krijgt om moedig te zijn. Als je dus eerder ergens tussen­uit geknepen bent omdat je het niet aandurfde, geeft Mercuri­us in dit impulsieve sterrenbeeld van de dierenriem je de kans om alsnog dapper te zijn.

Stier

Als Mercurius retrograde loopt in het sterrenbeeld Stier, denk dan aan wat jouw leven de moeite maakt. Zodra je nadenkt over wat voor jou echt belangrijk is, breng je datgene makkelijk terug in je leven.

Tweelingen

Je kunt best vragen stellen, maar luister wel naar de antwoorden. Dit is een goed moment om informatie te verwerken. Het zal makkelijker zijn om de juiste verbindingen te leggen zodra de cyclus voorbij is. Praat langzaam en luister beter.

Kreeft

Dit is een geweldige tijd om je huis opnieuw aan te pakken. Een herfstschoonmaak zorgt net voor iets extra’s in je huis, omdat je in deze periode bereid bent flink te boenen totdat alles glimt. Je denkt misschien zelfs groter, aan renoveren bijvoorbeeld, of je besluit zelfs dat te gaan doen. Dat is prima, maar let wel op de details. Controleer als je bijvoorbeeld iets bestelt, of je het juiste product binnenkrijgt en niet iets wat er alleen maar op lijkt.

Leeuw

Dit is de tijd om creatief te zijn en je ideeën de vrije loop te laten, waar ze ook heen gaan. Je hebt geen controle over alles wat er om je heen gebeurt, dus het heeft ook geen zin om te proberen die te hebben. Dit kan een rustgevende tijd zijn, die je de mogelijkheid biedt om je volledig te focussen op je creativiteit (in plaats van op het applaus!). Ook is het een goed moment om terug te gaan naar een project waar je een tijd geleden aan hebt gewerkt, maar dat je nooit hebt afgemaakt.

Maagd

De ijver die bij het sterrenbeeld Maagd hoort, is iets waarvan je gebruik kunt maken als Mercurius retrograde loopt in dit teken. Dit is het moment om onderzoek te doen en dingen opnieuw te doen die de eerste keer niet perfect verliepen. Wees georganiseerd, berg alles op en begin met opruimen (vooral op je werkplek).

Weegschaal

Een van de voordelen van deze Mercurius retrograde is dat een oude geliefde terug in je leven kan stappen als je daarop hoopt. Jullie worden óf herenigd, óf je krijgt de gelegenheid om dit deel van je leven eindelijk af te sluiten. Als je echt hoopt op een hereniging, wacht dan niet af. Als Mercurius retrograde loopt in Weegschaal, moedigt het lot je absoluut aan om contact op te nemen, al betekent dat niet per se dat het goed zal aflopen …

Schorpioen

Het klinkt misschien niet als iets wat je graag in je vrije tijd doet, maar dit is hét moment om je innerlijke demonen te confronteren en ze onder controle te krijgen. Ben je in thera­pie om iets uit je verleden op te lossen, dan kun je nu ook die­per ingaan op dat probleem. Het is hoe dan ook productiever om in deze cyclus naar jezelf te kijken dan naar anderen.

Boogschutter

Je krijgt (nog een keer) de kans om over je leven na te denken. Als je plannen de laatste tijd in het water zijn gevallen, heb je je misschien te veel gefocust op de details. Maar het kan ook zo zijn dat het gewoon het verkeerde moment was.

Steenbok

Als Mercurius retrograde loopt in Steenbok, denkt iedereen meer na over hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Misschien moet je je opnieuw focussen op een doel, of moet je een ander doel vinden. Begin in ieder geval met plannen. De stappen die je moet zetten om je doel te bereiken, kun je op een realistische manier uitstippelen..

Waterman

Je voelt je creatief en zit bomvol ideeën. Je moet nog even wachten met het nemen van een definitief besluit, maar kunt
wel alvast alles nog eens onder de loep nemen. Waterman heeft een erg liefdadige kant. Als je plannen had om iets voor
de mensheid te doen, maar je bent daar nog niet aan toegekomen omdat het leven in de weg stond, is dit de tijd om ze weer op te pakken.

Vissen

Aan de ene kant is deze retrograde beweging positief, omdat Mercurius de gedachtenplaneet is. Dus als Mercurius retrograde loopt in het dromerige en spirituele sterrenbeeld Vissen, kun je je langer focussen op mystieke aspecten. Dit betekent echter tegelijkertijd dat waar Vissen toch al een wat mistig teken is, de vaagheid erger kan worden als Mercurius in
dit sterrenbeeld retrograde gaat lopen!

Leven met Mercurius retrograde

Laat een bericht achter