Home Astrologie Energetische uitwerking Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jou?

Energetische uitwerking Mercurius retrograde 13 oktober: wat betekent dit voor jou?

Door redacteur
mercurius retrograde

De laatste Mercurius Retrograde van het jaar is aangebroken. Mercurius zal op 13 oktober retrograde in het waterteken Schorpioen gaan en eindigt op 3 november 2020, in het luchtteken Weegschaal. Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, is dit de gebeurtenis die voor de meeste opwinding zorgt. Helaas maakt het ook veel mensen bang. Dit is echter niet nodig is. In dit artikel lees je meer over Mercurius retrograde in het element water en in sterrenbeeld Schorpioen.

Mercurius retrograde in een waterteken

Mercurius retrograde in een waterteken stelt ons in staat om uit onze geest en in de stem van ons hart te komen. We zijn in staat om naar onze intuïtie te luisteren en inzichten te krijgen die we anders misschien over het hoofd hadden gezien. Mercurius retrograde is altijd een tijd van naar binnen keren, maar onder de aanwezigheid van een waterteken voegt het een meer spirituele, creatieve en intuïtieve toon toe.

De meesten van ons zijn inmiddels bekend met wat Mercurius retrograde kan brengen. Het heeft de neiging om de energie van de buitenwereld te vertragen, waardoor wij dat ook moeten doen. We kunnen ontdekken dat we te maken hebben met tegenslagen of zelfs miscommunicatie. Het doel is om ons te laten opletten, de kleinere details op te merken en te luisteren naar de subtiele signalen om ons heen.

De voordelen van Mercurius retrograde in het sterrenbeeld schorpioen

Het klinkt misschien niet als iets wat je graag in je vrije tijd doet, maar dit is hét moment om je innerlijke demonen te confronteren en ze onder controle te krijgen. Ben je in therapie om iets uit je verleden op te lossen, dan kun je nu ook dieper ingaan op dat probleem. Het is hoe dan ook productiever om in deze cyclus naar jezelf te kijken dan naar anderen.

Meer dan welk ander sterrenbeeld ook neemt Schorpioen graag een kijkje onder het oppervlak om te zien welke zaken je verdoezelt of mooier maakt dan ze zijn. Als je een geheim hebt, kan dat nu naar buiten komen. Dit klinkt misschien verschrikkelijk, maar het kan juist helend zijn. Dat geheim dat je geprobeerd hebt te bewaren, blijkt misschien een minder groot probleem dan je al die tijd hebt gedacht.

Financieel gezien valt er ook nog wat te zeggen. Het is nu de tijd om opnieuw te onderhandelen over een financiële overeenkomst en/of om schulden af te betalen. Financiële activa die je over het hoofd hebt gezien, komen nu weer bovendrijven.

Iets wat oud en versleten is – of dat nu een vriendschap of een kledingstuk betreft – kun je nu transformeren tot iets nieuws zonder daar al te veel moeite voor te doen. Als Mercurius retrograde loopt in Schorpioen, is dat ook een goede tijd om een angst onder ogen te zien die je ervan weerhield iets te doen. Dat alleen al kan je leven veranderen

5 tips:

  • Zie oude emotionele bagage onder ogen.
  • Word weer actief tussen de lakens.
  • Onderzoek hoe je je interesse in mysterieuze en esoterische onderwerpen kunt verdiepen.
  • Let extra op eventuele schulden die je hebt en op waar je je geld aan uitgeeft.
  • Luister naar je intuïtie.

Let op …

Lekker zeggen waar het op staat klikt misschien oké in je hoofd, maar als  je de woorden hardop uitspreekt, kom je niet zo verstandig over. Misschien kom het omdat je nu wantrouwiger en onzekerder bent dan normaal. Als dat zo is, dan is dit het moment om te leren omgaan met zulke gevoelens. Praat met iemand en probeer erachter te komen waar die gevoelens vandaan komen. Vertel geen leugens, want daar krijg je later waarschijnlijk last van. Als Mercurius opnieuw retrograde gaat lopen in Schorpioen. Weest eerlijk tegen jezelf en anderen, maar probeer ook aardig te blijven.

Probeer niet te negatief te denken over anderen, en voorkom dat je al uithaalt naar iemand voordat die ander überhaupt de kans had iets te zeggen. Er zijn veel betere momenten om een discussie aan te gaan, dus laat controversiële onderwerpen nu liever met rust.

Wel is dit een goed moment om diepe, betekenisvolle gesprekken te voeren die je al eerder had moeten voeren. Doe dit alleen als je vriendelijk kunt blijven! Bedenk vooraf goed wat je wel en niet wilt delen en wat de mogelijke gevolgen zullen zijn.

Leven met Mercurius retrograde

Lees ook dit artikel:

Laat een bericht achter