Home Kleur je leven Maandkleur van mei: roze helpt je bij het brengen van lichtheid in je leven

Maandkleur van mei: roze helpt je bij het brengen van lichtheid in je leven

Door Anne-Lies
roze

Mei is voor mij de maand van de liefde, de liefde voor het leven. De zon schijnt vaker, de natuur komt een beetje in balans na de knaller en kleurexplosie van april na de winter. De lente heeft haar hoogtepunt gehad. Beetje landen in het leven zeg maar. Richting is bepaalt en nu op ontdekkingstocht hoe dat leven voor je is en hoe jij het kunt opleuken voor jezelf. Je tuintje op orde maken en genieten. Dat is mei en roze past daarbij. Roze is de kleur van de onvoorwaardelijke liefde. Reminder van selfcare en compassie voor dat jou en dat wat is. Zacht en niet zo streng maar gewoon de lat wat lager leggen en er zelf op gaan zitten. Alleen of samen met de buuf met een borreltje of een bubbeltje. Zo roze!

Wat is de betekenis van de kleur roze

Roze  is de kleur van zorgen, zorg dragen voor en heel veel over hebben voor een ander. De kleur die alles wat kwetsbaar is graag omarmt en een veilige,warme plek van geborgenheid geeft. Waar het gezellig is en vooral mooie en vol van schoonheid, liefde en ontroering. Vrouwelijke energie ten top. Het is de kleur van pril begin, van kwetsbaarheid, van gevoelens tonen en van troost. Heel veel troost voor als het leven soms pittig is en je even niet meer zo stoer hoeft te zijn maar mag leven vanuit zachtheid, raakbaarheid. Mooi!

Negatieve energie van roze

Die zachte roze waar alles zoet en zalig is en de wereld lieflijk maakt kan ook overdrijven. Lief zijn voor jezelf is soms handiger te vervangen door leuk zijn voor jezelf! Want lief zijn voor jezelf is niet altijd helpend en kan neigen naar afhankelijkheid. Het idee dat je eigenlijk niets zelf kunt. Het gevoel van regie uit handen gegeven en niet je kwaliteiten in de wereld zetten. En ze soms gewoon ook niet meer zelf zien. De uitnodiging is dan kleur roze met al die zacht en zoetigheid en beetje te verschuiven naar pittig rozerood. Jezelf van de bank halen, om je heen kijken en de energie voelen voor iets nieuws in jezelf. Het fijner maken. Lees ook het blog: Lief zijn voor jezelf hoe doe je dat eigenlijk

Waar kan roze je in deze maand bij helpen?

Roze helpt je bij het brengen van lichtheid in je leven. Als leven soms zwaar en strak voelt, vol verantwoordelijkheid zonder ruimte voor jou en je gevoelens. Het hoofd maakt overuren en het voelen van je gevoelens is  verstoft. Van de een op de andere dag zeggen: ZO dat is klaar, we verhuizen nu van hoofd naar hart en het denken mag met pensioen maakt dan al snel dat het je naar de keel grijpt. Er moet immers van alles gedaan worden. Het is niet voor niets dat je hoofd overuren draait, toch?  Of is het en en? Is er inderdaad van alles waardoor je druk bent en je druk voelt maar is het ook een gewoonte geworden? Een overlevingsmechanisme of omdat je het nu eenmaal altijd zo doet? Roze kan je helpen daar weer balans in aan te brengen door een brug van hoofd naar hart te slaan.

Ritueel voor mei

Aandacht is echt een toverwoord van roze en dat nemen we mee in het ritueel van deze maand. Zoek een tint in roze die fijn voor je is. Dat mag best een pittige variant zijn als dat makkelijker voor je is en blok dan ruimte in je agenda in die kleur met een roze stift of kleurpotlood. De hele maand elke week een half uurtje is al een fijne start. Me time. Mij tijd in de meimaand. Mag deze maand over jou gaan? Bewust op zoek gaan naar een roze boekje, een bosje roze bloemen en een taartje in roze, zo’n foute marsepein. Gewoon omdat het kan, omdat jij het kan. Tijd voor jou en schrijf dan eens 3 fijne dingen op van afgelopen dag over liefde. Iets van dé liefde of iets waar je liefde voor voelt of aan hebt gegeven. Een liefdesboekje is een ritueel om je bewust te maken voor alles wat er is, wat er in jou is en je mag her-inneren. Onvoorwaardelijke liefde

Don’t forget to give yourself all you ever wanted in life

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je  graag alles over creatief en intuïtief vrouwelijk leiderschap. Klik op deze link voor een kleurrijk leven.

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop pijnlijker dan tot Volle Bloei te komen. – Anais Nin
Met Lie(f)s

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranjeroodmagentagroengeelturkooisrozeblauwwitindigo.

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.

 

 

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter