Home Kleur je leven Maandkleur van juli: oranje je helpt je luisteren naar je gevoel

Maandkleur van juli: oranje je helpt je luisteren naar je gevoel

Door Anne-Lies
oranje

Juli is voor mij altijd de maand van no longer and not yet. Van even in de wacht staan en dat is misschien helemaal geen gek idee. Even de boel de boel laten, zeg maar. Het is zomer, het ritme is anders en de temperatuur nodigt vaak uit om naar buiten te gaan. Losser en misschien ook wel lichter, lichter leven. Minder moeten en zien wat zich laat zien als je de teugels wat laat vieren. Ik vind dat leuk. Oranje past daar goed bij want het is de kleur van vieren, van gezelligheid en heel veel warmte. Lekker zomers!

Wat is de betekenis van de kleur oranje ?

Oranje is ook de kleur van je innerlijk vuur, je levenslust. De kleur van ons enthousiasme wat oplaait als we ergens energie van krijgen en de warmte door ons lijf voelen stromen. Tinteling van onder naar boven, blijheid van de puurste puurheid. Dat waar je voor op staat en wat zin geeft aan je dag of aan je leven. Het is de energie om jezelf in beweging te krijgen maar ook de ander. Samen leven en ondernemen. Je verbinden met de ander en zo het leven warmer en rijker maken. 

Negatieve energie van oranje  grenzeloosheid vrijer voelen

Die mooie energie van oranje, dat innerlijk vuur kan ook doorslaan naar altijd aan staan. Want zo mooi als een oplaaiend vuur ook is er dient altijd een moment van rust te komen zodat je niet uitgeblust raakt. Burn out! En in het volle vuur is het moment van rust makkelijk over het hoofd te te zien.  Altijd aan staan, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om enthousiast te blijven. Niet meer naar je grenzen luisteren maar door naar de volgende uitdaging, het volgende spannende spel, of de volgende opdracht grenzeloos en niet meer kunnen voelen. Een uitputtingsslag waar je geen remmingen kent als je in te veel oranje doorslaat. Balans en je grenzen voelen is de magie van deze kleur. Lees meer over oranje in dit blog: De oranje Corona kimono

Waar kan oranje je in deze maand bij helpen? 

Oranje helpt je met luisteren naar je gevoel. Het is de ideale kleur als je wilt verhuizen van je denken naar voelen. Maar luisteren naar je gevoel, onbevangen en vrij zijn vraagt wat van ons volwassenen. Soms zit het zelfs zo verstopt onder onze overtuigingen en overleving mechaniek dat het heel wat van ons vraagt om gewoon weer eens je schoenen uit te schoppen en te dansen. Meebewegen met al het mooie van het leven in al haar eenvoud. Geen oordeel van ons zelf of de ander maar genieten van dat wat het zomerse leven geeft.

Ritueel voor juli

Dat vrij en onbevangen zijn en dansen alsof niemand je ziet is natuurlijk geweldig maar hoe doe je dat dan? Wat ik in de praktijk van Bloei vaak zie is het het verlangen om los te gaan, de verantwoordelijkheden loslaten, voorbij eventuele schuldgevoelens of simpelweg gedoe best een klus is. Allemaal zaken die zich in ons hoofd afspelen en  niet van de een op de andere dag verdwijnen. Dansen op mooie muziek is dan wel een leuk idee  maar niet altijd haalbaar.  Een mooi vuurritueel om aandacht te geven aan je innerlijk vuur, die gevoelens van deep down is eenvoudiger. Het geeft mij altijd een enorm goed gevoel te kiezen voor kijken in het vuur. Het lijkt het tegenovergestelde maar je gedachte tot rust brengen met uiterlijk vuur doet iets met  je innerlijk vuur, het vormt een brug naar je allerdiepste gevoelens en verlangens. Je maakt ze vrij in de stilte, geeft ze de ruimte. Maak deze zomer eens een plekje vrij in de tuin en maak buiten een vuurtje. Niet zomaar maar vol aandacht en enkel voor jou. Staren in het vuur is soms een beetje staren in je ziel.

Oranje is een reset in het midden van het  jaar, een moment van aandacht voor dat wat gevoeld wordt maar geleefd wil worden.

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je er graag alles over. Klik op deze link voor een kleurrijk leven

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop pijnlijker dan tot Volle Bloei te komen. – Anais Nin
Met Lie(f)s

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranjeroodmagentagroengeelturkooisrozeblauwwitindigo.

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd. Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 15,50

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter