Home Kleur je leven Maandkleur van januari: wit helpt je opruimen bij wat er emotioneel in de weg zit

Maandkleur van januari: wit helpt je opruimen bij wat er emotioneel in de weg zit

Door Anne-Lies
januari

Januari, een maand als een blanco vel ligt voor ons. Niet alleen een nieuwe maand maar ook een heel nieuw jaar. Open, licht en ruim ligt het voor je en jij mag er vorm aangeven. Je mag bedenken wat je wilt met deze tijd. Voor de een wat meer mogelijk dan voor de ander maar er is altijd iets waar jij je vorm aan kunt geven. Hoe symbolisch!

Wat is de betekenis van de kleur wit

Wit is de kleur van open-minded zijn. Je openstellen voor al het nieuwe dat op je pad komt en wat jij graag op je pad wilt zien. Wie of wat nodig je uit als alles mogelijk is? Want dat is waar wit over gaat, het is niet alleen dat wit er ruimtelijk uitziet, het geeft je ook een gevoel van ruimte! Opgeruimd voelen en opgeruimd zijn, ook vrij van dat wat je emotioneel in de weg zit. Wit helpt je bijvoorbeeld bij vergeving zodat je weer met een schone lei verder kunt. Los maken van wat je niet meer dient zodat je vrijer en meer open de wereld in kunt, het jaar in kunt. Lekker jezelf zijn met een open mind en een frisse blik!

Negatieve energie van wit

Altijd in balans want wit, dat stuk van lekker jezelf zijn en laten zien, een stralend middelpunt in je eigen leven, zeg maar kan ook doorslaan. Dat het eigenlijk alleen maar over jou gaat en dat je je een beetje verheft boven de rest. Uit verbinding en dat is meestal niet de bedoeling. Het maakt dat je koud en gereserveerd overkomt en geeft een gevoel van eenzaamheid.

Waar kan wit je in deze maand bij helpen?

Wit de kleur van reinheid helpt je deze maand op een hele eenvoudige manier bij lekker in je vel zitten. Echt reinigen is prachtig zo aan het begin van het jaar. Het is niet heel sexy maar een super waardevolle tip die wit je geeft. Ontdoe je van alles wat je niet meer dient en jou in de weg staat. Loop door je huis met een grote mand en ontruim je omgeving heel bewust van dat wat je niet meer verder helpt. Een fijne gouden regel is bijvoorbeeld wat je al een jaar niet gebruikt hebt kan vaak weg. En werkelijk je gaat je lichter voelen.

Ritueel voor januari

Als je dan aan het begin van het jaar staat, en van een nieuwe maand pak dan eens een mooi wit vel. Een fijn schrift, een kop thee, een theelichtje en een fijn moment om uit te schrijven waar het deze maand over mag gaan voor jou. Kies een thema wat nu speelt en waar je aandacht aan wilt geven besteden deze maand. Een maand lang jouw aandacht op dat ene thema gaat je heel veel geven. Misschien een thema over de liefde, of over een plan of over…

Wit geeft ruimte aan dat wat gezien wil worden

Met Lie(f)s

Wil je meer weten en leren over de betekenis van kleuren? Kijk voor meer informatie op Bloei.biz 

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranjeroodmagentagroengeelturkooisrozeblauwwitindigo.

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.

 

 

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter