Home Kleur je leven Maandkleur september: goudgeel helpt je bij het vinden van licht en zelfvertrouwen

Maandkleur september: goudgeel helpt je bij het vinden van licht en zelfvertrouwen

Door Anne-Lies

September gaat voor mij natuurlijk over oogsten, maar ook over het prachtige licht en nazomeren. Niet om heel krampachtig vast te houden aan het seizoen van zomers voorbij slenterende dagen, maar eerder op waarde schatten wat er was. Hoe alles tot stand is gekomen in de/je natuur. Genieten! En nog een laatste volle teug van dat magisch mooie licht, golden hour noemen ze het volgens mij, nemen. Alsof we het jaar tot nu toe, en dat wat we gedaan hebben, in het licht zetten, voordat we ons gaan opmaken voor de nacht. Een laatste kans om te kiezen voor je volle bloei! Een spurt voor de laatbloeiers. Zo voelt dat voor mij. Herkenbaar voor jou?

Wat is de betekenis van de kleur goudgeel?

Goudgeel is de kleur van je innerlijke zonnetje. Het maakt je vrolijk, positief en sterk. Geel zorgt dat we weten wat we willen en welke kant we kiezen in het leven. Dat maakt dat we doelgericht zijn en vol focus kunnen werken. Goudgeel maakt je stralend en zichtbaar zodat je vol trots en zelfvertrouwen in het leven kunt staan. Het goud in geel zorgt dat je niet alleen heel leergierig bent,  maar alles wat je leert ook in je leven toepast en dat maakt je levenswijs. Goudgeel geeft je glans, oogst en overvloed zoals ik in mijn boek Kleuren van Geluk schrijf.

Negatieve energie van goudgeel

Het mooie van goudgeel is, weten wat je waard bent en vol vertrouwen zijn en jezelf laten zien. Echt trots zijn op jezelf is natuurlijk waar we allemaal wel iets van kunnen gebruiken. Dat zou echt een verschil in de wereld maken als we zonder gene ons licht durven laten schijnen. Maar soms als er heel veel goudgeel is, kan het doorslaan. Dan zie je de ander niet meer staan, gaat het ego aan de haal en ga je uit verbinding. Goudgeel slaat om naar gebabbel, borstklopperij en slaat de zuivere kracht om naar klatergoud. Zo oogverblindend,  dat je niet meer helder hebt wat er werkelijk toe doet.

Zet jij je energie in de etalage van de uitverkoop? Of ga je er liefdevol en zorgvuldig mee om? Het is goud waard

Waar kan goudgeel je in deze maand bij helpen?

Goudgeel maakt je stralend en zichtbaar zodat je vol trots en zelfvertrouwen in het leven kunt staan. De kleur geeft positieve energie en maakt je optimistisch over jezelf en over wat je graag doet in je leven. Elke dag opstaan vol goede moed om je plannen uit te werken. Lekker doelbewust en focus. Je stip op de goudgele horizon helder hebben maakt je leven zonder ruis. Het goud in geel zorgt dat je niet alleen heel leergierig bent, maar alles wat je leert ook in je leven toepast en dat maakt je levenswijs. Het geeft je glans, oogst en overvloed. En dat laatste is iets om dankbaar voor te zijn. Dankbaar zijn en je steeds opnieuw verwonderen over het goede in het leven. Leven met een gouden randje.

Met dit ritueel haal ik de haast uit mijn leven

Ritueel voor september

Een fijn ritueel is de dag starten en eindigen met dat waar je dankbaar voor bent. Wat geeft je dag een gouden randje? Een mooie manier om dit in je leven te integreren is een dankbaarheidsplekje. Dit kan een plekje in huis zijn maar ook een plekje wat je steeds creëert. Dat je als het ware bewust werkt naar dat moment van dankbaarheid. Ik creëer heel bewust een moment van rust. Steek een geurkaarsje aan, pak een vaasje met een mooie bloem (als ik reis heb ik een gedroogd bloemetje in mijn reisaltaartje), een mooi boekje en soms een mooie steen. En terwijl ik dit creëer ben ik heel bewust al bezig met de afgelopen dag en wat deze me geschonken heeft. Ik geniet van de stilte. In die rust komen de momenten als vanzelf omhoog. Waardevol om op te schrijven en een blijvende plek in mijn leven te geven. Ik schrijf ook werkelijk met goud om de wijsheid in beweging te brengen en zo nodig ik dankbaarheid uit. 

Dit smaakt natuurlijk naar veel meer en maakt dat je jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leert kennen. Ik vertel en leer je er graag alles over. Klik op deze link voor een kleurrijk leven

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop pijnlijker dan tot Volle Bloei te komen. – Anais Nin
Met Lie(f)s

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranjeroodmagentagroengeelturkooisrozeblauwwitindigo.

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd. Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 15,50

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment