Home Astrologie Maandhoroscoop September: veranderingen, herfstequinox en kiezen voor jezelf

Maandhoroscoop September: veranderingen, herfstequinox en kiezen voor jezelf

Door Irma van der Wijk

September is voor velen een melancholische maand. De zon verliest aan kracht, het wordt eerder donker, de bladeren vallen van de bomen. De kinderen moeten terug naar school. Kortom: de zomer is al weer bijna voorbij! Maar de herfst heeft ook zijn leuke kanten: de mooie kleuren van de bladeren, het is net warm genoeg voor lange wandelingen en soms is er een mooie nazomer en zijn er mooie zonsop- en ondergangen.

September is de havermaand, maar ook de vruchtmaand. Heel de zomer waren er in allerlei boomgaarden de lekkerste aardbeien, bessen, frambozen, kersen en pruimen te koop. De oogst van peren en appels begint zo’n beetje in september. Op 13 en 20 september zijn de jaarlijkse appelplukdagen. Op veel locaties in de Betuwe kun je dan terecht om zelf je eigen appels te plukken en/of appelsap te persen. Op 17 september viert Tiel het Fruitcorso met kleurige fruitmozaïeken en praalwagens. Leuk om met je (klein)kinderen te bezoeken.

Maandhoroscoop september 2019

Ram

Vanaf 18 september gaat Saturnus (energie van keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, opbouw en structuur) jouw werk en carrière op een krachtige manier beïnvloeden. Er komt een positieve energie van ambitie, kracht en stappen voorwaarts aan. Deze energie blijft de rest van dit jaar met jou meelopen, dus geniet en profiteer ervan. Maar let wel goed op je gezondheid en doe zo nu en dan even een stapje terug. Ook wil je dieper contact met alle mensen om je heen en hierdoor ervaar je ook steeds meer liefde bij jezelf.

Stier

Vanaf 21 juni tot het einde van dit jaar heeft de planeet Neptunus (de planeet/energie van meevoelen en inlevend vermogen, fantasie, behoefte om ergens helemaal in op te gaan, meer inspiratie voor creativiteit) invloed op jou. Je bent bezig met het zoeken en vinden van antwoorden op jouw (spirituele) vragen. De afgelopen periode heb je wisselende gevoelens gehad t.o.v. je werk, maar vanaf 21 september gaat het op je werk ook wat soepeler verlopen. Je kunt ook tot het besef komen dat je misschien van baan wilt veranderen. Blijf in jezelf geloven, blijf positief en geef jezelf de ruimte om nieuwe talenten van jezelf te ontdekken.

Tweeling

2019 is voor Tweelingen een jaar waarin er veranderingen plaats kunnen vinden in vriendschappen. Je hebt al een hele tijd het gevoel dat bepaalde vriendschappen niet meer aansluiten bij jouw leven of karakter. Het is ook het jaar van vernieuwing. Als jij je niet meer happy voelt in bepaalde vriendschappen of relaties, dan is het nu de tijd om er iets aan te doen. Je wilt nieuwe dingen proberen en je bent bezig om jezelf te (her)ontdekken. Je hebt behoefte aan vrijheid en de behoefte om lichaam, ziel en geest als een eenheid te ervaren.

Kreeft

De komende maanden staan in het teken van jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Misschien ga je trouwen, een huis kopen of denk je aan gezinsuitbreiding. Het kan ook betekenen dat je juist moeilijk kan loslaten en het verstandiger vindt om na te denken over je werk, je relatie of bepaalde vriendschappen. Dit is juist goed, omdat het voor jou al zo moeilijk is om “afscheid te nemen”. Toch gaat het nu om JOU! Luister naar je gevoel en kies voor jezelf! Heb je al een beslissing genomen wat betreft jouw werk? Als jij je niet meer prettig voelt bij het beleid van het bedrijf of jouw functie, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar iets nieuws dat beter bij jou past.

Leeuw

De eerste helft van de maand ben je misschien liever wat meer “op jezelf”, maar vanaf 23 september, de Herfstequinox, breekt een mooie tijd aan. Een periode van positiviteit en gezelligheid. Ook heb je de energie om veel met anderen samen te werken. De stress die je misschien op je werk hebt ervaren, gaat voorbij omdat Pluto aan het eind van september weer direct gaat lopen. Dat geeft jou weer ruimte en energie om vooruit te kijken. Op vele fronten is er een nieuw begin, zowel op het gebied van werk, vriendschappen als gezondheid.

Maagd

Belangrijk deze maand is dat je positief blijft en in je eigen kracht blijft staan. Er staat deze maand veel te gebeuren. Allerlei veranderingen op het gebied van je werk, gezondheid, vriendschappen en misschien zelfs je financiën. Er kunnen misverstanden en meningsverschillen zijn in je relatie of op je werk. En dit alles heeft juist bij jou, Maagd, invloed op je gezondheid. Neem je rust, want dat blijft voor jou heel belangrijk. Blijf positief en besteedt meer aandacht aan het leggen van interessante contacten. Dat kan straks positief uitwerken voor jouw netwerk.

Weegschaal

Het is de afgelopen maand behoorlijk druk en hectisch geweest en dat kan je nu opbreken. Misschien ben je ook teleurgesteld in vriendschappen en/of relaties en heb je hierdoor twijfels of teleurstellingen. Maar vanaf 23 september breekt er een mooie periode voor jou aan. Straks heb je weer de energie om zaken waarmee jij bezig bent verder op te bouwen. Maar, neem eerst je rust! Jouw energieniveau is laag en hierdoor kun je meer last hebben van stress en hoofdpijn of je gewoon niet lekker voelen.

Schorpioen

Vanaf half augustus tot begin januari 2020 loopt Uranus (de planeet van originele persoonlijkheid en grote behoefte om jezelf te kunnen zijn) in jouw huis van relaties en verbindingen met anderen. Dit betekent dat jij vooral in jouw relatie behoefte hebt aan verdieping op cultureel en spiritueel gebied. Het kan voor singles betekenen dat jij iemand ontmoet in het buitenland. Houd er deze maand wel rekening mee dat er met jouw familie of vrienden soms communicatieproblemen kunnen zijn. Wees afgewogen in jouw communicatie met anderen.

Boogschutter

De eerste helft van september heb je nog te maken met stress op je werk en privé. Maar vanaf 23 september loopt Weegschaal met jou mee en dat betekent dat je met volle kracht vooruit kunt. Je hebt nu ook veel meer energie om veel zaken in praktijk te brengen die jij de afgelopen tijd hebt bedacht. Met alle inzichten en ideeën die jij hebt opgedaan weet je nu precies wat je te doen staat. Daarnaast ligt de focus ook op jouw gezondheid. Je krijgt de behoefte om gezond te leven en je bent op zoek naar een nieuwe lifestyle. Het lijkt wel alsof jij je lichaam beter “aanvoelt”, zodat je ook eerder je rust neemt. Want jij, als Boogschutter, kan soms aardig over jouw grenzen heengaan, vanuit een ongebreidelde energie en vanuit optimisme.

Steenbok

Je bent al een tijdje bezig om een aantal zaken op je werk en werkomstandigheden te veranderen. Om “oude patronen” te veranderen en hier verbeteringen in aan te brengen die jou meer rust en energie gaan geven. Je hebt veel meer onder controle en je weet meer je eigen grenzen te bewaken. Natuurlijk blijf je ambitieus, maar het is meer in balans. Het loopt gewoon allemaal even soepel in het leven en dat voelt goed. Het is belangrijk dat je hiervan geniet, want je hebt hard genoeg gewerkt. Blijf wel letten op je gezondheid, neem je rust, mediteer en doe zo nu en dan een stapje terug.

Waterman

Dit jaar is voor jou een jaar van optimisme, veranderingen en nieuwe kansen. Je hebt hard gewerkt en er komen in september nieuwe mooie kansen en ontwikkelingen op je pad. Ook op het relationele vlak loopt alles veel soepeler. Jullie genieten van elkaar en voor singles komen er nieuwe kansen iemand te ontmoeten. Vanaf deze maand zal jouw energie gericht zijn op je persoonlijke uitstraling, gezondheid en je carrière. Er is ook een kans dat je gaat nadenken over een (ander) huis of gezin (gezinsuitbreiding).

Vissen

Neem jezelf deze maand in acht. Het kan even een minder leuke maand worden. Het is een maand met ups en downs. Je zit niet zo goed in je vel en je energieniveau is laag. Juist nu is het belangrijk dat je aandacht geeft aan persoonlijke behoeftes en healing. Door extra tijd te besteden aan je dromen tijdens de Volle Maan geeft het je nog meer kracht en positieve energie om je dromen waar te maken. Omdat de Volle Maan zoveel energie geeft, kan meditatie ervoor zorgen dat je weer kalmte, stilte en rust gaat ervaren. Heb je nog nooit gemediteerd? Er zijn vele spirituele centra, yoga studio’s en online groepen die bij elkaar komen voor een Volle Maan meditatie.

Wil jij nu toch meer weten over jouw persoonlijke geboortehoroscoop? Laten we dan samen een afspraak plannen voor een consult.

Liefdevolle astrologische groet,
Irma van der Wijk

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment