Home Horoscopen Maandhoroscoop oktober: Mercurius Retrograde, healing en innerlijk groei

Maandhoroscoop oktober: Mercurius Retrograde, healing en innerlijk groei

Door Irma van der Wijk

We zijn hier om op aarde om te groeien in liefde en wijsheid. De energie van de planeten begeleiden ons in healing en individuele ontplooiing. Wij zien spiritualiteit als een nuchter gegeven, we zijn in deze intensieve astrologische tijden alle spirituele dimensies aan het ontdekken omdat we met ons aangeboren inzicht en levensvisie steeds weer dieper op de betekenis van spiritualiteit willen ingaan. We worden gevoeliger voor onze onbewuste inhoud en innerlijke waarden.

Ons nieuwe bewustzijn is meer dan alleen ons ego. Misschien “botst” bij jou nog innerlijk jouw “nuchtere” verstand aan de ene kant en jouw spirituele behoefte aan de andere kant.

Mercurius retrograde oppositie Uranus

We krijgen “hulp” van het universum. Vanaf 13 oktober gaat Mercurius Retrograde lopen en vanaf 10 oktober t/m 18 november maakt Mercurius een oppositie met Uranus.

Normaal gesproken lopen alle planeten direct/vooruit. De zon doet er een maand over om een volgend teken binnen te lopen en Mercurius doet er ongeveer 3 weken over. Gedurende deze periode “raken” deze transit planeten andere planeten in je geboortehoroscoop. Maar tijdens deze retrograde periode raakt Mercurius drie keer Uranus.

Wat voor invloed heeft deze Mercurius Uranus verbinding op je?

Je voelt een drang naar nieuwe, originele en verfrissende ideeën, die oorspronkelijk en inventief zijn en die je nieuwe mogelijkheden voor de toekomst geven. Deze manier van denken kan door sommige als “provocatief” worden ervaren.
Het is niet onze bedoeling om een ander te “shockeren” maar we gaan op zoek naar een nieuwe vorm van onafhankelijkheid en vrijheid. Je geeft jezelf steeds meer de ruimte om te zijn wie je werkelijk bent en ook “happy”te zijn met jezelf.

Je spiritualiteit (verder) ontwikkelen kan je veel brengen in het leven. Met hulp van Mercurius en Uranus ga je je verder ontwikkelen en krijg je meer gevoel voor een nieuwe levensrichting.

Deze twee planeten helpen je er beter achter te komen wat jouw doel is in het leven, zowel in je persoonlijke, professionele als sociale leven. Om optimaal te kunnen functioneren, moeten we aandacht besteden aan alle aspecten van ons zelf. Het leven is een zoektocht naar wat moet gebeuren en wat onze vrije wil is. Het leven zorgt voor bepaalde gebeurtenissen en JIJ bepaalt hoe je ermee wilt omgaan.

Als jij je bewust wordt van je vrije wil en leert je grenzen te bewaken, dan heb je meer inzicht hoe je het leven meer kan sturen zoals jij dat wilt, zonder altijd op zoek te gaan naar die compromissen.

Maandhoroscoop oktober 2020

Ram

Op 1 oktober staat de Volle Maan in jouw teken. Deze Volle Maan heeft invloed op relaties en wat je zoekt in een relatie. Gedurende deze Volle Maan krijg je meer inzicht in jouw behoeftes en verlangens en die van een ander. Je voelt aan de ene kant jouw emoties maar aan de andere kant blijf je wel het vertrouwen houden. Daarnaast voel jij de invloed van Mercurius Retrograde die een verbinding maakt met Uranus.

Mercurius in Schorpioen loopt door jouw 8e huis en je wilt doordringen tot de kern van problemen en alles aan het daglicht brengen, voor jou moet de onderste steen boven niet alleen bij jezelf maar ook bij een ander. Maar je wilt ook zeker een oplossing zien te vinden en het kan jou jij een mooie innerlijke groei geven. Door invloed van Uranus kun je ook ineens nieuwe inzichten krijgen die ook zorgen voor een transformatie. Je bent op zoek naar eerlijkheid, waarheid en authenticiteit.

Stier

Aan het einde van de maand staat de Volle Maan in jouw teken. Deze Volle Maan raakt ook Uranus die door jouw eigen teken loopt. Dit betekent dat je het even rustig aan moet doen want Uranus die ook al een aspect maakt met Mercurius kan je onrustig maken door alle nieuwe ontwikkelingen.

Probeer als Aardeteken te “grounden”. Ga de natuur in en sta eens stil bij de prachtige herfstkleuren in de natuur. Mercurius Retrograde loopt door jouw 7e huis. En je bent op zoek naar een prettige relatie met jouw partner of bv een zakenpartner. En je wilt juist nu alles bespreekbaar maken en sommige zaken uitpraten. Uranus kan jouw denken positief beïnvloeden door op een andere manier tegen een relatie aan te kijken. Aan de ene kant wil je diepgang maar aan de andere kant kun je nogal veranderlijk zijn en behoefte aan vrijheid hebben.

Tweelingen

Jouw huisheer Mercurius gaat retrograde lopen, dus de verbinding met Uranus ga je zeker voelen. In het levensgebied van gezondheid, werk en werkomstandigheden kunnen plotselinge veranderingen komen.

Hoe functioneer jij in je werk? Is het nog wel full filling? Ben je meer op zoek naar werk wat meer inhoud heeft en waar je ook innerlijk kunt groeien? Je bent zeker scherp en alert en je staat open voor plotselinge nieuwe mogelijkheden. Maar het geeft je ook inventieve en originele ideeën en plannen die je kunt toepassen in je werk. En als je “worstelt” met je gezondheid dan kan Uranus jou bewust maken dat vegetarische of veganistische voeding jou wel eens beter voor je kunnen zijn. Of dat je in deze periode beter reageert op homeopathische producten.

Kreeft

Venus maakt een mooi driehoek met Jupiter, Saturnus en Pluto. Een mooie positieve energie die ervoor zorgt dat je veel interessante mensen ontmoet met wie je snel een harmonieuze “klik” hebt. Maar ook met je partner heb je samen mooie gesprekken over een verdieping van de relatie maar je houdt je ook bezig met de toekomst van jullie beiden. En zoals bij alle tekens word je deze maand ook beïnvloed door Mercurius en Uranus.

Misschien normaal gesproken niet zo “Kreeftachtig” maar je zet jezelf in het licht door initiatieven te nemen om leuke dingen te doen die jij leuk vindt. Je hebt behoefte aan afwisseling en avontuur en Uranus wil niet “saaie” dingen ondernemen maar spannende!

Als je nog single bent, kun je rond de data dat Mercurius een verbinding met Uranus maakt een interessante persoon ontmoeten, die spannend, anders, onconventioneel en ondernemend kan zijn. Als je kinderen hebt dan kan jouw zoon of dochter zich ineens van een verrassende kant laten zien. En als jij je eigen bedrijf of praktijk hebt kunnen er ook onverwachts interessante mogelijkheden voordoen.

Leeuw

Deze maand voel je met name de invloed van Mercurius en Uranus. Deze planeten laten jou voelen hoe het zit met de balans tussen werk en carrière en je thuissituatie en je gezin. Uranus geeft je een bepaalde rusteloosheid.
Aan de ene kant heb je behoefte aan een warm thuis, waar je, nu de dagen korter worden, veel zin hebt om aandacht te geven aan je huis.

Maar aan de andere kant wil je ook aandacht geven aan je carrière. Met deze invloed zou het ook kunnen betekenen dat je al een tijdje op zoek bent naar een ander huis en dat er zich deze maand ineens een mooie opportunity langs komt. Misschien werk je al veel thuis en besluit je om nog meer of andere activiteiten vanuit huis te beginnen en nu een kans krijgt om je eigen bedrijf te beginnen. Of je krijgt ineens nieuwe informatie over je familie die jou enorm verrast in positieve of negatieve zin, waardoor er plotselinge veranderingen zijn in familierelaties en in je gezin.

Maagd

Allereerst maakt jouw huis heer Mercurius een verbinding met Uranus in jouw huis van communicatie. Het wordt een periode van learning, kennis uitdragen en veel contacten opdoen. Misschien heb je in het verleden een cursus of opleiding gedaan en daar al een hele tijd niets meer mee gedaan. Met Mercurius en Uranus krijg je weer zin om naar de zolder te gaan, je cursus op te zoeken en je weer opnieuw hierin verdiepen en alles weer op te halen. Het kan je enorm veel energie geven.

Je kunt ook ineens “journalistieke” talenten bij jezelf ontdekken. En dan Venus die in jouw eigen teken staat en een harmonieuze verbinding maakt met de belangrijke conjuncties van Jupiter, Saturnus en Pluto, die vanaf de 18e oktober vele zaken harmonieuzer voor je maakt. Zeker op het gebied van kinderen, genieten van het leven en de ontwikkeling van met name je eigen bedrijf of praktijk. Alles lijkt in een positieve flow te zitten deze maand.

Weegschaal

Op 16 oktober staat de Nieuwe Maan in jouw teken. De Nieuwe Maan is de energie van het planten van een nieuw zaadje. In de natuur moeten we ook geduld hebben voordat het zaadje een mooie plant of bloem is geworden. Zo is het ook met de Nieuwe Maan. Laat het los en vertrouw erop dat het goed komt. Je bent vanaf dat moment bezig iets te creëren, vertrouw ook op je hart en intuïtie, maar luister ook naar je innerlijke gids die jou vertelt wat je moet doen.

De Nieuwe Maan brengt ook bij jou relaties in balans en aangezien ook jouw Zon in Weegschaal staat, verlicht de Zon jouw Maan en het lijkt wel alsof jij een “lichtend” voorbeeld bent voor anderen. Je bent creatief, charmant en verspreidt een aura van harmonie en verbinding en men komt naar jou toe omdat anderen voelen dat jij andere personen weer bij elkaar kan brengen, zonder teveel eigen oordeel of mening. Maar als een ander jouw vertrouwen schaadt, dan neem je ook het besluit geen energie meer te investeren in deze persoon.

Schorpioen

Natuurlijk is voor jou de energie van Mercurius belangrijk omdat de komende tijd deze planeet door jouw teken loopt.
Mercurius in Schorpioen:

  • Aan de ene kant denk en orden je op gevoel en emotie, aan de andere kant heb je behoefte om de dingen logisch, wetmatig en gestructureerd te benaderen
  • Je bent gericht op het doordringen van de kern, het analyseren gaat verder en verder tot er uiteindelijk niets meer overblijft
  • Bij jou vindt een proces van “broeden” plaats en de dingen gevoelsmatig herbeleven tot je het uiteindelijk begrijpt en voor jou duidelijk is
  • Je kunt dan “fel” overkomen
  • Waar het werkelijk om gaat zal je niet snel los laten

Het gaat ook zeker bij jou om relaties. Hoe kijk je überhaupt tegen relaties aan. Als Schorpioen ben je altijd op zoek naar achtergronden en wil graag graven in de “mind” van anderen, alhoewel jij weinig van jezelf laat zien.
Maar door de invloed van Uranus ben je minder “op je hoede” en je wilt veel contacten leggen en hebt iets rusteloos. Je wilt graag jouw ideeën over bepaalde zaken naar voren brengen en je gaat op onderzoek uit. En wat opvallend is, is dat je veel gemakkelijker praat over datgene wat jou raakt.

En in de laatste week van oktober maakt jouw Zon ook een oppositie met Uranus. Je straalt een bepaald onafhankelijkheid uit, je bent een initiator en bent op zoek naar de “waarheid”. Maar komt zelf ook met originele en inventieve plannen en ideeën. Maar verandering ontmoet weerstand!

Boogschutter

Mercurius retrograde staat in jouw 12e huis, het levensgebied van spiritualiteit. Zeker nu Mercurius retrograde loopt en in het teken Schorpioen staat heb je een diepe behoefte aan stilte en eenzaamheid. Alleen wat jou diep raakt, wil je over praten en jouw denkwereld is anders dan anders. Je denkt op een andere manier over bepaalde zaken.

Waarmee wil jij je verbinden, op welke manier wil je spiritueel veranderen? Je hebt daar duidelijk eigen ideeën over en wordt misschien niet altijd begrepen. Vanuit je 12e huis besef je dat je meer vanuit je geboortehoroscoop wilt leven. Je realiseert je dat onze levens niet “gedomineerd” worden door de energieën van de planeten, maar juist vorm geven en een pad belichten dat het beste bij jou past. In deze periode ga jij je steeds meer realiseren dat we niet alleen zijn en dat er een verborgen leiding of gids van het universum is die altijd beschikbaar is.

Steenbok

In deze maand is voor jou de harmonieuze verbinding van Venus met Jupiter, Saturnus en Pluto die in jouw eigen teken staan van grote invloed. We hebben de conjunctie van Saturnus en Pluto achter ons gelaten want je hebt het aan het vorig jaar en aan het begin van 2020 niet altijd gemakkelijk gehad, maar je staat al een tijd aan het begin van een nieuwe performance, je bent langzamerhand bezig met een nieuwe jij. Je staat meer in je kracht en hebt meer zelfvertrouwen en je bent steeds minder bezig wat anderen van je vinden, ook op je werk. Je wilt gewoon meer jezelf zijn.

In 2019 ben je al bezig geweest met een diepere relatie met jezelf en je innerlijke wereld. En dat is een enorme verandering voor jou Steenbok, als stille, sobere, serieuze en nuchtere persoon. Maar je het doet je goed zeker omdat Jupiter al een tijdje met je meeloopt en nu ook nog Venus. Dit geeft je een behoorlijke boost aan zelfvertrouwen, charme, compassie en verbinding met anderen.

Waterman

Wat betekent Mercurius retrograde in Schorpioen die een oppositie maakt? Deze verbinding heeft invloed op  “Angels” in je horoscoop. En dat zijn je MC en IC. Het MC is je 10e huis en dat is een enorme focus op je carrière en het IC is juist het tegenovergesteld: je huis, thuis en gezin.

Vaak is het moeilijk om een balans tussen MC en IC te vinden. Want aan de ene kant wil Mercurius die jouw MC raakt, veel nieuwe contacten opdoen, en je houdt ervan om op verschillende manieren deze maand informatie en kennis op te doen. Je bent handig, praktisch en met Uranus kom je steeds met nieuwe plannen die opvallen en inventief zijn. Maar je bent ook bezig met herevaluatie van je rol in de maatschappij en wat kan je nog meer bijdragen. En dan komt de invloed van Uranus en die veroorzaakt niet alleen een bepaalde onrust maar misschien ben je in je werk of juist in je thuissituatie op zoek naar de laatste puzzelstukjes die een aantal zaken voor jou compleet maken. Dat gaat op onverwachte momenten deze maand gebeuren.

Vissen

Voor jou betekent Mercurius retrograde in je 9e huis dat je behoefte hebt om je horizon te verbreden. Helaas zal dat niet op het gebied van reizen kunnen zijn, maar je wel geestelijk reizen en omdat Mercurius door Schorpioen loopt wil je meer kennis opdoen over psychologie, een filosoof bestuderen maar misschien ook bijvoorbeeld een workshop op het gebied van Transcendente Meditatie volgen. Maar alles wat je doet om je verder te ontwikkelen moet voor jou een psychologisch aspect hebben. Maar Vissen blijven toch de meeste affiniteit houden met spiritualiteit.

Laat vooral je hart en je intuïtie je helpen om te luisteren naar je innerlijke bron van wijsheid wat je moet doen om je op geestelijk en spiritueel gebied verder te ontwikkelen. Al werk je als Vissen bijvoorbeeld bij een Verzekeringsmaatschappij, je zult je altijd aangetrokken voelen tot je zielsbestemming. En nu Uranus meedoet in deze verbinding zal alles wat je leert jou nieuwe verrassende inzichten brengen.

Heb je interesse in een persoonlijk astrologisch consult (persoonlijke jaarhoroscoop 2020-2021)?

Onze horoscoop laat ons zien hoe op het moment van geboorte de energie patronen bepaalde vormen weergeven, die zich ontwikkelen gedurende je leven en inzicht geven in de belangrijkste thema’s in jouw leven. Door inzicht en begrip te krijgen in onze horoscopen ontwikkel je in de loop van je leven steeds meer een dieper besef wie we werkelijk zijn, wat onze sterke en zwakke punten zijn, onze talenten en wat de bedoeling is van ons leven en waarom we hier zijn. Astrologie is in staat om die informatie te geven, die je nodig hebt om alle aspecten  van je leven te doorgronden en te leren van onze ziels evolutie en groei. irmavanderwijk@gmail.com

Leven met Mercurius retrograde

mercurius retrogradeOntdek welke invloed Mercurius in retrograde heeft op jouw sterrenbeeld en leer hoe je de energie van Mercurius retrograde in kunt zetten voor je persoonlijke groei. Bestel jouw exemplaar voor € 20 met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Laat een bericht achter