Home Horoscopen Maandhoroscoop november: Maansverduistering, innerlijke gids & conjuncties

Maandhoroscoop november: Maansverduistering, innerlijke gids & conjuncties

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop november

In november worden we voor de derde keer dit jaar getrakteerd op een conjunctie tussen Jupiter en Pluto. ‘Conjuncties zijn een uitnodiging om te groeien,’ zegt astroloog Irma van der Wijk. ‘Zie ze als een innerlijke gids, die ons stimuleert om anders te denken en anders te voelen.’ Irma laat zien wat de conjuncties in 2020 voor jouw teken betekenen! Zoek je sterrenbeeld op en lees hier jouw maandhoroscoop voor november.

Als je je bewust bent van de machtige energieën in het universum en je begrijpt de bedoeling ervan, dan ga je steeds meer innerlijke rust en kracht ervaren

Als we de balans opmaken van 2020 wordt duidelijk dat het een astrologisch intensief jaar is geweest. We begonnen in januari met de zware conjunctie tussen Saturnus en Pluto die we tot en met mei sterk gevoeld hebben. Ondertussen vonden er begin april en eind juni twee conjuncties plaats tussen Jupiter en Pluto.

Wat is een conjunctie? Dit betekent dat er twee belangrijke en intensieve energieën samenkomen, wat veel invloed heeft op ons leven. Het vraagt aan ons: wat is in balans in mijn leven en wat níet? Wat moet ik loslaten en waar houd ik me nog aan vast?

Ook worden we uitgenodigd om na te denken over een nieuwe vorm van veiligheid en zekerheid. Met Jupiter gaan we ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden, voor een andere visie op ons leven. Jupiter en Pluto helpen ons bij deze ontwikkeling, zodat we kunnen groeien.

We kunnen ze zien als een ‘innerlijke gids’, die ons stimuleert om anders te denken en te voelen. Je krijgt dit jaar verschillende momenten de kans om beslissingen te nemen, om keuzes te maken die bij jou passen. Meer weten?

Welke invloed hebben de conjuncties op jou?

Tussen 1 en 19 november vindt de derde én laatste belangrijke conjunctie tussen Jupiter en Pluto plaats. En op 30 november is de laatste Lunar eclips van dit jaar. ‘Gevoelige’ mensen zullen deze maansverduistering al een week eerder voelen. De eclips loopt door het teken Tweelingen, waardoor de energie relatief mild is.

Als je je bewust bent van de machtige energieën in het universum en je begrijpt de bedoeling ervan, dan ga je steeds meer innerlijke rust en kracht ervaren. We krijgen met de conjunctie in november nog een keer de kans om vanuit een nieuwe visie te leven, vanuit een innerlijke bron van wijsheid. Ik bespreek per teken wat de bedoeling was én is van Jupiter, Saturnus en Pluto.

Vooral Pluto is een energie die je tijdens de conjuncties niet altijd op een diep niveau ervaart. Pas wanneer de conjuncties voorbij zijn, ga je voelen wat Jupiter en Saturnus, die allebei een verbinding hebben gemaakt met Pluto, met je hebben gedaan.

Als je de conjuncties op een wijze manier hebt ingevuld, zit je in een goede positie om vooruit te komen. Je leven komt langzaam weer op gang en je hebt in de loop van het jaar meer duidelijkheid gekregen over voor jou belangrijke zaken.

Maandhoroscoop november: wat betekent dit voor jou?

Ram

Je bent dit jaar bezig geweest met ‘je tuin onkruidvrij maken’, zodat je de kans kreeg om iets nieuws te planten. Je maakte ruimte voor nieuwe levensdoelen. Je hebt afscheid genomen van wat niet meer bij jou past en je hebt keuzes kunnen maken. Voel je nu steeds meer je innerlijke kracht?

Op het gebied van werk kunnen er grote veranderingen zijn. Je krijgt deze maand de kans om dieper te gaan. Om te onderzoeken wat je écht wilt en wat het beste bij je past. Pluto wil dat je alle problemen (ook op werkgebied) anders gaat aanpakken, dus vanuit jouw nieuwe levensvisie. Dit zal je leiden op je levenspad.

Stier

Aan het begin van het jaar ben je op zoek gegaan naar je spirituele pad: wat geeft mijn leven betekenis? Doe je werk of andere dingen waar jij nú je ziel in kwijt kunt? Is dit (nog) niet het geval, hoe zou je dat dan wel kunnen realiseren? Vooral Jupiter en Pluto geven jou de energie om je verder te ontwikkelen. In de loop van deze maanden ga je door Pluto meer je eigen kracht ervaren. Misschien word je soms geconfronteerd met mensen die jouw grenzen overschrijden. Dan is het nu de tijd om hier iets aan te doen en je ervan bewust te worden dat je dit niet meer wilt.

Tweelingen

Vanaf het begin van 2020 ben je steeds meer in je kracht gaan staan. Je voelt je ‘waardevoller’. Je kunt meer ‘zijn’, vanuit de innerlijke kracht en wijsheid die je al het hele jaar ervaart. Heb je dit jaar naar al jouw relaties gekeken? In welke relaties, ook die met je partner, wil je meer investeren? En in welke niet meer? Blijf focussen op wat voor jou belangrijk is. Hoewel er in het verleden misschien problemen waren, ben je je toch steeds sterker gaan voelen. Ben je dit jaar bezig met het opstarten van een project of een eigen bedrijf/praktijk, dan merk je steeds meer dat anderen in jou geïnteresseerd zijn.

Kreeft

Zowel de conjuncties als de eclipsen hebben jou dit jaar de energie en ruimte gegeven om een persoonlijke verandering door te maken. Op een aantal gebieden heb je dat zeker gemerkt! Jouw basisbehoefte om voor anderen te zorgen blijft belangrijk voor je, maar dit jaar heb je de uitdaging opgepakt om ook meer voor jezelf te zorgen. Dat heeft effect gehad op je relatie(s). Heb je een langdurige relatie, dan was je misschien vergeten waarom jullie ooit samen zijn gekomen. Omdat jij het (onbewuste) besluit hebt genomen om meer in je kracht te staan, ben je het proces aangegaan om niet alleen je partner te veranderen, maar ook jezelf.

Leeuw

Bij jou staan dit jaar werk(omstandigheden) en gezondheid in het licht. Op het werk waren er veranderingen en hierdoor ben je meer gaan nadenken over het ‘nut’ van je taken. Je wilde je dit jaar verder ontwikkelen en je vaardigheden verbeteren. Misschien is dit (nog) niet gebeurd. Geef niet op, want er gaan zeker nog kansen op je pad komen. In de loop van het jaar is de behoefte ontstaan om meer los te laten, succesvoller te worden en het werk meer ‘full filling’ te laten zijn. Blijf werken aan je toekomst.

Maagd

Had je dit jaar plannen om nieuwe dingen te ondernemen? De conjuncties geven je de energie om dit vol enthousiasme aan te pakken. Waarschijnlijk heb je er al lang over nagedacht. Dit jaar was én is het moment om de eerste stappen te zetten, want het zal je meer vreugde in het leven geven. Doel van dit jaar was om meer te genieten. Het heeft jou, hopelijk, het zelfvertrouwen gegeven om de basis te leggen voor een nieuwe Jij: minder kritisch op jezelf, minder perfectionistisch en zachter voor jezelf. Er kan een creatieve stroom in je naar boven zijn gekomen, bijvoorbeeld op het gebied van muziek, knutselen of handwerken.

Weegschaal

De conjuncties hebben dit jaar invloed op het levensgebied van je familie en gezin. Waar voel ik mij thuis? Dit kan bij jou voor rusteloosheid hebben gezorgd. Zeker wanneer jij je in je jeugd niet altijd veilig voelde, ben je dit jaar bezig met een verwerkingsproces. Wat neem ik mee uit mijn jeugd? Zijn er herinneringen die pijn doen en wat ga ik ermee doen? Je hebt besloten om dit proces aan te gaan en afscheid te nemen van ervaringen. Het is een periode van innerlijk opruimen. In de loop van het jaar heeft de Jupiter-Pluto conjunctie jou geholpen om je steeds meer ergens thuis te voelen.

Schorpioen

Dit jaar heb jij jezelf de vragen gesteld: wat kan ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik nog meer leren? Wat wil ik met anderen delen? Misschien ben je nieuwe interessante samenwerkingsverbanden aangegaan, omdat je veel kennis en creativiteit in je hebt. Doordat je heel gesloten kunt zijn, zijn jouw talenten helaas niet altijd zichtbaar. Je hebt veel ideeën, dus laat de energie stromen en ga er iets mee doen! Vooral Jupiter en Pluto geven jou de energie om meer met anderen te ondernemen. Als je iets wilt gaan opzetten (of dat al gedaan hebt), kan dat weleens een succes worden.

Boogschutter

Jupiter, Saturnus en Pluto geven jou de energie om anders tegen de waarde van geld aan te kijken. Je kunt dit jaar het gevoel hebben dat je heel hard moet werken voor je geld. Hoe kun je dat anders aanpakken? Welke uitdagingen zijn er op je pad gekomen? Hoe kun je jouw financiële positie verbeteren, of geld verdienen makkelijker maken? Wat wil je het liefste doen? Heb je daarover nagedacht? En heb je ook daadwerkelijk actie ondernomen?

Je kunt ook een soort coach voor anderen zijn. Je hebt veel creativiteit in je en jouw ‘levensmissie’ kan steeds meer zijn om anderen te helpen, op spiritueel en psychologisch niveau.

Steenbok

Dit jaar hebben niet alleen de conjuncties, maar ook de eclipsen jou geholpen om een fundamentele persoonlijke verandering te voelen. Je bent meer open naar anderen en zij zijn in jou geïnteresseerd. Misschien dat je het zelf nog niet zo ervaart, maar je bent in de loop van het jaar niet alleen innerlijk veranderd, maar ook uiterlijk! Ben of was je niet happy met bijvoorbeeld je baan, dan zijn er mogelijk mooie kansen op je pad gekomen.

Het lijkt wel alsof je onbewust tegen de wereld zegt: hallo, hier ben ik! Je bent niet meer zo bezig met wat anderen van je vinden. Je mag steeds meer jezelf zijn.

Waterman

Jupiter, Saturnus en Pluto hebben dit jaar bij jou een zaadje geplant om je meer bewust te worden van jouw diepe innerlijke ‘weten’ op spiritueel gebied. Ben je jouw leven anders gaan bekijken? Luister je meer naar jouw innerlijke bron van wijsheid, heb je de deksel eraf gehaald? En luister je ook meer naar jouw inventieve en originele ideeën? Hopelijk heb je naar je intuïtie leren luisteren. Je hebt dit jaar in het laatste huis geleefd en het heeft je geleerd om meer zaken los te laten – ‘let it be’. Je voelt je op een dieper niveau vrijer en onafhankelijker.

Vissen

Als Vissen ben je sowieso al geïnteresseerd in spiritualiteit, maar de behoefte is ontstaan om dit concreter te maken. Door bijvoorbeeld een gerichte cursus of opleiding te volgen. Zo heb je misschien de kans gekregen om andere interessante mensen te ontmoeten die jouw leven kunnen veranderen of inspireren. De Lunar eclips op 30 november heeft al een week van tevoren invloed op je, omdat Neptunus, jouw huisheer, wordt ‘geraakt’. Je hebt deze periode wat minder energie, dus zorg voor voldoende ontspanning en rust.

Heb je interesse in jouw geboortehoroscoop of persoonlijke jaarhoroscoop voor 2020-2021? Je kunt terecht bij Irma van der Wijk voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen

leven met de sterrenYasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

1 reactie

Floortje Janssen-Eurlings 7 november 2020 - 13:10

Ik heb het boek besteld maar hoe krijg ik dan nu de gratis geboortehoroscoop ? Boek van de leven met de sterren Is nl al
Binnen

Groetjes Floortje

Reply

Laat een bericht achter