Home Astrologie Maandhoroscoop mei en Venus Retrograde: wat betekent dat voor jou?

Maandhoroscoop mei en Venus Retrograde: wat betekent dat voor jou?

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop mei

Van 13 mei tot en met 25 juni loopt Venus in Tweelingen Retrograde. Deze astrologische gebeurtenis vindt ongeveer een keer per twee jaar plaats. Wat betekent het als Venus Retrograde loopt? Vanaf begin april loopt de planeet Venus in het teken Tweelingen. Daarvoor stond Venus in Stier. Venus is de energie van liefde: hoe ga je met je relatie om maar ook andere dierbare relaties? Deze energie is bovendien het zoeken naar harmonie en verbinding, maar ook: op welke manier zoek jij een compromis wanneer er een conflict is?

Venus Retrograde

Wat kun je nu het beste NIET doen tijdens Venus Retrograde:

 • Venus maakt tot eind mei een verbinding met de planeet Neptunus. Dit betekent dat je niet direct vol enthousiasme je in een nieuwe relatie moet “storten”. Je kunt heel snel verliefd worden, maar helaas zien we vaak dat zo’n relatie op een teleurstelling uitloopt. Je ziet de dingen niet helemaal helder. Wacht gewoon even af tot de Liefdes planeet Venus weer direct gaat lopen vanaf 25 juni.
 • Als je bijvoorbeeld ineens een “oude” relatie ontmoet, wees dan voorzichtig om misschien weer een relatie met deze persoon aan te gaan. Bedenk eerst waarom deze relatie in het verleden is uitgegaan.
 • Als je in een relatie zit die niet “lekker loopt”, wacht dan om ineens deze relatie te beëindigen. Je ziet de dingen in zo’n periode niet helemaal helder. Probeer er op een Venus in Tweelingen manier met elkaar uit te komen. Tweelingen vraagt om meer communicatie en begrip voor elkaar.
 • Wat je ook beter niet kunt doen tijdens Venus Retrograde is het doen van grote investeringen. Dus wacht even met het kopen van luxe dingen, een auto, huis of andere grote uitgaven.
 • En als laatste, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar verander niets aan je uiterlijk! Als je weer naar de kapper kunt gaan en je spontaan besluit om een nieuwe coupe of andere kleur te nemen, dan loopt dat vaak op een teleurstelling uit. Het valt vaak in zo’n periode enorm tegen ook mede omdat je een foto van een model te veel idealiseert.

Maar wat kun je WEL doen tijdens de Venus Retrograde periode?

 • Venus Retrograde wil dat je gaat ontdekken waar jouw creativiteit ligt. Onderzoek wat je leuk vindt, waar je interesse in hebt en wat je verder wilt ontwikkelen.
 • Ontdek je eigen talent op het gebied van communicatie en schrijven. Venus in Tweelingen is nauw verbonden met deze twee items. Misschien ga je nu dat boek of artikel schrijven dat je al lang van plan was. Of misschien begin je je eigen dagboek bij te houden.
 • Ga, als het weer mogelijk is, er weer eens op uit en ontdek nieuwe gebieden in Nederland.
 • Zeg ook wat je dwars zit, zeker als er problemen zijn in je relatie: praat het uit. Krijg meer inzicht in jouw emoties en neem geen overhaaste beslissingen. Blijf niet met die opgekropte emoties zitten.
 • Tijdens Venus Retrograde is het heerlijk om meer te mediteren. Focus op jezelf en zorg goed voor je innerlijke “ZELF”.
 • En als laatste, luister naar de ideeën en gedachten van anderen. Het blijft belangrijk dat je objectief kijkt naar al jouw eigen plannen.

Ik beschrijf per teken wat deze belangrijke periode voor invloed op jou heeft.

Ram

Je denkt erover iets te gaan leren en bestuderen. Dat kan iets zijn wat je in het verleden al wilde doen en nu krijg je inspiratie om de stap te zetten om een cursus, workshop of studie op te pakken. Je voelt de behoefte om je talenten verder te ontwikkelen. Maar onderzoek eerst goed WAT je wilt doen.

Stier

Je loopt een beetje te “worstelen” met je financiële situatie. Wil je iets kopen, slaap er dan een nachtje over. Het is ook een mooie periode om überhaupt naar de “waarde van geld en bezit” te kijken. Tijdens de Venus Retrograde is het goed om naar jezelf te kijken: wat is mijn waarde in het leven?

Tweelingen

Je hebt een grote behoefte om je meer naar de buitenwereld te “manifesteren”. Je voelt je al een tijdje sterk en krachtig en kunt projecten waar je mee bezig was tot een goed einde brengen. Maar wacht met het opstarten van nieuwe plannen, want dat kan op een teleurstelling uitlopen.

Kreeft

Er kunnen oude vrienden op je pad komen, die je sinds je jeugd niet meer hebt gezien of gesproken. Je bent bezig met herinneringen uit het verleden en misschien worden er tijdens deze periode “oude issues” die jou nog dwars zitten “geheald”. Ook is het heerlijk om innerlijk bezig te zijn: meditatie, afstand nemen van bepaalde zaken en tot rust komen.

Leeuw

Je stelt jezelf de vraag: Wie zijn eigenlijk mijn vrienden? Misschien ben je de afgelopen tijd wel teleurgesteld in bepaalde vriendschappen. Het is een moeilijke tijd en je wordt je nu bewust wie jouw ECHTE vrienden zijn. Leeuwen hebben behoefte om met veel vrienden en vriendinnen om te gaan en het leuk te hebben, maar met Venus Retrograde in het levensgebied van vriendschappen kun je beseffen dat je hier veranderingen in wilt.

Maagd

Als je plannen hebt om een nieuwe business te starten, je eigen praktijk te beginnen of een andere baan te zoeken, wacht daar dan mee. Alles wordt op z’n kop gezet en het is verstandig om nog meer duidelijkheid te krijgen over je plannen. Maar je denkt wel na wat je vroeger leuk vond om te doen en misschien ga je nu dit oppakken.

Weegschaal

Je hebt behoefte om terug te gaan naar een plek waar goede herinneringen liggen. Je hebt behoefte om je horizon te verbreden zowel letterlijk als figuurlijk en je gaat je dagelijkse leven en alles wat er om ons heen gebeurt in een breder perspectief plaatsen. Zoek interessante YouTube-filmpjes op waarmee jij jouw levensvisie kan verbreden.

Schorpioen

Hoe zit het met erfenissen of belastingtechnische zaken? Je hebt het gevoel dat je niet iedereen kunt vertrouwen, hoe komt dat? Is jouw gevoel terecht of is het iets wat in JOU zit? Probeer dit gevoel en jouw angst te onderzoeken en op te lossen. Verlos jezelf hiervan en zoek verbinding met mensen die jou na staan.

Boogschutter

Jouw huis van relaties is deze maand zo “sterk” dat Venus retrograde minder invloed heeft op jouw relatie. Sterker nog, je relatie loopt goed of steeds beter en hebt veel meer zelfvertrouwen. Jullie proberen samen sociaal actief te zijn met de middelen die we nu hebben. Het lijkt of er meer romantiek is deze maand. Ook als je single bent, komen er kansen op je pad. Maar het moet wel iemand zijn die jou respecteert en die je in je waarde laat.

Steenbok

Wat wil ik veranderen op het gebied van gezondheid? Je voelt je soms moe en hebt weinig energie en dat komt doordat het op je werk misschien allemaal wat minder soepel loopt. Carrièrekwesties lijken onduidelijk en alleen de tijd zal daar op een gegeven ogenblik licht op doen schijnen en duidelijk maken wat de bedoeling hiervan was. Concentreer je meer op je fysieke en emotionele welzijn.

Waterman

De focus ligt op genieten en romantiek. Misschien kan je relatie wel wat meer romantiek gebruiken en wordt genieten belangrijker. Je luistert ook meer naar je innerlijke stem, want je weet dat jullie dat beiden graag willen. Ook kinderen zijn nu heel belangrijk, misschien heb je kinderen die je extra wilt verwennen of je denkt na over het krijgen van kinderen.

Vissen

Familie en gezin zijn belangrijk voor je. Je bent bezig om gelukkige ervaringen opnieuw te beleven en je vergelijkt ze met het heden. Daarom ben je niet in het NU. Vaak ontmoet je een “oude vlam” of iemand die jou hieraan herinnert. De bedoeling is dat je “geneest” en deze zaken achter je laat. Meestal leidt zo’n relatie tot niets (soms wel).

Een persoonlijke Jaar Horoscoop 2020-2021

Een gelukkig leven begint met het accepteren van jezelf en dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten.

Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren maar het consult kan ook via Skype.
Ik heb jouw geboortedatum, -plaats en -tijd nodig om zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken. Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 35 jaar actief geweest als managementtrainer en loopbaanbegeleider.

irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment