Home Astrologie Maandhoroscoop mei: maansverduistering (Bloedmaan) & je vleugels uitslaan

Maandhoroscoop mei: maansverduistering (Bloedmaan) & je vleugels uitslaan

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop mei

De maand mei wordt gekleurd door de eerste maansverduistering van dit jaar. Het is meteen een bijzondere: een Supermaan in Boogschutter! Om haar krachtige energie kun je niet heen. “Tijdens deze belangrijke maansverduistering worden onverwerkte emoties en gevoelens versterkt. Zo wordt duidelijk waar je blokkades hebt,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop welk effect deze Bloedmaan op jouw sterrenbeeld heeft.

We verlangen ernaar om onszelf de komende maanden te ontwikkelen op geestelijk, spiritueel en/of filosofisch gebied.

Behoefte aan innerlijke groei

In de maand mei zijn er twee belangrijke astrologische gebeurtenissen. Om te beginnen loopt Jupiter op 14 mei het waterteken Vissen in. Jupiter is de planeet van onze geestelijke en spirituele behoefte, onze behoefte aan innerlijke groei. Hij staat voor het verbreden van onze horizon en leert ons om zaken in een groter perspectief te plaatsen. Willen we meer kennis opdoen of meer kennis uitdragen?

Jupiter loopt van 14 mei tot en met 29 juli 2021 door het teken Vissen. Door deze energie kunnen we ons vinden in stromingen die ons innerlijk aanspreken. We worden ons ervan bewust dat ons ego maar een klein onderdeel is van onze identiteit. We verlangen ernaar om onszelf de komende maanden te ontwikkelen op geestelijk, spiritueel en/of filosofisch gebied. We willen zo niet alleen onszelf, maar ook anderen begrijpen en het liefst verder helpen.

Lunar eclips in Boogschutter

De tweede opvallende astrologische gebeurtenis in mei is de maansverduistering in Boogschutter. Het is de eerste lunar eclips van dit jaar. Bij een maansverduistering staat een Volle Maan in de schaduw van de aarde, waardoor ze tijdelijk niet wordt verlicht. De verduistering op 26 mei is héél bijzonder, omdat het niet om zomaar een Volle Maan gaat, maar om een Supermaan! Ook wel een Bloedmaan genoemd, omdat de maan door de verduistering rood kleurt. Helaas is ze vanuit Nederland niet zichtbaar.

Het is de tweede en meteen laatste Supermaan van dit jaar; de eerste was op 27 april. Een Supermaan staat iets dichter bij de aarde dan anders. Hierdoor is haar invloed op ons extra krachtig. Tussen 26 en 28 mei voelen we de sterke energie. Tijdens zo’n belangrijke maansverduistering als deze worden onverwerkte emoties en gevoelens versterkt. Zo wordt heel duidelijk waar je (nog) blokkades hebt.

Openstaan voor het nieuwe

De energie van de lunar eclips kan de komende maanden voor innerlijke onrust zorgen. Gelukkig staat deze maansverduistering in het optimistische teken Boogschutter. En Jupiter is de zogenaamde ‘huisheer’ van de Boogschutter, wat betekent dat we niet alleen de invloed van de Supermaan voelen, maar óók van Jupiter die in Vissen staat. Het gevolg: we zijn minder geïnteresseerd in details en meer in de grote lijnen. We staan open voor avontuur en voor een nieuwe kijk op zaken en zijn wat spontaner.

Je kunt letterlijk op reis gaan, maar ook innerlijk reizen: als een filosoof, als een zoeker naar spirituele waarden. We voelen ons prettig als we ons richten op idealen, op hogere doelen, maar ook op het ontplooien van onze talenten en capaciteiten.

Wat staat ons verder te wachten in mei?

  • Op 4 en 9 mei lopen de planeten Mercurius en Venus het teken Tweelingen in.
  • Op 12 en 13 mei loopt de Nieuwe Maan door Stier en raakt daarbij de planeet Uranus. Het thema: de behoefte om jezelf te ontwikkelen en het verlangen om helemaal jezelf te zijn.
  • Op 21 mei loopt de zon het teken Tweelingen in en vanaf 30 mei gaat Mercurius retrograde lopen.

De invloed van Jupiter in Vissen en de lunar eclips op jou

Zoals gezegd spelen Jupiter in Vissen en de maansverduistering in Boogschutter een grote rol de komende maanden. Het zijn energieën waarop jij je kunt voorbereiden en focussen. Wat betekenen deze thema’s concreet voor jouw sterrenbeeld?

Ram

Je bent geïnteresseerd in het verbreden van je horizon, bijvoorbeeld door te reizen of studeren. Je bent toekomstgericht en ziet veel mogelijkheden die bij jou passen, maar soms is jouw blik door emoties wat ‘vertroebeld’. Als jij je kennis wilt verbreden, doe je dat op een gebied waarmee jij je emotioneel verbonden voelt. Misschien dat je ook vaker voor werk kiest, professioneel of als vrijwilliger, dat jou echt innerlijk boeit. Je zoekt de komende maanden diepgang in het leven, zowel spiritueel als geestelijk. Het kan zijn dat jij je hierdoor soms onbegrepen voelt, maar dat laat je naar buiten toe niet merken.

Stier

Op 12 en 13 mei loopt de Nieuwe Maan door jouw teken en raakt daarbij Uranus, die al een aantal jaren door Stier loopt. Het is tijd voor reflectie, even stilstaan bij jezelf. Je hebt zin en energie om nieuwe wegen in te slaan, je bruist van de ideeën en wilt ze nú uitvoeren. Je voelt de behoefte om naar voren te treden en van je te laten horen!

Wel kan de lunar eclips in Boogschutter jou de komende tijd een sterke innerlijke onrust bezorgen. Verder heb je grote interesse in het verborgene, in psychologie, maar het kan bijvoorbeeld ook astrologie zijn.

Tweelingen

Deze maand voel jij je een ‘echte’ Tweelingen. Mercurius en Venus staan in jouw teken en later in mei komt jouw geboortezon erbij. Je bent nieuwsgierig en open, gaat op onderzoek uit, praat makkelijk over wat je raakt. Je straalt harmonie uit en wilt graag bij conflicten bemiddelen. Verder geeft Jupiter in Vissen jou positieve energie op werkgebied. Je ontdekt steeds meer wat je écht wilt. Als jij al op de juiste plek zit, dan heb je de komende tijd het gevoel dat het niet mis kan gaan. Het succes komt jou aanwaaien.

Kreeft

Het is belangrijk dat je tijdens de maansverduistering in Boogschutter in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt. Lichamelijke klachten kunnen aangeven dat er onderliggende emoties zijn die jouw aandacht vragen. Mogelijk wil je een reinigingskuur doen of je voedingspatroon aanpassen.

Ook kan het een periode zijn waarin je nadenkt over je werk: ben ik nog tevreden met wat ik doe? Wil ik verandering? Neem rustig de tijd om dit te onderzoeken. Jupiter in Vissen geeft jou de behoefte om meer te kijken naar de grote lijnen, naar achtergronden en samenhangen. Je kunt heel tolerant zijn. Je wilt je horizon verbreden, misschien door te reizen of cursussen te volgen. Je verlangt de komende tijd duidelijk naar meer ‘inhoud’ in je leven.

Leeuw

Jupiter in Vissen geeft jou de energie om het leven te relativeren. Je hebt vertrouwen in andermans kunnen en stelt je soepel en flexibel op naar deskundigen. In principe sta je vol vertrouwen tegenover problemen; je onderzoekt ze graag. Jupiter is een positieve energie die jou heel goed kan helpen om je problemen en diepste gevoelens helder te krijgen.

De lunar eclips in Boogschutter heeft invloed op jouw 5e huis, het levensgebied van jezelf in het licht zetten. Je wilt plezier hebben. In deze periode lijkt het alsof je een cadeautje voor jezelf uitpakt. Je ontdekt mooie nieuwe talenten en gaven in jezelf. Ben je al een tijdje van plan om iets voor jezelf te beginnen? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen en een concreet plan op te stellen.

Maagd

Zowel Jupiter in Vissen als de maansverduistering in Boogschutter heeft de komende tijd invloed op jouw gezin en relatie. Je verlangt naar spirituele verbreding, het liefst samen met je partner. Je wilt groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen. Je gaat het hebben van een relatie vanuit een ander perspectief bekijken.

Verder ben je de komende tijd op zoek naar een balans tussen werk en thuis. Familie en gezin zijn nu belangrijk voor je. Je wilt het liefst iedereen bij elkaar brengen en samen iets leuks ondernemen. Het is essentieel dat er thuis een warme en huiselijke sfeer is, want je hebt snel last van stemmingswisselingen.

Weegschaal

De komende tijd wil je onderzoeken: wat is mijn plek op de werkvloer? Voelt het alsof ik echt een bijdrage lever aan het bedrijf? En wat doet mijn werk met mezelf? Kom ik misschien meer tot mijn recht op een andere plek? Je hebt in elk geval sterk de behoefte om je te ontplooien. Want één ding wordt steeds duidelijker voor je: werk moet zinvol zijn!

De invloed van zowel de Supermaan in Boogschutter als Jupiter in Vissen geeft je steeds meer het vertrouwen dat je kunt luisteren naar je intuïtie. Jij voelt in gesprekken aan wat er niet wordt gezegd en kunt dit goed verwoorden. Je weet ook diep van binnen wie er belangrijk voor je zijn en met wie je (meer) contact wilt hebben. Soms kun jij het gevoel hebben dat anderen over je heen lopen.

Schorpioen

Met je zon en/of ascendant in Schorpioen ervaar jij meer dan andere sterrenbeelden dat jouw kwetsbaarheid groot is. Je wekt de indruk dat je iemand bent die diep nadenkt. Ervaringen komen intens bij je binnen en je hebt tijd nodig om ze te verwerken. Daarnaast benader je de wereld, mensen, situaties vanuit je gevoel.

Juist in mei kom je tot het besef dat voelen je op een spirituele weg brengt, die jou inzicht in het leven en in de mens geeft. Je raakt gefascineerd door alles wat onder de oppervlakte schuilgaat. Als je hiermee bezig bent, kun je een enorm concentratievermogen en focus opbrengen. Je wilt je misschien verdiepen in psychologie.

Boogschutter

De Supermaan in mei staat in jouw teken! De komende maanden voel je sterk dat alle energie erop gericht is om jou verder te helpen. Misschien ga je keuzes maken die beter bij je passen, waardoor je meer vertrouwen in jezelf krijgt. Je wordt je meer bewust van wat je doet, wie je bent en wat je wilt. Je wilt mogelijk een verandering teweegbrengen om zo innerlijke balans te vinden.

Zet jezelf deze maand in het middelpunt. Je wilt de beweegredenen van mensen beter begrijpen en meer studeren, reizen, filosoferen… De Boogschutters zijn in de ogen van astrologen spiritueel leraren en genezers. Altijd bezig met het verbreden van hun horizon. Meestal optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur.

Steenbok

Je bent al een tijd bezig om je als ‘nuchtere en praktische’ Steenbok te ontwikkelen op het gebied van spiritualiteit, yoga of misschien meditatie. Spiritualiteit en astrologie worden door jou gezien als praktische passies en interesses. Op dit moment zijn jouw zakelijke talent en spirituele behoefte lastig verenigbaar. Maar daar kan de lunar eclips in Boogschutter misschien verandering in brengen. Deze heeft de komende maanden invloed op jouw huis van spiritualiteit: jij kunt je energieniveau verhogen.

Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent, zodat je de positieve energie kunt ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt. Neem rust, vind je balans en doe even waar je zin in hebt. Neem de tijd om tot jezelf te komen.

Waterman

De maansverduistering in Boogschutter vraagt aan jou om de komende tijd te luisteren naar je persoonlijke wensen en dromen. Luister ook naar je intuïtie en doe inspiratie op voor jouw plannen. Sta stil bij je positieve kwaliteiten. Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn gaven en talenten? Misschien dat je in de loop van het jaar op een andere manier naar ambities gaat kijken. Je financiële situatie kan belangrijk voor je zijn, maar je wordt je ook meer bewust van ‘innerlijke rijkdom’.

Ook ga je nadenken over wie nu echt jouw vrienden zijn. Misschien besluit je om afscheid te nemen van mensen bij wie jij je al langer niet meer thuis voelde. Onthoud: afscheid nemen van oude vriendschappen opent de poort naar nieuwe. Of je hebt de behoefte om met vrienden dieper te gaan, zodat er een hechtere band kan ontstaan.

Vissen

Jupiter loopt de komende maanden door jouw teken en dat voel je! Je gaat op zoek naar innerlijke groei. Je bent optimistisch en positief ingesteld en draagt graag jouw inzichten uit. Er is een grote behoefte aan vrijheid bij jou, maar je staat ook klaar voor anderen. De lunar eclips in Boogschutter maakt steeds duidelijker wat je niet meer wilt op werkgebied. Je verlangt naar verbreding van je carrière.

Je wordt je bewust van je ambities en doelen: wat wil ik de komende maanden bereiken? Je voelt dat je niet verder komt bij het bedrijf waar je werkt. Dan is het nu tijd om eens rustig om je heen te kijken en te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je wilt verder groeien of in een nieuwe werkomgeving je vleugels uitslaan.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com. Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal. 

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter