Home Horoscopen Maandhoroscoop maart: Venus, innerlijke kracht en manifesteren

Maandhoroscoop maart: Venus, innerlijke kracht en manifesteren

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop maart

Welkom in de lentemaand maart. Op 1 maart begint de meteorologische lente en astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Het woord lente is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen. Maar maart is niet alleen de maand waarin de lente begint, maar ook de maand van het eerste teken in onze dierenriem Ram. We hanteren in de Astrologie een indeling van de jaargetijden: ram (21 maart) lente, kreeft (21 juni) zomer, weegschaal (21 september) herfst en steenbok (21 december) winter.

De maansteen die hoort bij de maand maart is: Aquamarijn. De ideale Aquamarijn is helderblauw van kleur. De aquamarijn brengt liefde en affectie en is een universeel symbool van jeugd, hoop en gezondheid.

Maandhoroscoop maart 2020

Ram

Lieve ram, welkom in maart en vroege Rammen alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet deze maand extra van je verjaardag en maak er een groot feest van. Ben je op zoek naar een mooi spiritueel cadeau voor jezelf, laat dan je persoonlijke RAM verjaardagshoroscoop maken.

Al een tijdje voel jij je aangetrokken tot het spirituele. Je gaat steeds meer ontdekken dat dit een toegevoegde waarde aan jouw leven kan geven. Daar kun je op een positieve manier gebruik van maken. Zo kun je leren mediteren en visualiseren. Vanaf 6 maart loopt Venus met je mee in het levensgebied van kunst, creativiteit, mode en cosmetica. Met Venus kun je op een rommelmarkt ineens een “pareltje” ontdekken en thuis mooi opknappen, of je gaat meer koken en nieuwe gerechten uitproberen.

Of je krijgt zin om je eigen schoonheidsmaskertje te maken. Of plannen bedenken om je tuin straks te veranderen of je balkon gezelliger maken. Hiermee creëer je niet alleen waarde van je bezit maar ook van jezelf.

Stier

Je zit boordevol nieuwe en frisse plannen. Je hebt zin om deze plannen uit te werken en verder te ontwikkelen. Je hebt meer moed en je voelt een enorme energie om deze maand veel te ondernemen. Alleen de laatste week van maart ervaar je wat stress, dus doe dan een stapje terug. Schenk zeker ook aandacht aan je gezondheid en gezonde voeding. Op 6 maart komt Venus in jouw teken, en dat is heerlijk voor je. Het gaat deze maand om jou en even niet om anderen. Wat vind jij leuk om te doen, wat brengt jou vreugde in het leven? Wat vind jij belangrijk in het leven? Wat wil je nog meer bereiken in je leven? Je zit vol energie en plannen om nieuwe dingen aan te pakken.

Tweeling

Aan het begin van deze maand voel je nog een sterke innerlijke onrust maar daar merken de anderen niet veel van. Je voelt je aangetrokken tot het spirituele en je wilt daar ook iets mee doen. Alles wat je oppakt, doe je op een grondige manier met veel doorzettingsvermogen.

Herinner je nog dat ik in de maand januari schreef over de belangrijke astrologische verbinding op 12 januari? Dat betekent voor jou dat jij een groot deel van het jaar niet alleen bezig bent met een persoonlijke transformatie maar ook bezig bent met een soort spirituele “carrière”, een carrière met zingeving voor jou. Geef jouw innerlijke kracht de ruimte en voel dat je veel waardevoller bent, dan je zelf misschien denkt.

Kreeft

In januari had je veel last van stress. Dat wordt langzaamaan minder, maar het gaat nog steeds niet helemaal optimaal. Het is blijft belangrijk dat je goed op je gezondheid blijft letten, en voldoende rust neemt. Tussen 20 maart en 19 april moet je meer tijd besteden aan voldoende rust en ontspanning en verwen jezelf met een bezoek aan een health coach.

Je gaat meer nadenken over het verband tussen gezond eten en bewegen maar realiseer je je, dat je ook je gedachten, je wensen, je gevoelens en behoeftes voedt? Dat je met de juiste voeding voor elk afzonderlijk niveau je lichaam als geheel in balans kunt brengen? Bewuste voeding resulteert in een evenwichtig leven en daarmee in gezondheid en geluk.

Leeuw

Deze maand staan veel planeten in het 9e en 10e huis, dat betekent dat het te maken heeft met jouw “hoofdchakra”. Wat bedoel ik hiermee? Je bent bezig om je op vele manieren naar de buitenwereld te “manifesteren”, laten zien wie je bent en wat je kunt vanuit wijsheid, kennis, levensvisie.

Je kunt “geleid” worden door jouw innerlijke kracht. Je voelt steeds meer dat er sprake is van een spirituele verandering. Veel van je interesses gaan naar religie, filosofie, spirituele verdieping, en zowel letterlijk als geestelijk je horizon verbreden. Rond 8 tot 14 maart voel je een spirituele ‘doorbraak’. Misschien dat jij in je geboortehoroscoop planeten hebt die op de een of andere manier met Neptunus, de energie van spiritualiteit verbonden zijn. Wil jij hier meer over weten?

Maagd

Maagd staat voor perfectie, ijverig en nauwkeurig en betrouwbaar. Maagd wil graag zijn zaakjes “op orde” hebben. Vanaf 9 maart tot en met het einde van de maand is er op alle fronten sprake van voorspoed.

Deze maand is jouw vijfde huis heel belangrijk. Het vijfde huis is het levensgebied van genieten, creativiteit, genieten van je kinderen en leuke uitstapjes organiseren. Je hebt veel warmte en liefde te geven aan je omgeving. Je hebt behoefte om creatief te zijn met je handen, of een dagboek aan te schaffen, of tijd te stoppen in een andere hobby die te hebt.

Weegschaal

Er zijn dit jaar een aantal stressvolle periodes voor jou, de eerste liep van 1 t/m 20 januari. Ik schreef toen dat het een maand vol emotionele en fysieke inspanningen zou zijn. Het is dus heel belangrijk dat je goed leert omgaan met je stress. Je wordt ook van 20 maart t/m 19 juni uitgedaagd steeds meer te leren je grenzen aan te geven. Niet zo gemakkelijk voor een Weegschaal, want jij hebt het liefst dat alles in harmonie en evenwichtig overleg gebeurt, maar helaas denken andere mensen in jouw omgeving hier zo nu en dan anders over. Het belangrijkste is dat jij je energiepeil in de gaten houdt.

Schorpioen

Dit is de maand om anderen meer hun zin te geven, doe een stapje terug en geef jouw dierbaren de ruimte. Het is alsof je vakantie hebt genomen van jezelf. Je MOET zo vaak iets van jezelf en van anderen en laat dat nu los. Dit betekent dat je moet leren je emoties meer sturen en te beheersen. Misschien bedoel je het wel goed, maar zo komt dit niet altijd over. Dit betekent niet dat jij je emoties moet onderdrukken, maar je negatieve gevoelens en gedachten meer op een rustige manier uiten. Het is nooit goed om ze binnen te houden beste Schorpioen, want dat is vaak jullie valkuil. Voel je geen slachtoffer, maar leer meer in je kracht te staan.

Boogschutter

Je zoekt het avontuur, want je voelt een grote behoefte om op die manier je horizon te verbreden en nieuwe dingen te ontdekken en leren.

Je kunt ineens een interesse ontwikkelen voor edelstenen. Edelstenen die bijvoorbeeld bij een Boogschutter passen zijn de Gele Opaal, de Gele Opaal is een beschermende steen die je een geborgen en veilig gevoel geeft. Het is een steen die je weer in contact brengt met je ware zelf. Een andere edelsteen is de blauwe topaas, dit is een opbeurende maar ook rustgevende steen. Helpt tegen schommelingen in je stemming en ondersteunt op een zachte wijze je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft rust en laat je ontspannen.

Steenbok

Je zit vol ambitie, maar niet meer zo op de “oude Steenbok manier”. Jupiter, die nu met jou meeloopt, geeft jou de komende maanden een mooie innerlijke groei vanuit optimisme, vertrouwen in de toekomst en wijsheid. Je zoekt de ontwikkeling van je eigen persoonlijkheid en bent steeds meer geïnteresseerd in de zingeving van het leven. Jupiter is ook de energie van voorspoed en optimisme. Ben je in staat om deze energie ook steeds meer toe te laten in je leven? Sta in je kracht, trek je grenzen en raak niet in de stress wanneer niet alles goed georganiseerd en gestructureerd is. Je bent op de goede weg en probeer meer los te laten.

Waterman

Je bent deze maand nog steeds erg onafhankelijk, maar dat wordt wel iets minder. Blijf daarom zelf initiatief en verantwoordelijkheid voor je eigen geluk nemen. Je kunt niemand de schuld geven voor jouw soms opkomende ongelukkige gevoelens. Breng de verandering aan die nodig is. Vanaf 23 maart loopt Saturnus Waterman binnen. Daar zitten positieve en negatieve kanten aan. Je gaat je steeds meer bewust worden wat de invloed van Saturnus op jouw teken is. Het goede is dat je een meer stabiele en serieuze houding krijgt naar het leven. Je krijgt een behoefte om meer gesetteld te zijn. Het kan ook een periode inluiden waarin jij je steeds bewuster wordt van jouw zachtere en spirituele kant van je ZIJN. Je laat deze energie ook zien en voelen in je lichaam, je persoonlijkheid en uitstraling. Mensen in jouw omgeving gaan dit in de loop van de tijd ook zien en ervaren.

Vissen

Lieve Vissen, welkom in maart en gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet deze maand extra van je verjaardag en maak er een groot feest van.

De conjunctie van Saturnus en Pluto begin januari hebben nog steeds invloed op je innerlijke kracht en wijsheid. Het is bekend dat Vissen langer “op zoek zijn” wie ze zijn en wat ze kunnen. Deze sterke astrologische verbinding geeft jou inzicht hoe “waardevol” jij bent – niet alleen voor je familie, maar ook op je werk en je vrienden.

Neem ook de tijd om eens dieper op je eigen talenten in te gaan. Waar ben je goed in en waar ligt je hart? Het interessante is, dat ik al veel Vissen klanten heb gehad die hun persoonlijke Verjaardagshoroscoop 2020-2021 hebben laten maken en het boek dat ze op dit moment aan het lezen zijn is of De kracht van het NU of de Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle.
Natuurlijk ben je vaak bezig met spiritualiteit en intuïtief voelen, spiritualiteit is genetisch aangeboren bij Vissen, maar deze boeken bevorderen jouw “aardse” en rationele houding en visie op spiritualiteit. Elke steen, boom of bloem is onderdeel van het grote geheel.

Een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop 2020

Een gelukkig leven begint met jezelf accepteren en te weten dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Juist een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop geeft mooie inzichten. Een persoonlijke Verjaardags Jaarhoroscoop loopt vanaf jouw verjaardag dit jaar tot jouw verjaardag volgend jaar!

Aan de hand van niet alleen jouw geboorte-/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en mijn praktijk is gevestigd in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw horoscoop te maken.

Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment