Home Astrologie Maandhoroscoop juni: innerlijk licht, zomerzonnewende, Saturnus retrograde

Maandhoroscoop juni: innerlijk licht, zomerzonnewende, Saturnus retrograde

Door Irma van der Wijk

Deze maand gaat de zomer van start. De zomer is het element vuur in de Chinese Geneeskunde, een tijd van verhoogde helderheid en energie. De lange dagen en het warme weer geven je de energie om door te zetten. Midzomer (21 juni) is een moment van maximale yang. Het is de tijd van grote groei, maar dan wordt het tijd om rustig aan te doen. Wil jij weten wat er deze maand voor jou in de sterren staat? Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor juni.

Maandhoroscoop juni 2019

Ram

Het wordt voor jou een heerlijke relaxte zomermaand. Juni wordt een aangename maand om veel te ondernemen, nieuwe dingen te doen en lekker actief te zijn. Laat alles even “los”. Verder voel je Venus in Stier en de Zomerzonnewende van 21 juni en hierdoor krijgt je zin om je huis op te ruimen, maar het geeft ook veel positieve energie. Juni is de maand om evenwicht te vinden tussen carrière en privé.

Stier

Je kunt rond 21 juni wat gevoelig reageren op je omgeving. Er komen vragen op je af en het is voor jou heel belangrijk om er achter te komen wat de “waarheid” is. Maar dit geeft ook ruimte om met de mensen om wie je geeft diepere gesprekken te voeren die jullie dichter bij elkaar brengen. Tot de zomermaanden vind je het fijn om je gezin en familie aandacht te geven en daardoor zullen relaties goed verlopen. Ga er met je partner op uit! Misschien word je wel op een romantische wijze verrast.

Tweeling

Heb je nu een relatie? Dan is het misschien aan het begin van 2019 wat turbulent geweest. Maar er komt meer rust. Het is wel belangrijk dat jij je vasthoudt aan bepaalde beslissingen die je de afgelopen maanden hebt genomen. Vanaf maart/april is er een besef gekomen dat je misschien een andere weg wilt inslaan op je werk. Vanaf eind juni komen er nieuwe ontwikkelingen op je pad. Vertrouw op jezelf en je intuïtie, die is jouw beste raadgever!

Kreeft

Je voelt je gesteund door je familie en goede vrienden, maar dat is ook wat jij voor hen doet! En daar word je heel gelukkig van. Juni wordt gewoon een heel bijzondere maand voor je waarin je van alles intens zult genieten. Juni is voor jou een maand van innerlijk licht, harmonie en vanaf eind juni ga je de komende maanden een behoefte voelen om je meer te verdiepen in jouw verleden en je “roots”. Wees op financieel gebied deze maand voorzichtig.

Leeuw

2019 is voor jou het jaar van ontmoetingen maar Saturnus is retrograde en dat kan betekenen dat je deze maand liever wat meer rust neemt en alleen wilt zijn. Ontspannen en creatief bezig zijn is belangrijk om tot rust te komen. Vanaf 21 juni is de Zonnewende en vanaf deze periode is er meer zakelijk succes, maar ook een groeiende behoefte om een spiritueel evenwicht te vinden in je leven. Neem tijd voor jezelf, ga op vakantie of ga naar een mooie retraite.

Maagd

Deze maand begint goed! Dit is een liefdevolle en harmonieuze maand. Maar ook wat betreft je werk voel je een positieve energie en krijg je veel voor elkaar door je charme. Op relatiegebied ziet het er ook goed uit. Als je een partner hebt, dan groeien jullie naar elkaar. Maar als je single bent, kan juni ook wel eens een mooie maand voor je worden. 2019 is voor jou sowieso een jaar van minder stress en meer geluk. Doe dingen die jou gelukkig maken.

Weegschaal

Deze maand kun je een belangrijke beslissing nemen die te maken heeft met je werk of met je huis. Schiet niet in de stress, daar schiet je niets mee op. Luister naar je gevoel en je intuïtie, dat zijn jouw beste raadgevers. Je merkt ook dat je steeds meer positieve energie en ambitie krijgt, maar blijf wel letten op je gezondheid. Verwen jezelf een keertje!

Schorpioen

Je bent druk met je carrière en misschien komt het er minder van om er eens tussenuit te gaan. Het is goed om zo nu en dan even rust te nemen. Zo doe je nieuwe ideeën en inspiratie op voor de 2e helft van het jaar. 2019 is voor jou het jaar van de keuzes en de beste kansen komen in juni. Hiermee ga jij je zelfvertrouwen vergroten en Saturnus gaat jou hierbij ondersteunen. Er komen vanaf 21 juni, de Zomerzonnewende, kansen op je pad die jou helpen om je doelen te verwezenlijken.

Boogschutter

Misschien heb je het al gemerkt, maar er is op dit moment een energie die met jou meeloopt en ervoor zorgt dat je grote stappen in je carrière kunt zetten. Je krijgt het gevoel dat jij je vleugels kunt uitslaan en verder in je ontwikkeling gaat. Jupiter reist dit jaar met jou mee en dat geeft een positieve energie en mogelijkheden tot groei en verbreding van jouw horizon. Vanaf half mei voel je ook de behoefte aan rust, ontspanning en meditatie. Luister hiernaar, want dat geeft jou straks nieuwe energie.

Steenbok

Je zit nog steeds in de periode dat Saturnus en Pluto een verbinding maken. Dit betekent dat er tot en met juli kansen en mogelijkheden op jouw pad komen en die kunnen een verandering in je leven brengen die goed voor jou, je werk, relaties en gezondheid zijn. Maar vooral vanaf 21 juni, de Zomerzonnewende, ben je bezig om veranderingen en verbeteringen door te voeren in je werk. Voor jou blijft het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en de “controle” probeert los te laten.

Waterman

Zoals ik al aan het begin van 2019 aangaf, gaat dit jaar jou meer rust en evenwicht geven. Je zit op dit moment in een periode dat er mooie kansen en successen op jouw pad komen. Zowel mei als juni zijn over het algemeen succesvolle maanden voor jouw carrière. Maar daarnaast voel je je aangetrokken tot de wereld van spiritualiteit en meditatie. Van mei tot en met half september kun je een ( innerlijke) spirituele “reis” maken die jou nieuwe inzichten geeft. Het zal een helende reis zijn waarin jij oude pijn loslaat.

Vissen

Soms moet jij er even tussenuit. Je hebt het zo nu en dan ook even hard nodig om zaken te verwerken en alles op een rijtje te krijgen. De komende maanden is het de tijd, als je niet meer tevreden bent over je baan, om constructieve plannen te maken die kunnen leiden tot een aantal interessante kansen. Als jij je vermoeid voelt, dan is het goed om je te richten op een nieuw dieet of een andere lifestyle. Lichamelijke en geestelijke ontspanning zijn heel belangrijk voor je. Maar laat ook de spirituele energie stromen. Hierdoor zul je je krachtiger gaan voelen.

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment