Home Astrologie Maandhoroscoop juli: maaneclips, healing en spirituele verbinding

Maandhoroscoop juli: maaneclips, healing en spirituele verbinding

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop

Deze maand vinden er weer een aantal belangrijke astrologische activiteiten plaats. We beginnen met de 3e eclips van dit jaar op 5 juli, we gaan de energie van Neptunus retrograde voelen en Saturnus, die 3 maanden door Waterman heeft gelopen, loopt weer terug in het teken Steenbok. Dat betekent dat er dan 3 retrograde planeten (namelijk Jupiter, Saturnus en Pluto) in het teken Steenbok staan.

Hoe kan astrologie ons helpen met al deze kosmische en spirituele ontwikkelingen?

Astrologie is een spiritueel cadeau dat ons helpt om alles wat er gaande is in de wereld en in ons eigen leven te begrijpen en het geeft inzicht hoe wij het beste met al deze veranderingen om kunnen gaan in onze spirituele evolutie en bewustwording.

Astrologische activiteiten leren ons te kijken naar onze eigen innerlijke wijsheid. Hoe we meer in balans met onszelf, met anderen en moeder aarde kunnen komen. Al deze retrograde planeten (Mercurius, Jupiter, Saturnus, Neptunus en Pluto) zijn een oproep om te onderzoeken wat jij persoonlijk kunt doen met de energieën van deze planeten.

Wat vraagt Neptunus (retrograde) in Vissen aan ons?

Hoe kunnen we ons meer open stellen voor spiritualiteit? We verlangen om terug te keren naar eenheid met elkaar in compassie en verbinding. We zijn bezig met zelfreflectie en stellen onszelf de vraag: zijn we wel in balans? We worden aan alle kanten gemanipuleerd en misleid en dat geeft veel verwarring. Wat is waar en wat is niet waar? Hierdoor krijgen we behoefte aan een nieuwe vorm van spiritualiteit, religie of een andere vorm van wijsbegeerte. Het is tijd om ons meer bewust worden van onze spirituele verbinding met elkaar en het universum.

Daarnaast zorgen de maaneclips in Boogschutter op 5 juni, de zonsverduistering in Kreeft op 21 juni en de maaneclips in Steenbok op 5 juli ervoor dat wij steeds meer voelen dat we geleid worden door de energieën van de planeten en onze Moeder Aarde. In een persoonlijke jaarhoroscoop kun je ontdekken in welk levensgebied Jupiter, Saturnus en Pluto voor jou staan.

Vergeet ook niet de enorme invloed van de eclipsen zelf! Deze energieën lopen de komende 3 à 4 maanden met jou mee. Zeker wanneer jij in je geboortehoroscoop planeten, bijvoorbeeld je maan of Venus, hebt staan in de tekens (Boogschutter, Kreeft en Steenbok) waar de eclipsen plaats vinden. Kom je er niet uit stuur dan gewoon even een mailtje naar me, dan help ik jou wel verder.

Maandhoroscoop juli 2020

Ram

De eclipsen raken 2 levensgebieden: je werk/carrière en je gezin/familie. Het lijkt alsof je carrière steeds belangrijker voor je wordt, maar je familieleven is ook van belang. Probeer hier de komende tijd meer balans in te vinden. Let de eerste helft van juli ook goed op je gezondheid (dus gezonde voeding, massages en rust), want Ram staat in contact met het hoofd en de hersenen. Hierdoor ben je gevoeliger voor hoofdpijn dan andere mensen.

Stier

Deze hele maand lijkt het of al jouw plannen die te maken hebben met een andere of nieuwe manier van geld verdienen duidelijker voor je worden. Je gaat anders kijken naar de waarde van geld of bezit. Hoe kan ik het anders doen? Welke besluiten ga je nemen om meer financiële ruimte te krijgen?

Tweelingen

Het zal je niet verbazen: je merkt dat al jouw inspanningen van de laatste maanden op het gebied van werk, je business uitbreiden of je praktijk in het licht zetten steeds succesvoller zijn. Het universum bekommert zich om jouw welvaart en Venus wijst op het verdienen van “gelukkig geld”. Dus je verdient je geld op een leuke manier met werk waar jij je helemaal happy in voelt.

Kreeft

De zonsverduistering van 21 juni in Kreeft heeft invloed op jou. Je thuis en je gezin betekenen veel voor je. Zij zijn sowieso altijd al heel belangrijk voor je, maar juist nu word jij je er weer meer bewust van. Zet jezelf meer in het licht! Omdat deze zonsverduistering zo sterk is, adviseer ik je om vooral op je gevoel af te gaan.

Leeuw

De behoeften van anderen komen nog steeds op de eerste plaats, maar je kunt nu ook wat meer tijd aan je eigen behoeftes besteden. Als je iets wilt veranderen dan is het NU de tijd om dat te doen. Er liggen zoveel mogelijkheden en uitdagingen op je te wachten. Laat vervelende zaken los en werk aan je toekomst. Heal jezelf en kom meer in balans met jezelf en anderen.

Maagd

Door de maaneclips komt er een prachtige periode aan om je verder te ontwikkelen. Gedurende deze Maaneclips voel je je steeds stabieler worden. Er komt een creatieve stroom in je boven op het gebied van bijvoorbeeld muziek, schilderen, tekencursus, breien of iets ander creatiefs. Ook wil je je meer op spirituele beoefening richten; de wereld lijkt misschien “vast” te zitten, maar de geest doet dat nooit!

Weegschaal

Ook bij jou hebben de eclipsen een groot effect op je. Doe het zeker deze maand rustig aan. Ook jouw gezondheid is iets waar je op moet blijven letten. Probeer je energielevel op peil te houden en je ontspant je het meest als je omringd wordt door je gezin, familie of hele dierbare vrienden/vriendinnen. Dit hele jaar staat al in het teken van huis en gezin/familie, maar zeker in een diepere betekenis. Het heeft namelijk ook betrekking op jouw stemming en gevoelsleven. Dit jaar ervaar je emotionele genezing van zaken uit het verleden.

Schorpioen

Schorpioenen hebben een diepe belangstelling voor de psyche van de mens. Jullie gaan dieper in op elk onderwerp dan welk ander teken ook. Je bent altijd onderzoekende en ieder onderwerp of mens zou je het liefste willen doorgronden. Wat gaat er achter de feiten schuil? Daarom voel je de behoefte om misschien de 2e helft van het jaar cursussen te volgen die met deze onderwerpen te maken hebben. Je leest ook boeken die de achtergronden van de menselijke psyche verder uitdiepen.

Boogschutter

Tot 12 juli loopt Mercurius retrograde en het is daarom belangrijk dat jij je goed verdiept in alles wat met geldzaken te maken heeft, en vooral in alle kleine details. Als je een belangrijke overboeking doet, controleer dan zeker twee keer of het echt allemaal klopt. Ook denk je erover om je financiële situatie te veranderen. Zorg voor een goede financiële planning en consolidatie; hiermee kun je een stabiele financiële basis voor de toekomst creëren.

Steenbok

Je zit midden in je jaarlijkse sociale piek: je hebt behoefte aan veel sociale contacten en je bent bezig met een nieuwe JIJ naar de buitenwereld toe. Zowel de maaneclips in je eigen teken als Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok geven jou de “boost” om meer in je kracht te staan, grenzen te stellen, dingen te doen die gedaan moeten worden – maar stel minder belangrijke zaken even uit. Neem deze maand de tijd voor bezinning, rust en meditatie.

Waterman

Het lijkt wel alsof je even in een cocon wil zitten. Een soort incubatietijd om afstand te nemen van alles wat je de afgelopen maanden allemaal gedaan hebt en je wilt dit laten landen. De eclips valt in jouw huis van spiritualiteit en je vindt het deze maand ook heerlijk om je hiermee bezig te houden, dit zorgt ook voor een belangrijke spirituele ontwikkeling bij jou. Het voelt natuurlijk aan om een aantal zaken in je leven te veranderen.

Vissen

Volg je hart en kijk waar je passie ligt. Misschien voel je de behoefte om een vrijwilligersorganisatie te helpen of te steunen. Als het weer mogelijk is, is het een goede maand om met vakantie te gaan. Je hebt even de tijd nodig om alles voor jezelf op een rijtje te zetten en om bij te tanken, want er kan binnen je bedrijf de afgelopen maanden onrust zijn geweest. Daarom is het beter om het deze maand wat rustiger aan te doen.

Heb je interesse in een persoonlijke jaarhoroscoop 2020-2021?

Wil je meer weten wat niet alleen de Solar en Maan Eclipsen deze maand, maar ook de retrograde planeten voor invloed hebben op jou de rest van het jaar, maak dan een afspraak voor een persoonlijk astrologisch consult! Een gelukkig leven begint met jezelf accepteren en de realisatie dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten.

Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren maar het consult kan ook via Skype.
Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken. Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

1 comment

Avatar
Mullaney 24 juni 2020 - 06:12

Hoi Irma,Ik zou graag willen weten of je ook zonne horoscopen maakt en wat dat gaat kosten.
Dank alvast. Positieve vlogs overigens! Mary Mullaney

Reply

Leave a Comment