Home Horoscopen Maandhoroscoop januari: maaneclipse, spirituele ontwikkeling & relaties

Maandhoroscoop januari: maaneclipse, spirituele ontwikkeling & relaties

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop januari

Allereerst wens ik je een mooi 2020 met vele prachtige momenten in je leven! Ik wens je een heerlijke winterse maand. Wees voorbereidt op twee belangrijke astrologische gebeurtenissen, op 10 en 12 januari. Neem de rust en de tijd om deze 2 energieën goed te voelen, want het gaat je een mooie innerlijke groei op leveren. Je leven staat zeker niet stil in deze maand maar gelukkig de natuur wel! In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te zien is. Het zijn de sneeuwklokjes die hun kopjes opsteken, als voorbereiding op de komende lente. Dus ijspret, warme chocolademelk, de haard aan en genieten van de schaarse januari zon.

Maandhoroscoop januari 2020

Wil jij weten wat er deze maand voor jou in de sterren staat? Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor januari.

Ram

Je gezondheid is een belangrijk aspect dat jij in de gaten moet houden. In januari gebeurt er veel en dat kan voor jou een stressvolle periode zijn. Vooral tussen 1 en 21 januari is het raadzaam om het echt even zo nu en dan wat rustiger aan te doen. Het helpt jou enorm actieve Ram om iedere dag niet alleen lichamelijke oefeningen te doen maar ook eens een heerlijke massage te nemen om al jouw spieren te ontspannen.

Stier

In de maand januari begint al het “vuurwerk”met een maaneclips op 10 januari, waarvan de energie een half jaar met je meeloopt. Een maaneclips betekent voor jou dat er dit jaar iets is wat je heel graag wilt leren. Zijn er kwaliteiten die je verder wilt ontwikkelen? Je voelt de behoefte om meer te leren en te onderzoeken, je horizon te verbreden. Dit kan letterlijk zijn dat je besluit om nu echt die mooie inspirerende cursus, workshop of misschien zelfs nu een opleiding te volgen. Je bent bezig met de vraag wat de zin is het leven en wat jij hieraan kunt bijdragen. Je hebt veel meer kennis en wijsheid in je dan je zelf door hebt, draag het uit en kijk of je andere mensen hiermee kunt helpen.

Tweeling

Op 12 januari vindt er een belangrijke verbinding plaats, astrologisch gezien en dat betekent voor jou dat jij een groot deel van het jaar niet alleen bezig bent met een persoonlijke transformatie maar ook bezig bent met een soort spirituele “carrière”, een carrière met zingeving voor jou. Geef jouw innerlijke kracht de ruimte en voel dat je veel waardevoller bent, dan je zelf denkt. Je hebt aan het eind van de maand wat “last” van de Nieuwe Maan, je kunt dingen zeggen zonder erover na te denken, passief of besluiteloos zijn of je minder goed kunnen concentreren. Dan is het voor jou heel fijn als je ademhalingsoefeningen doet of je gevoelens bespreekt met een dierbare vriend of vriendin.

Kreeft

Je voelt je heel verbonden met je gezin, familie maar ook je moeder. De band met je moeder is belangrijk voor je, dus ga een heerlijk samen op stap, maar besteed ook in die koude donkere januari maand aandacht aan het huis. Haal frisse tulpen in huis of laat je huis lekker ruiken met hyacinten of krokusbollen. Je bent deze maand graag in het gezelschap van dierbare vrienden en vriendinnen en je wilt graag met ze praten over alles wat jou bezig houdt. Maar door jouw natuurlijke charme en zorgzaamheid komen ook juist mensen naar je toe omdat ze het prettig vinden om hun ideeën en zorgen met jou te delen. Jij bent deze maand een rots in branding voor ze.

Leeuw

Je bent deze maand tevreden met je werk en over de dingen zoals ze zijn. In 2019 ben je misschien veranderd van baan en je voelt je blij dat je deze stap hebt genomen. Je werkt nu aan je toekomst en ziet voor dit jaar veel kansen die bij jou passen. Kijk of er mogelijkheden zijn om een cursus via je werk te volgen om jouw skills te verbeteren. Volg je hart en je intuïtie en laat je gevoel spreken, dan hoef je niet bang te zijn dat je de verkeerde beslissingen neemt.

Maagd

Op 10 januari is er een maaneclips die gedurende 6 maanden invloed uitoefent op de relatie met je vrienden en je sociale netwerk. Je gaat nadenken over wie nu echt jouw vrienden zijn, en misschien besluit je om afscheid te nemen van bepaalde vrienden bij wie jij je al lang niet meer thuis voelde. Jouw vriendschappen worden op de proef gesteld. Maar afscheid nemen van oude vrienden opent de poort naar nieuwe vriendschappen bij wie jij je wel op je gemak voelt. Of Je krijgt juist met vrienden de behoefte om “dieper” te gaan en meer bij elkaar te ontdekken, zodat er een “hechtere” vriendschap kan ontstaan.

Weegschaal

Januari wordt een maand vol emotionele en fysieke inspanningen (12 januari Saturnus conjunct Pluto). Het is dus heel belangrijk dat je goed omgaat met je stress. Daarnaast heeft de maansverduistering van 10 januari een groot effect op je. Deze 2 energieën dagen je uit om je grenzen beter aan te geven. Je kunt je boos of gestrest voelen als je het gevoel hebt dat je je te veel moet opofferen en niet aan jezelf toekomt. Met al deze energieën is het belangrijk dat jij je energielevel op peil houdt. Zorg ervoor dat je de broodnodige rust neemt als je moe bent.

Schorpioen

De belangrijke astrologische verbinding op 12 januari helpt je die zaken aan te pakken en te veranderen om in de loop van het jaar gelukkiger en relaxter te zijn. Rond 18 januari gebeuren er een aantal zaken die jou dwingen om dieper op een aantal zaken in te gaan, maar ook mooie zinvolle en diepgaande gesprekken te voeren. Dit kan bij jou wel emoties oproepen en dat maakt dat je soms wat emotioneler kunt reageren. Maar dit kan jou ook een intensere relatie met iemand opleveren.

Boogschutter

Rond 21- 24 januari heb je zin om erop uit te trekken, ga samen met je partner of een goede vriend naar een museum of mooie oude Nederlandse kerken bezoeken. Spiritualiteit en religie spelen rond deze data een rol in je leven. In december is jouw huisplaneet Jupiter vertrokken uit jouw teken Boogschutter. En dat merk je ook nog deze maand. Je hebt minder energie en je voelt je sneller wat lusteloos en moe. Luister naar je lichaam, zorg goed voor jezelf en ga een keertje lekker onder de infra rode lamp of zonnebank om wat energie op te doen.

Steenbok

Lieve Steenbok gefeliciteerd met je verjaardag! Dit jaar staat bij jou in het teken van spiritualiteit. Het mooiste cadeau dat jij jezelf kunt geven is een mooie Verjaardagshoroscoop. Aan de hand van niet alleen de geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook de persoonlijke verjaardagshoroscoop 2020 gaan we diep in op haar persoonlijke kracht en talenten, maar een astrologisch consult geeft ook antwoorden op vragen en persoonlijke inzichten. 

Dit jaar begint met een intense maaneclips op 10 januari. Deze maan energie schijnt 6 maanden op jouw relatie, zakelijke relatie en hechte vrienden. Jouw aandacht gaat naar relaties en hechte vriendschappen, voel jij je nog happy in je relatie of jouw vriendschappen? Dit is een sterke eclips voor zowel jezelf als ook je partner. Wat zou je willen veranderen en wat heb je niet willen zien in de relatie? Vorig jaar waren er tussen jullie wat problemen dat de balans tussen privé en werk zoek was. Als je dat probleem nog niet hebt aangepakt dan is het nu de tijd om daar serieus mee aan de slag te gaan. Doel is om ook jezelf neer te kunnen zetten in een relatie, dat er ook rekening met jou wordt gehouden.

Waterman

Lieve vroege Watermannen gefeliciteerd met je verjaardag. Het mooiste cadeau dat jij jezelf kunt geven is een mooie Verjaardagshoroscoop. Aan de hand van niet alleen de geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook de persoonlijke verjaardagshoroscoop 2020 gaan we diep in op haar persoonlijke kracht en talenten, maar een astrologisch consult geeft ook antwoorden op vragen en persoonlijke inzichten. 

Voor deze maand is het belangrijk dat jij je realiseert dat geluk niet van externe factoren afhankelijk is. Het is de basis voor elke goede relatie. Alles begint bij jezelf en je kunt niet iets geven wat je niet hebt. Eerst moet je gelukkig zijn met jezelf en dan pas kun je gelukkig zijn met een ander. Heel januari staat in het teken van jouw spirituele ontwikkeling. Het is een mooie maand om je hierin nog meer te verdiepen en neem eens de tijd om een mooie film te bekijken. Voor mij was dat bv de film uit 2016 Miracles from Heaven.

Vissen

De maaneclips op 10 januari geeft jou vleugels om veel nieuwe mensen te ontmoeten, je hebt een grote behoefte om je sociale netwerk drastisch uit te breiden. Je bent de komende maanden intensief bezig met veel sociale contacten, zowel in binnen-als buitenland. Je gaat veel nieuwe vrienden ontmoeten en het zet jouw angst opzij want Vissen zijn voor anderen soms ondoorgrondelijk en gesloten. Maar daar heb jij de komende maanden gelukkig helemaal geen last van, je staat open voor mooie vriendschappen.

Een persoonlijke Jaarhoroscoop 2020

Een gelukkig leven begint met jezelf te accepteren en dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten en een astrologisch consult geeft ook antwoorden op jouw vragen en persoonlijke inzichten. Een consult duurt ruim 90 minuten en mijn praktijk is gevestigd in Laren maar het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum-plaats-en tijd nodig om jouw horoscoop te maken.

Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als management trainer en loopbaanbegeleider. irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

2 comments

Avatar
Blue PrinSSes 15 januari 2020 - 02:38

Oke lijkt mij leuk. Ik ben vissen

Reply
Avatar
Kiara 5 maart 2020 - 09:41

van wie is de afbeelding die boven aan de pagina staat? echt prachtig

Reply

Leave a Comment