Home Astrologie Maandhoroscoop februari: krachtige energie en vrijheid

Maandhoroscoop februari: krachtige energie en vrijheid

Door Irma van der Wijk
maandhoroscoop februari

Februari is de derde en laatste maand van de Meteorologische winter. In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te zien is. Het zijn de sneeuwklokjes die hun kopjes opsteken, als voorbereiding op de komende lente. Dus ijspret, warme chocolademelk, de haard aan en genieten van de februari zon.

Er valt ook veel te vieren in februari, Valentijnsdag en de Dikke of Warme truiendag! Elk jaar in februari, rond de 16de, wordt in Nederland en Vlaanderen de Dikke of Warme truiendag georganiseerd. In Vlaanderen heet het Dikke truiendag, in Nederland Warme truiendag. De datum is zo gekozen, omdat op 16 februari 2005 het Kyoto-protocol in werking trad. Op deze dag is het de bedoeling dat iedereen een warme trui aantrekt en dat de verwarming laag wordt gezet of zelfs helemaal uitgaat. Zo kan men op deze dag heel wat energie besparen en de CO² uitstoot beperken. Vele scholen en openbare instellingen doen elk jaar mee.

Wat betekent februari voor ons allemaal?

We voelen allemaal de laatste heftige energie van Uranus in Ram. We worden ons nog eens extra bewust van een duidelijke behoefte om onze eigen ontwikkelingsmogelijkheden en de eigen vrijheid te benadrukken. Lees hieronder jouw persoonlijke maandhoroscoop voor februari.

Ram

Het is voor jou de laatste maand dat jij de energie van Uranus sterk voelt. Maar je straalt zelfvertrouwen en optimisme uit en daardoor zitten de dingen gewoon vaker mee. Het lijkt alsof we wat vaker geluk hebben dan anderen. Je voelt ook een enorme doorzettingskracht en je kunt alles op alles zetten om de zaken (werk, thuis) goed te regelen. Een Ram in die 2e helft van april jarig is, wil in zichzelf of bij anderen tot de kern van een probleem komen.

Stier

Je hebt behoefte om veel voor anderen te betekenen, zodat jij je bevestigd voelt in jouw ZIJN. Je kunt je ook goed verplaatsen in anderen. De hele maand ervaar jij de energie van Saturnus en dat betekent dat je hard en serieus wil werken en realistische plannen hebt. Je hebt ambitie en prestatiedrang maar niet ten koste van alles. En om een doel te bereiken kun je veel geduld opbrengen. Daarnaast straal je kracht uit en daardoor heb je al een enorme invloed op de omgeving.

Tweelingen

Lieve tweeling soms heb je moeite met het luisteren naar anderen, maar je hebt daarnaast juist veel warmte te geven. Deze maand heb je de behoefte om heel hard te werken en je daarin te bewijzen. Je wilt zo hard werken dat je nergens meer tijd voor hebt en jij jezelf isoleert t.o.v. anderen! Om je te ontspannen zal je behoefte hebben aan vrienden, muziek, het mystieke en spiritualiteit.

Kreeft

Met jouw enthousiasme kun je bergen verzetten. Maar zorg ervoor dat je niet teveel verantwoordelijkheden op je neemt. Je zult de hele maand sterke energie voelen en je hebt enorm veel doorzettingsvermogen. Heb je plannen? Dan kun je in februari veel bereiken. Met jouw aanvoelend vermogen kun jij je goed verplaatsen in anderen. Je bent ook gevoelig voor andermans spanningen en je rust niet voordat jij de bodem van een probleem hebt bereikt.

Leeuw

Je bezit veel creativiteit en activiteit. Belangrijk is dat rustiger probeert te plannen, dan komen er mooie kansen, maar wees niet te impulsief. Het positieve is dat je hard kunt werken en gedisciplineerd bent en hiermee straal jij een bepaalde zekerheid uit. Jouw sensitiviteit is heel groot dus luister ook naar je gevoel voordat je beslissingen neemt.

Maagd

Maak gebruik van jouw creativiteit en ideeën, je kunt ze goed gebruiken. Je hebt ook veel energie en daardoor kun je aan jouw plannen ook structuur geven en dat past precies bij jou! Wees niet te kritisch op jezelf. Je kunt soms moeilijk voor jezelf opkomen, maar je straalt kracht uit en daardoor heb je al een enorme invloed op de omgeving.

Weegschaal

Wat heerlijk! Het zit je gewoon allemaal even mee. Zorg er wel voor dat je de zaken goed plant, want anders word je energie weggezogen en dat maakt je passief en dromerig. Je hebt leiderscapaciteiten in je, maar je moet je er nog wat meer bewust van worden. Kijk uit dat je niet teveel van jezelf “eist”.

Schorpioen

Wat heerlijk, het loopt deze maand “op rolletjes”. Je hebt ook veel energie.  Je grootste kracht is orde en regelmaat. Met jouw sterk aanvoelende vermogen kun jij je goed verplaatsen in anderen en je straalt een enorme kracht naar anderen uit of het nu op je werk of thuis is.

Boogschutter

Je bent al vaak optimistisch en je hebt vaak vertrouwen in de toekomst, maar deze maand wordt dat nog eens verstrekt. Zorg dat je niet je hoofd stoot door overdrijving, want je hebt een onverwoestbaar enthousiasme en opverend vermogen dat je er steeds weer bovenop komt. Probeer het iets rustiger aan te doen, want dan komen jouw ondernemende en energieke aspecten nog meer tot z’n recht.

Steenbok

Ook voor jou een mooie maand vol energie, daadkracht en ambitie. Je voelt de ander goed aan en je wilt de ander ook graag helpen. Jouw doelen worden ook beïnvloed door jouw idealen, kijk ernaar!

Waterman

Ja dit is jouw maand! Je bent in deze maand jarig dus veel gezelligheid en veel contact met vrienden. Jouw werklust is groot, maar je moet jezelf niet uitputten. Je kunt veel aan, maar neemt ook snel teveel hooi op de vork. Maar als je dat in balans houdt, kun je veel bereiken deze maand.

Vissen

Zorg goed voor jezelf! Vissen die rond de 14e jarig zijn, staan nog onder invloed van Neptunus en dat kan ervoor zorgen dat je tijdelijk wat minder energie hebt. Je bent idealistisch en zult blijven zoeken tot je een ideaal hebt gevonden, dat echt genoeg is om er iets mee te doen en naar te leven. Een ideaal dat past bij je gevoeligheid. Neem de tijd ervoor.

Boekentip: Inspirerend Leven Winterboek

Hoe dieper we de winter induiken, hoe meer we tot de kern komen. Het Winterboek helpt je bij het ontdekken van je missie in 2019 en je leest ook wat de sterren voor jou in petto hebben in je Winterhoroscoop. Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor €17,50 en betaal nu tijdelijk geen verzendkosten.

 

Leave a Comment